Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

5 dôvodov, prečo je maľovanie podľa čísel skvelá zábava pre deti

Epidémia pred nás postavila nové výzvy. Deti sú zavreté doma, nestýkajú sa s kamarátmi alebo širšou rodinou. Je len na Vás, aby ste im pomohli zorganizovať voľný čas. A to nie je ľahká úloha. Vymýšľať neustále niečo, čo by dieťa nielen zabavilo, ale dokonca ho aj niekam posúvalo, je naozajstný oriešok. My pre Vás máme riešenie. Vyskúšajte maľovanie podľa čísel! Zoznámte sa s 5 dôvodmi, prečo je maľovanie podľa čísel skvelou zábavou pre deti.

Maľovanie podľa čísel je zdravá aktivita

Podporuje rozvoj motoriky. Deti sa učia zaobchádzať s pomôckami a farbami. Starostlivo koordinovať pohyby. Ak trochu pretiahnu, nič sa nedeje. Naše farby majú schopnosť krytia, a tak sa dajú drobné nedostatky opraviť. A nakoniec, prečo by ste mali? Veď drobné nedokonalosti sú práve to, čo robí každé dielo originálnym.

Kreativitou proti zlej nálade

Všetky kreatívne činnosti majú blahodarné účinky na ľudskú psychiku. Je dokázané, že pomáhajú odbúravať stres a prekonávať ťažké životné situácie. Ak pre Vašich najmenších zvolíte tú správnu aktivitu, zaistíte nielen, že sa zabaví. Dobrá nálada a radosť z odvedenej práce im vydrží aj dlho po skončení aktivity. A o to nám predsa ide - nikto nechce mať smutné a znudené deti. Vykúzlite im úsmev na tvári!

clanek_001

Budete tráviť čas spoločne zmysluplnou a kreatívnou činnosťou

Je jedno, či máte malé alebo už staršie deti. Maľovať podľa čísel môžete vždy spoločne. Buď každý sám za seba, či dohromady. Vyskúšajte napríklad namaľovať každý svoju časť obrazu. Deti to bude motivovať, a navyše im budete k dispozícii, ak by potrebovali poradiť. Uvidíte, že Vás táto kreatívna činnosť skvele spojí. Staršie deti môžu vyskúšať obrazy s obľúbenými hrdinami, napríklad s Avengers.

clanek_002

Myslíme aj na najmenších. V našom obchode nájdete obrazy roztriedené ako podľa témy, tak náročnosti. Nie je teda vôbec ťažké nájsť ten pravý pre Vaše dieťa. Čo tak roztomilé šteniatko jazvečíka?

clanek_003

Výsledný obraz bude pamiatka na dobre strávené chvíle. Šup s ním na stenu! Hneď budete mať istotu, že už nikdy nezabudnete na to, ako ste počas maľovania spoločne prekonávali malé výzvy a zažívali veľké radosti.

clanek_004

Maľovanie podľa čísel je dobré pre vývoj detí

Maľovanie podľa čísel bude v deťoch pestovať sebavedomie a dôveru vo vlastný úsudok. Podvedome si tak budú osvojovať schopnosť rozhodovania v zložitých životných situáciách. Všetko sa najlepšie učíme na maličkostiach a v detskom veku je tento ohľad obzvlášť dôležitý. Dajte im priestor pre sebarozvoj.

To isté platí o riešení nepredvídanej situácie v živote. Vďaka kreatívnej činnosti si Vaše dieťa odskúša, ako si s nimi poradiť. Uvedomí si, že vždy existuje viac ciest, ako dosiahnuť cieľ. A že je potrebné k veci zaujať nejaké stanovisko. Aké? To už je len na ňom.

Veľkým prínosom je tiež posilnenie koncentrácie. V dnešnej dobe sme všetci rozptyľovaní okolitými vplyvmi. Pre deti to platí dvojnásobne. V maľovaní nájdu činnosť, ktorá je plne zaujme a budú jej venovať všetku pozornosť.

Pre správny vývoj dieťaťa je dôležité aj to, aby bolo v psychickej pohode. Tvorba obrazov im pomôže zabudnúť na starosti so školou či túžbu po kamarátoch. Všetko hodia za hlavu a krásne sa skrze tvorivú činnosť uvoľnia. Budú sa sústrediť len na daný moment, nie na test z matiky, z ktorého majú trochu strach a zlú náladu.

Naučia sa riešiť problémy

Niektoré deti majú problémy s riešením problémov. Urobia chybu a hneď sú z toho celé nesvoje. Nevedia si rady, čo s tým. Pomôžte im tento blok prekonať. Maľovanie podľa čísel Vašich najmenších naučí, že každý niekedy robí chyby, ale tým to nekončí. Vždy je priestor na to ich napraviť. Nikto učený z neba nespadol. To platí pri maľovaní, v škole aj v živote.

clanek_005

Nie vždy sa nám darí tak, ako by sme si priali. Niečo sa nepodarí. Ale my si z toho môžeme vziať ponaučenie. Aj to deti vďaka kreatívnej činnosti zistia. Pochopia, že sa môžu poučiť z vlastných chýb. A nabudúce to už urobia lepšie.

Deti je nutné pripravovať na závažné situácie na veciach celkom drobných. Tým im pomáhate stať sa krôčik po krôčiku dospelými ľuďmi, ktorí si v živote budú vedieť poradiť. Aj hobby aktivity, ako je napríklad maľovanie, môžu deťom v tomto smere dať dôležité životné ponaučenie.

Poďte do toho s nami!

Deti milujú kreatívne činnosti. A táto je pre nich ako stvorená. Doprajte im dávku tvorivosti aj teraz, keď sú školy zatvorené. Ide o nenáročnú techniku, na ktorej výsledky je radosť pozerať. Uvidíte, že deti to nielen zvládnu, ale dokonca si maľovanie podľa čísel zamilujú.

Ak uvidia, že robia pokroky a že niečo skutočného vytváraj, už nebudú chcieť dať štetec z ruky. Návody, ako na to, nájdete na našom blogu. Objednajte si prvý obraz už dnes! A my doručíme zábavu pre Vaše deti až k Vašim dverám.

Výsledný obraz bude pamiatka na dobre strávené chvíle. Šup s ním na stenu! Hneď budete mať istotu, že už nikdy nezabudnete na to, ako ste počas maľovania spoločne prekonávali malé výzvy a zažívali veľké radosti.