Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Júl v znamení Leva: Aké je znamenie kráľa zvierat a čím ho obdarovať?

Lev je kráľom zvierat a to aj tých v zverokruhu. S týmto znamením to nie je práve jednoduché. Má totiž ohnivý temperament a veľké sebavedomie. Zároveň je veľmi citlivý. Potrebuje, aby mu ostatní dávali najavo, ako veľmi ho majú radi. Urobte to tento rok vhodným darčekom, blížia sa totiž jeho narodeniny. Zistite v našom článku všetko, čo ste o Levovi nevedeli. Na konci nájdete aj tipy na tie najlepšie darčeky, napríklad maľovanie podľa čísel.

Charakteristika znamenia Lev

Lev oslavuje narodeniny medzi 23. júlom a 22. augustom. Jeho planétou je Slnko a živlom oheň. To už všeličo naznačuje o tom, aký je jeho charakter. Ide o temperamentné znamenie, ktoré miluje život, zábavu a dobrú spoločnosť.

O Levovi sa hovorí, že je to vodcovský typ. Vie, ako organizovať ostatných a viesť dôležité projekty. Na vedúcej pozícii sa cíti ako ryba vo vode. Predovšetkým pokiaľ ide o miesto, kde pracuje s ľuďmi. Má totiž veľký komunikačný dar a prirodzenú autoritu. Všetkých behom sekundy očarí a získa si ich dôveru. Lev je skvelý manažér, vedúci i riaditeľ.

Ďalšou jeho hlavnou charakteristikou je veľkorysosť. Vie sa postaviť za slabších a rád ich zahrnie svojou priazňou. Nerobí mu problém sa deliť, či už ide o majetok alebo veci nehmotného charakteru. Niet divu, že Lev je veľmi často štedrý mecenáš.

Je si skrátka vedomý svojho vlastného postavenia a tak mu nerobí problém pomôcť aj menej šťastným, ktorí si to podľa neho zaslúžia. Necíti sa nimi ohrozený a nemá potrebu si na nich niečo dokazovať tým, že by ich zadupal do zeme. Ďalšou jeho skvelou vlastnosťou je, že vie odpúšťať. Neupína sa na staré krivdy a dokáže na ne zabudnúť. Nechce sa zaoberať minulosťou, radšej hľadí do budúcnosti.

O Levovi jeho okolie vie, že je silná a schopná osobnosť. Vyžaruje z neho aura moci. A všetci jeho blízki to vnímajú. Aj Lev to sám o sebe vie a dokáže túto svoju charizmu využiť vo vlastný prospech, keď jedná s ostatnými. Čo si zaumieni, to urobí.

Levi sú cieľavedomí a rozhodne len tak niečo nevzdávajú. Ľudia si často myslia, že im všetko spadne do lona. Ale za ich úspechom je veľa práce. Vďaka ich šarmu to však vyzerá, že sa vlastne vôbec nenadrú a šťastie im do cesty prichádza celkom spontánne.

Vďaka tejto cieľavedomosti a zaujatiu pre vec sú tými najlepšími umelcami. Či už sú to obrazy, hudba alebo iný druh umenia, do svojho diela dajú celú dušu a usilovnosť. Výsledok preto stojí za to. Asi Vás neprekvapí, že sa im vďaka ich povahe najlepšie darí v divadle a vo filmoch.

Lev nikdy neplytvá energiou na niečo, čo mu príde ako zbytočnosť. Vždy šikovne odhadne situáciu a spozná, kedy ide o márnu snahu. Nechýba mu odvaha pustiť sa do odvážneho projektu, ktorému dôveruje.

Keďže má Lev veľkú dôveru sám v seba, jeho ego mu niekedy môže prerásť cez hlavu. Býva trochu ješitný, panovačný a tiež márnotratný. Na druhú stranu je plný vášne a energie, ktorú mu ostatné znamenia môžu závidieť.

clanek_001

Aký je muž v znamení Leva

Muž v znamení Leva má rád pekné a zaujímavé veci. Nebojí sa utrácať a rozhodne mu nie je ľúto peňazí, pokiaľ mu príslušná vec urobí radosť. Vyžíva sa v luxuse. Práve preto, aby si ho mohol dovoliť, sa celý život snaží byť úspešný a mať dobrú kariéru.

Ženy majú najradšej na mužoch Levoch to, že sú pozorní milenci. Vedia, ako sa správať k dáme a tiež sa dvoriť ako správni gentlemani. Radi kupujú darčeky a pozývajú do drahých reštaurácií. Bez lásky nedokážu žiť a tak partnerku zahŕňajú pozornosťou po celú dobu spolužitia a nielen zo začiatku. Medzi Levmi je bohužiaľ veľké množstvo žiarlivcov a tak je s nimi potrebné o všetkom hovoriť a dať dostatočne najavo, že on je ten najdôležitejší vo Vašom živote.

Hoci má Lev veľké sebavedomie, potrebuje, aby ho niekto chlácholil a lichotil mu. Robí mu to radosť. Je rád, keď ho ostatní oceňujú za jeho zásluhy alebo charakter. Pokiaľ ho aj Vy budete rozmaznávať, skrotíte jeho temperament a z divokého kráľa zvierat sa stane hravé mačiatko.

S Levom sa nikdy nebudete nudiť. Je to kráľ salónov, ktorý miluje zábavu a život. Nerád stráca čas a tak ide hneď na vec. Má tendenciu konať priamočiaro a niekedy až príliš bez obalu. Nechce sa zdržovať a preto vždy koná na rovinu. U Leva sa nemusíte báť faloše. U neho totiž platí: Čo na srdci, to na jazyku. Navyše, falošné konanie je pod jeho úroveň. A na to je príliš hrdý.

clanek_002

Aká je žena v znamení Leva

Levice sú očarujúce dámy, ktoré vystupujú veľmi elegantne a žensky. Rozhodne ich nezastihnete neupravené, v teplákoch a s mastnými vlasmi. Kdeže. Ony chcú byť za každých okolností dokonalé. A to aj keby mali ísť len na poštu.

Sú to silné a nezávislé osobnosti. Vedia, akú moc majú nad ostatnými a sú si vedomé svojho prirodzeného šarmu. Ženy v tomto znamení nikdy nepochybujú o svojich schopnostiach a preto sa nepotrebujú spoliehať na nikoho iného. Sú dominantné a rozhodne medzi nimi nenájdete žiadnu zakríknutú domácu puťku.

Tak, ako ich mužský náprotivok, aj ony majú silnú vôľu, sebavedomie a vedia si ísť za svojím. Sú pracovité a často za sebou majú veľmi úspešnú kariéru. Vedia odhadnúť situáciu a vedia, keď sa pred nimi objaví skvelá príležitosť. Neboja sa ju chytiť za pačesy a ísť do toho na 100%. Preto sú z Levíc skvelé investorky. Najlepšie sa im ale darí v službách a na pozíciách, kde sa pracuje s ľuďmi. Levice sú zábavné, srdečné a ostatní im radi načúvajú. Vedia, ako si získať klienta na svoju stranu.

Levica zbožňujú, keď sa niekto o ne stará a rozmaznáva ich. Potrebujú veľa pozornosti. Hoci sú skvelé spoločníčky a všetci s nimi radi trávia čas, beda, ako ich zastihnete v zlej nálade. Žena Levica vie pekne ceriť zuby. Majú sklony k dramatickému správania. Najviac ju rozčuľuje neúprimnosť a zbabelosť. Do zlého rozmaru ju ale dostanete aj tým, keď sa jej nebudete dostatočne venovať.

Ženy narodené v Levovi sú milujúci matky. O deti sa starajú s najväčšou láskou a zniesli by im modré z neba. Bedlivo ich opatrujú, tak ako sa levice v savane starajú o svoje levíčatá. Chcú, aby z deti vyrástli  odvážne a úspešné osobnosti, tak ako ich matka. Niekedy na nich môžu byť prísne, ale to len preto, lebo to s nimi myslia dobre.

clanek_003

Aký vybrať darček pre Leva?

Vybrať darček pre Leva nie je vôbec ťažké. Hlavné je nezabudnúť na to najdôležitejšie. Ako už sme uviedli, Lev má rád pekné a luxusné veci. Dbajte na to, aby ste mu darčekom dali najavo, ako veľmi ho máte radi a polichotili mu.

Určite si dajte pozor na lacné a nekvalitné darčeky. Radšej sa im vyhnite oblúkom. Nie, že by Lev bol tak povrchný. Skôr by si to bral ako osobnú urážku. Pripadalo by mu, že si ho dostatočne nevážite. A viete, ako je ego Leva citlivé. Hoci je to kráľ džungle, akonáhle ho niečo rozhodí, jeho nálada sa okamžite naruší a dobrý pocit je preč.

S parfumom nikdy neurobíte chybu. Vyberáte darček pre partnerku, mamičku alebo kamarátku? Levica sú temperamentné a vášnivé. Hodia sa k nim výrazné a korenisté vône, ktoré podčiarknu ich ohnivú povahu. Majú rady aj ovocné tóny, avšak tým kvetinovým alebo vodným sa radšej vyvarujte. S ich povahou by takáto vôňa pôsobila príliš mdlo. Pre mužov Levov sa tiež hodia korenisté vône, ktoré budú ladiť s jeho iskrivou osobnosťou. Siahnite po parféme so škoricou a citrusmi, to je stávka na istotu.

Levi milujú módu a chcú dobre vyzerať. Vedeli ste, že sa návrhári ako Coco Chanel, Louis Vuitton, Yves Saint Laurent, Jeremy Scott alebo Michael Kors narodili v znamení Leva? Niet preto divu, že každý Lev má skvelý čuch na módu. Darujte mu darčekový poukaz do obľúbeného butiku alebo obchodu s oblečením. Je to šalamúnske riešenie - ako inak trafiť správnu veľkosť, odtieň či materiál? Levy sú veľmi vyberaví a tak to radšej nechajte na nich.

Ďalej Vám odporúčame kúpiť šperky. Lev je jednoducho znamenie, ktoré sa vyžíva v pekných veciach a čo potom, ak sa blýskajú. Pre ženu môžete kúpiť napríklad náušnice alebo prívesok so symbolom jej znamenia. Preferujú zlato, a to aj to biele alebo ružové. Pre mužov môžete siahnuť po elegantnom náramku. A samozrejme hodinky. Tie sú stávka na istotu, ako u Levice, tak u Leva. Radšej ale kupujte kovové, dreveným šperkom ani hodinkám Levi zase toľko nefandia.

Levovi urobíte najväčšiu radosť maľovaním podľa čísel. Vyberte mu z našej ponuky motív s niečím, čo má rád. Najlepšie mu tak dáte najavo, že ho poznáte a záleží Vám na ňom. Šperk alebo poukaz vie kúpiť každý. Avšak darček s niečím, čo mu je skutočne blízke? Na taký darček nikdy nezabudne.

Obraz si navyše po dokončení vyvesí u seba doma. Neustále tak bude mať Váš darček na očiach a vždy, keď ho uvidí, spomenie si na Vás. Nemusíte sa báť, že by ho stratil na kúpalisku alebo mu za pol roka došiel. Obraz s ním zostane už po celý život. Profesionálne akrylové farby, ktoré dodáme spoločne s obrazom, sa totiž vyznačujú dlhou životnosťou a sýtosťou, ktorá aj po rokoch žiari ako prvý deň. Okrem toho pridáme tiež štetce a vzorový obrázok, ktorého sa bude pri maľovaní držať.

V našej ponuke nájdete veľa motívov. Roztriedili sme ich na základe tém. Vyberať môžete napríklad zo:

  • Zvierat
  • Kvetov a rastlín
  • Typov krajiny, prírody, ročných období a zátiší
  • Známych miest, miest a stavieb (historických i tých moderných)
  • Jedla a pitia
  • Ľudí a osobností
  • Romantických motívov
  • Obrazov od známych maliarov
  • Auto-moto 

Ako vidíte, nájdete u nás úplne čokoľvek. Stačí len preskúmať príslušnú kategóriu. Vďaka maľovaniu podľa čísel sa Lev môže razom preniesť na obľúbené miesto alebo sa pokochať pohľadom na krásnu pláž.

clanek_004

Pokiaľ má rád umenie, kúpte mu reprodukciu niektorého z majstrov maliarov. Nájdete u nás českých i zahraničných klasikov, napríklad Gustava Klimta alebo Vincenta van Gogha.

clanek_005

Alebo je Váš Lev fanúšikom hudby, filmov či seriálov? Tak to mu určite urobíte radosť motívom s jeho obľúbeným hercom alebo interprétom.

clanek_006

U nás si môžete objednať tiež obraz na zákazku podľa vlastnej fotografie. Tým u Leva na 100% zabodujete. Hneď uvidí, ako veľmi ho máte radi a veľmi mu tým zalichotíte. Zvečnite Váš spoločný okamih, či už ide o fotku z výletu, svadby alebo napríklad oslavy narodenín.

clanek_007

Prajeme Vám veľa šťastia s výberom darčeka pre Vášho Leva. Oslávte jej či jeho narodeniny spoločne a v dobrej nálade!