Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Milujete umenie, ale nie ste práve Picasso? Maľovanie podľa čísel poteší Vás aj Vašich blízkych!

Maľovanie podľa čísel urobí radosť každému, kto má vzťah k umeniu a rád sa obklopuje peknými vecami. Pokiaľ ste sa vždy túžili stať umelcami a maľovanie Vás bavilo, ale nikdy ste sa v tejto disciplíne nestali úplnými profíkmi, môžete to zmeniť. Objednajte si niektorý z našich motívov, vezmite do ruky štetec a staňte sa skutočným umelcom!

miniatura_FB

Desí Vás pohľad na prázdny papier a nikdy nie ste schopní vymyslieť nejaký koncept či plán, ako obraz začať a dokončiť? Vieme, aké to je. Tiež sme si kedysi nadšení kúpili maliarsky stojan, ktorý ale nakoniec zostal stáť nevyužitý v kúte obývacej izby.

Prečo? Veľa starostí v práci, s rodinou, poznáte to. Na fantáziu nejako nebol priestor. Večer náš mozog bol už príliš unavený na to, aby vymýšľal snové svety a postavy. Pokiaľ to máte rovnako, potom máme riešenie priamo pre Vás.

Prestaňte sa trápiť a hľadať problémy tam, kde nie sú. Maľovanie by predsa malo prinášať radosť. Veď umenie je Vaše hobby. Zaobstarajte si už rozvrhnutý motív, ktorý len čaká na to, až mu vdýchnete život. Kúpte si maľovanie podľa čísel! O čo vlastne ide a prečo by ste to mali vyskúšať aj Vy? Na to sa pozrieme v nasledujúcom texte.

clanek_001

Čo je to maľovanie podľa čísel

Maľovanie podľa čísel v mnohom pripomína omaľovánky. Ale nebojte sa! Nie je to nič detinského, ani príliš jednoduchého. Motívy sú totiž oveľa prepracovanejšie a aj vo väčších formátoch. Ďalší rozdiel je v tom, že sa pracuje na kvalitnom maliarskom plátne, nie na obyčajnom papieri alebo štvrťke. Vďaka tomu výsledok vyzerá ako skutočný obraz. Môžete si ho dokonca objednať s vypnutím na rám. Alebo bez, to je len na vás.

Domov Vám príde motív, ktorý je rozdelený na množstvo malých plôšok. Každá je očíslovaná. A ku každému číslu patrí konkrétna farba. Na základe tohto jednoduchého kľúča vyfarbujete celý motív. Áno, niekedy je to trochu „piplačka“. Ale nie je lepší pocit, než keď Vám pod rukami vzniká skutočný obraz so všetkým. Vyfarbuje sa totiž pomocou štetcov a akrylových farieb, a tak výsledok skutočne stojí za to. Pozrite sa na článok Ako začať maľovať, v ktorom nájdete všetko pekne vysvetlené. Vrátane názorného videa.

Pôvod maľovania podľa čísel by ste našli v Spojených štátoch. Avšak jeho vynálezca, Dan Robbinson, si túto techniku ​​vypožičal od geniálneho Leonarda da Vinci. Ten ju využíval vo svojej dielni, keď učil žiakov tieňovanie. Je to teda preverený spôsob, ako v sebe prebudiť skrytého umelca a dosiahnuť niečo krásne.

7 dôvodov, prečo skúsiť maľovanie podľa čísel

  1. Môže to skúsiť úplne každý a v akomkoľvek veku. Maľovanie podľa čísel je dostupné v niekoľkých obtiažnostiach. Máte na výber z piatich úrovní. Záleží teda len na Vás, na aké jednoduché motívy sa cítite, a čo už je pre Vás príliš zložité. Pre deti, začiatočníkov a seniorov odporúčame radšej jednoduchšie úrovne. Vďaka väčším plôškam sa vyfarbujú ľahšie a proces nezaberie toľko času. Robíte to predsa pre svoje pobavenie, a tak nemá cenu sa zbytočne odradiť náročným motívom. Začnite zvoľna a akonáhle sa v tom trochu zdokonalíte, objednáte si ťažšie úrovne! Pozrite sa na rozdiely v náročnosti a hneď budete mať jasno, na čo sa rozhodnúť.
  2. Naučíte sa vďaka nemu maliarsku techniku. Veď už Leonardo týmto spôsobom školil učňov, ako zaobchádzať s uhlíkom a štetcami. Potom už vám nebude nič brániť v tom sa umelecky vyjadriť podľa svojho, kedykoľvek sa vám zachce. Ak máte radi umenie, ale zatiaľ vám maľovať a kresliť príliš nešlo, teraz máte príležitosť to zmeniť.
  3. Radosť z tvorby. Určite to poznáte – kedykoľvek sa nám niečo podarí, máme skvelý pocit. Pri pohľade na dobre odvedenú prácu cítime radosť a sme pyšní. Urobte niečo len sami pre seba a trochu sa rozmaznávajte! Prichádza zima a pochmúrne dni, prečo nedobiť baterky niečím príjemným?

clanek_002

  1. Odreagujete sa a odbúrate stres. Vedecké štúdie potvrdili, že kreatívna činnosť odbúrava stres a odstraňuje negatívne emócie. Pokiaľ máte starostí až nad hlavu a neviete, čo robiť skôr, vyhraďte si chvíľu len pre seba a venujte sa maľovaniu. Nemusíte nad motívom nijako zložito premýšľať, ani si robiť starosti s tým, po akých farbách siahnuť. Všetko už je vopred rozvrhnuté. Vy len nasledujete kľúč – vyfarbujete podľa vopred daných čísel. Ponoríte sa do umeleckej tvorby a hneď vypustíte všetky čierne myšlienky. To má mimochodom aj skvelý vplyv na Váš výkon. Získate nový elán a s každodennými povinnosťami si poradíte oveľa ľahšie.
  2. Objednáte si kompletný balíček. Okrem plátna, na ktorom budete pracovať, dostanete aj najlepšie farby z akrylu. Tie žiaria ako nové aj dlhé roky potom, čo obraz dokončíte. V balíčku ďalej nájdete profesionálne štetce. To všetko zabalené v krásnej darčekovej krabici.
  3. Krásna dekorácia. Čo vyzerá v interiéri najlepšie? Predsa krásny obraz, ktorý mu dodá osobitosť a podčiarkne príjemnú atmosféru v miestnosti. Nekupujte si neosobné a nič nehovoriace dekorácie vo veľkých obchodných reťazcoch. Radšej si zvoľte motív presne podľa Vášho gusta a s láskou ho vymaľujte. Už navždy v ňom bude kus Vás. Vytvorte vlastné umelecké dielo a pochváľte sa ostatným. Vyveste ho na to správne miesto, kde Vám bude robiť radosť zakaždým, keď sa naň pozriete.
  4. Je to lacné. Oproti pravým obrazom je maľovanie podľa čísel neporovnateľne lacnejšie. Obraz od profesionála stojí niekoľko desaťtisícov až miliónov. Vy pritom môžete mať doma obdobne krásne dielo aj za zhruba 20 €.

Ako vidíte, maľovanie podľa čísel je nielen krásny koníček. Má aj množstvo benefitov, kvôli ktorým by ste ho mali vyskúšať čo najskôr. Dôležité je vybrať správny a kvalitný motív. Dajte si pozor, u koho budete nakupovať a čítajte recenzie.

clanek_003

Najlepšie spracované obrazy nájdete práve u nás. Na každom si dávame extra záležať a všetky ich zhotovujeme s láskou. Maľovanie podľa čísel je totiž aj našou vášňou a koníčkom. A chceme, aby ste z neho mali rovnakú radosť ako my.

Kde nájdete najlepšie motívy? Na Zuty.sk!

Maľovanie podľa čísel ponúkame na našom e-shope. Naša firma je najväčší európsky výrobca v tomto odbore. A tak s nami máte istotu nielen originálnych a svedomito vyrobených obrazov, ale aj bezpečného nákupu a profesionálneho prístupu.

V prípade, že by ste mali akékoľvek otázky, obráťte sa na našu zákaznícku podporu. Radi vám poradíme a pomôžeme s rozhodovaním. Aby sme Vám ušetrili čas, vypracovali sme aj rubriku Poradňa, kde nájdete množstvo rád a sprievodcov výberom.

Vianoce už sú za rohom, a tak je najvyšší čas urobiť si radosť. Vo vybavovaní sme rýchli - môžeme odoslať express do 48 hodín od objednania. Stačí vybrať a pozajtra bude obraz u Vás. Motívy tlačíme na tie najlepšie plátna, ktoré sú na trhu s výtvarnými potrebami k dostaniu. Okrem toho ponúkame aj varianty s rámom a bez rámu.

clanek_004

Motívy sú cenovo dostupné, za 40 € u nás kúpite aj dva naraz. Pred Vianocami navyše na našich stránkach prebiehajú stále nejaké zľavy. Preto je predvianočný čas ideálny pre Vašu prvú objednávku! Nakúpte za viac ako 50 € Sk a dopravu máte úplne zadarmo.

clanek_005

Z akých motívov môžete vyberať

V našom katalógu nájdete hneď niekoľko tematických kategórií, z ktorých si môžete vyberať. Pripravili sme pre Vás napríklad obrazy so zvieratami, kvetmi, krajinou, mestami, jedlom, dopravnými prostriedkami, osobnosťami popkultúry a množstvom ďalších.

clanek_006

Pokiaľ ste fanúšikmi zverokruhu, určite Vás oslovia motívy jednotlivých znamení. Pre šťastie si zase vymaľujte napríklad anjela. Žiadnemu labužníkovi by nemal doma chýbať obraz s tematikou jedla. A deti aj dospievajúcich potešíte obrazmi z ich obľúbených rozprávok, filmov alebo počítačových hier.

Obraz podľa vlastnej fotografie

Vždy ste na plátne chceli zvečniť nejaký výnimočný okamih z Vášho života? Či už je to napríklad momentka z prvého rande, profesionálne fotografie zo svadby alebo úplne prvá fotka Vášho bábätka z mobilu Vášho manžela, teraz môžete.

Ponúkame Vám možnosť objednať si u nás obraz na zákazku podľa vlastnej fotografie. Preveďte klenot rodinného albumu na skutočné plátno a vdýchnite mu nový život. Vo veľkom formáte bude vyzerať fantasticky. Áno, fotografie sú krásne, avšak atmosféru ako obraz nemajú.

Stačí do nášho systému nahrať Vašu fotografiu a objednať. My ju pre Vás pripravíme v štýle maľovania podľa čísel. Čo by mala predloha spĺňať? Je dôležité, aby bola kvalitná. Ideálne v rozlíšení väčšom ako 1 MB. Mala by byť zaostrená, detaily zase v dobrom svetle. Príliš zatienená fotografia by sa ťažko maľovala, a preto radšej vyberte takú, ktorá má pekné svetelné podmienky.

Návrh nám odošlite a náš grafik sa naň pozrie. Potom sa Vám ozveme s výslednou realizáciou. Keď budete spokojní, všetko odošleme na tlač a za pár dní bude motív presne podľa Vašich predstáv u Vás doma.

Naučte sa maľovať ako slávni maliari

V našom e-shope nájdete aj reprodukcie obrazov slávnych maliarov. Naučte sa maľovať ako najväčší majstri umenia. Nájdite si medzi nimi svojho obľúbenca, ponúkame napríklad Vincenta van Gogha, Alfonsa Muchu alebo Pabla Picassa.

clanek_007

Ponorte sa do skutočného umenia a nájdite inšpiráciu. Či už sa Vám viac páči zátišie alebo napríklad portrét, u nás si môžete objednať všetko. Výsledok si navyše budete môcť vystaviť u vás doma. Za skutočnú reprodukciu by ste zaplatili veľa peňazí, avšak s maľovaním podľa čísel ich kúpite za veľmi peknú cenu.

clanek_008

Nenechajte sa odradiť zložitejšími motívmi. Stačí len trocha trpezlivosti a usilovnosti. Večer za večerom Vám pomaly budú nesmrteľné obrazy z galérií ožívať priamo pod rukami. Uvidíte, že budete prekvapení, čo sa vo Vás skrýva za maliara! A počkajte, až Váš výtvor uvidí rodina či známi. Každý Vám ho bude závidieť a určite Vás požiadajú, aby ste niečo namaľovali aj pre nich.

Pozrite sa do nášho katalógu a vyberte si motív, ktorý bude robiť radosť vám alebo vašim blízkym. Na to, aby ste začali maľovať, totiž nie je nikdy neskoro. Nasledujte svoje sny a staňte sa maliarom so všetkým!