Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Deň Zeme nás môže inšpirovať celoročne: 7 tipov, ako vykročiť tým správnym smerom

Deň Zeme sa oslavuje každý rok 22. apríla. Rozhodne nás ale môže inšpirovať celoročne. Keďže máme planétu len jednu, poďme sa spoločne zamyslieť nad tým, ako z nej urobiť lepšie miesto aj pre generácie po nás. Nebojte sa! U nás nenájdete žiadne moralizovanie ani krčenie obočím nad tým, že si radi doprajete pekné veci. Práve naopak. Aj my si radi robíme radosť. Len na to chceme ísť trochu inak. Vyskúšajte to s nami. Spísali sme pre Vás 7 tipov na to, ako si užívať život a zároveň šetriť planétu.

clanek_001

Starajte sa o seba a svojich blízkych s láskou a čistým svedomím

Prírodná kozmetika si získava čoraz väčšiu obľubu. Je šetrná k Vašej pokožke a vlasom. Vďaka zloženiu bez chémie je vhodná pre alergikov. Netestuje sa na zvieratách. A dokonca si ju môžete vyrábať aj sami doma. Veľkou výhodou potom je, že za ňu výrazne ušetríte. Nám sa ale najviac páči to, že už nemusíte spoliehať na cudzieho výrobcu, ktorý Vám zo dňa na deň Váš milovaný prípravok prestane vyrábať.

A keď už sme pri tom, prečo rovno nezačať používať aj výrobky, ktoré sú vyrobené z prírodných materiálov? My hovoríme stop zbytočnému používaniu plastov! Takýto drevený hrebienok alebo bambusový kefka na zuby urobí vo Vašej kúpeľni veľkú parádu.

clanek_002

Kávu či čaj do vlastného

Zbavme sa jednorazových plastových téglikov. Pália v rukách a ruku na srdce, určite je nás viac, kto si sem tam zle zaistí plastové viečko a zašpiní si obľúbenú košeľu. Kúpte si vlastný opakovane použiteľný téglik z kvalitnejšieho materiálu, do ktorého Vám v kaviarni pripravia čaj či kávu. Na výber je z množstva farieb a tvarov.

clanek_004

Na nákupy štýlovo

Igelitové vrecká a veľké igelitové tašky sú nepraktické. Iba sa hromadia a naša planéta si s nimi nevie poradiť. Poďme jej trochu odľahčiť. Čo tak začať chodiť na nákupy s taškou z prírodných materiálov alebo veselou sieťovkou? Tieto sa Vám len tak nepretrhnú!

clanek_005

Obliekajte sa rozumne

Oblečenie z prírodných materiálov je veľkým hitom posledných rokov. A čo potom ak bolo vyrobené v súlade s filozofiou Fair Trade. Pri takýchto kúskoch máte istotu, že boli ušité vo férových podmienkach. Zem je predsa nás všetkých, nemáme pravdu? Oblečenie z prírodných materiálov má veľa benefitov, a preto ho nedáme z ruky:

  • Nebudete sa v ňom toľko potiť, pretože dovolí pokožke dýchať.
  • Je príjemné na dotyk.
  • Dlhšie vydrží.

clanek_006

Doplnky z prírodných materiálov

Z čoho sú vyrobené Vaše slnečné okuliare alebo kabelka? Čo tak nechať umeliny prepadlisku dejín a dopriať si nejaký skutočne kvalitný a trebárs aj trochu neobvyklý materiál. Zrejme už ste počuli o okuliaroch či hodinkách z dreva. A čo takto kabelka z prírodného ratanu? Fantázii sa medze nekladú. Vystúpte z davu!

clanek_007

Vyberajte materiály, ktoré vydržia

Keď už sme pri tých kabelkách, čo si takto raz dopriať a kúpiť si naozaj kvalitnú, z materiálu, ktorý vydrží roky. Áno, hovoríme o koži. Tá nemusí vždy znamenať niečo neekologického a zlého. Naopak. Ak výrobok pochádza z overených zdrojov, napríklad od poctivých českých či talianskych výrobcov, ide o dobrú investíciu. To isté platí aj o bundách či obuvi.

clanek_003

Kvalita nad kvantitou, alebo vdýchnite dušu Vášmu domovu

Prestaňte nakupovať nič nehovoriace a neosobné dekorácie z veľkých nábytkárskych reťazcov. Siahnite radšej po niečom, čo Vášmu domovu dodá dušu. Čo tak niečo, do čoho dáte kus seba? Trebárs obrazy z našej ponuky, ktoré si môžete namaľovať sami podľa čísel.

barevný Budha
andělská žena
duhové srdce

 

Vďaka tejto metóde zvládne obraz vyhotoviť úplne každý. Naše obrazy sú kvalitné a vydržia Vám roky. A ich je zafixujete lakom na akrylové farby, budú chránené na večné časy.

Obraz na stěně - foto od Vendy

Kvalita vždy víťazí nad kvantitou! A to ako na poli vkusu, tak ekológie.

A ako vnímate Deň Zeme vy?