Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Muži a maľovanie, alebo maľovanie nie je len doménou žien

Maľovanie podľa čísel je skvelá zábava a relaxačná činnosť nielen pre ženy, ale aj pre mužov. V nasledujúcom článku sa pozrieme na to, prečo by mali s maľovaním páni začať. Pripravili sme pre Vás tiež rozhovor s naším verným zákazníkom pánom Jaromírom, ktorý je dôkazom, že maľovanie nie je len dámska špecialita. A v závere nájdete tipy na motívy v našej ponuke od svetových maliarov-mužov, ktorí si získali srdcia ľudí po celom svete.

Prečo je maľovanie podľa čísel ideálnou voľbou pre mužov

Maľovanie podľa čísel veľa ľudí objavilo počas koronavirového obdobia. Má to svoj dôvod. Všetci sme boli pod veľkým tlakom a v neistote. A čo Vás najlepšie privedie na iné myšlienky a pomôže Vám sa odreagovať? Kreatívna činnosť.

Áno, nie každý je talentovaný maliar. Lenže u maľovania podľa čísel na ničom takom nezáleží. Systém je podobný ako u omaľovaniek. Len si k tomu domyslite prepracovanejšie motívy, kvalitné farby a väčší formát. Obraz je rozdelený na malé plôšky. Každá má číslo a k položke vždy patrí konkrétna farba. Ako vidíte, systém je to celkom jednoduchý a zvládne ho naozaj každý.

Medzi ľuďmi panuje taký malý predsudok - že maľovanie je predovšetkým pre ženy. Lenže tak to vôbec nie je. Muži, rovnako ako dámy, sú neustále vystavovaní stresu, stretávajú sa s výzvami a potrebujú si vyčistiť hlavu.

Maľovanie podľa čísel dokáže presne to. Akonáhle sa postavíte pred plátno a začnete tvoriť, okamžite vypustíte všetky starosti z hlavy. Pod rukami Vám začne vznikať niečo jedinečné a Vy sa do činnosti úplne ponoríte. Problémy s klientmi alebo neistota z uzávierky vás ani nenapadnú.

Aj muži potrebujú niečo, čo im zdvihne náladu a privedie ich na iné myšlienky. Nehovoriac o radosti z hotového obrazu. Vystavia si ho, alebo ho môžu darovať ako darček. V našej ponuke nájdete veľa motívov, ktoré určite Vás alebo Vášho blízkeho oslovia a potešia.

Aké motívy zvoliť pre mužov?

Na našom e-shope máme hneď niekoľko kategórií motívov, z ktorých môžete vyberať. Stačí sa teda zamyslieť nad tým, čo by ste radi videli visieť u seba doma, alebo čo má Váš blízky rád. Sú to autá, filmy alebo napríklad rád cestuje? U nás nájdete všetko od idylických krajiniek cez realistické obrazy celebrít až po reprodukcie obrazov slávnych umelcov. Na výber máte z kategórií:

  • Zvieratá
  • Kvety a rastliny
  • Krajina, príroda, obdobie, zátišie
  • Mestá, miesta a stavby
  • Ľudia a osobnosti
  • Abstraktné obrazy
  • Dopravné prostriedky
  • Veľkí maliari a ďalšie ...

Okrem klasických obrazov si u nás môžete objednať aj motív podľa vlastnej fotografie. Nech je predloha akákoľvek, my ju pre Vás pripravíme. Áno, fotografie sú síce krásne, ale skutočný obraz má úplne inú atmosféru a v interiéri vytvorí prvok, ktorý zaujme každú návštevu.

Okrem motívu od nás v balíčku dostanete tiež kvalitné akrylové farby a nylonové štetce zadarmo. Obrazy majú rôzne stupne náročnosti, a tak si ľahko vyberiete presne taký, ktorý Vám sadne na mieru. A ak si nie ste istí, akú náročnosť zvoliť, pokojne začnite od tých najľahších. Časom získate istotu a pustíte sa aj do náročnejších výziev.

Aká je skúsenosť zákazníkov? Spýtali sme sa pána Jaromíra

Pán Jaromír patrí medzi našich verných zákazníkov. Požiadali sme ho, či by sa aj s Vami, našimi čitateľmi, nepodelil o svoje skúsenosti s maľovaním podľa čísel. Bol taký láskavý a súhlasil. A my Vám teraz prinášame jeho príbeh.

K maľovaniu pričuchol už na základnej škole, kde zaň vyhral knižku rozprávok. Teraz sa živí ako technik, jeho profesia teda nie je v umeleckej brandži a napriek tomu mu maľovanie podľa čísel robí radosť. Narazil na naň počas koronavírusu a teraz mu obrazy od nás zdobia obývaciu izbu. Zrejme to má v krvi! Jeho starý otec totiž tiež maľoval.

Popíšte nám, ako ste sa k maľovaniu podľa čísel dostali?

K maľovaniu som sa dostal počas koronavirového obdobia. Začal som hľadať na internete možnosť relaxácie počas pracovných povinností. Čo maľovanie spĺňa - upokojuje. Na základnej škole som maľoval, tak som sa k tomu zase vrátil.

Čím Vás maľovanie podľa čísel zaujalo a čo Vás na ňom najviac baví?

Maľovanie mi prináša uspokojenie. Baví ma vytvárať prácu, na ktorú sa môžem fyzicky pozrieť. Zároveň je to relaxačné, oproti môjmu povolaniu.

Podľa čoho si vyberáte, ktoré motívy obrazov budete maľovať?

Začal som si vyberať motívy podľa maliarov, ktoré sa mi páčia a sú v ponuke. Začal som najskôr od tých najľahších motívov a následne som skúšal, či toto maľovanie zvládnem.

clanek_001

Aké motívy máte najradšej?

Najradšej pracujem s Vincentom Willemom van Gogh a s Claude Monet. Zase si môžem vyberať ale len z motívov, ktoré sú v ponuke.

clanek_002

Všimli sme si, že máte v poslednej dobe veľa obrazov s motívmi Prahy. Čo Vás na nich zaujalo? Máte k tomu nejaký dôvod?

Videl som obrazy u maliarov v starej Prahe, kde sa veľmi rád prechádzam. Tak sa mi celkom zapáčili a pretože som zistil, že ich máte tiež v ponuke, chcel som zistiť, či to zvládnem. Zatiaľ sa to celkom podarilo.

clanek_003

Koľko obrazov maľovania podľa čísel už máte hotových?

Zatiaľ som vymaľoval asi šesť obrazov a siedmy mám rozmaľovaný.

Máte nejaký najobľúbenejší a ktorý to je?

Mojím obľúbeným obrazom sú Vlčie maky, Nevädze, Pivónie a Chryzantémy od Vincenta van Gogha.

Čo s namaľovanými obrazmi robíte? Zakladáte si doma galériu alebo ich venujete známym a príbuzným?

Zatiaľ si obrazmi vybavujem svoju obývačku, rád sa na ne pozerám.

Ako na maľovanie podľa čísel reaguje Vaše okolie? Maľuje niekto z nich?

Občas som nejaké obrazy niekomu ukázal, sú na ne pozitívne reakcie, ale stále je s tými obrazmi veľa práce. Z môjho okolia som sa bavil iba so svojou holičkou, ktorá sa priznala, že tiež niečo maľovala.

Všeobecne je možné povedať, že podľa čísel maľujú prevažne ženy a muži tvoria skôr menšinu. Ako to vnímate vo svojom okolí?

Ženy majú asi väčšiu trpezlivosť, ale záleží, akú máte prácu. Mňa to upokojuje.

Prečo je podľa vás maľovanie podľa čísel vhodnou zábavou aj pre mužov a mali by sa do toho pustiť aj oni?

Myslím si, že je to dobrý relax k väčšinou náročnej práci. Je to niečo iné a málokto u toho vydrží. Ale výsledok stojí za to.

clanek_004

Ďakujeme za milý rozhovor a inšpiráciu! Nenechajte sa zmýliť - pán Jaromír zďaleka nie je jediný muž, ktorý to vie so štetcami a maľovanie mu prináša radosť. Poďme sa pozrieť na známych maliarov, ktorí v maľovaní našli nielen relaxáciu, ale aj prostriedok sebavyjadrenia a životnú náplň.

Slávni maliari-muži, ktorých obdivujeme dodnes

Maľovanie rozhodne nie je len pre ženy. Naopak - tí z najväčších maliarov minulosti boli práve muži. Pre ženy to samozrejme bolo takmer nemožné sa vtedy ako maliarka presadiť, to však nijako nespochybňuje ich veľkosť.

Čo má spoločné Vincent van Gogh, Gustav Klimt, Claude Monet a Pablo Picasso? Okrem toho, že boli fenomenálni maliari a priekopníci vo svojej dobe, tak tiež to, že reprodukcie ich diel máme v ponuke maľovania podľa čísel. Ak sa teda počítate medzi ich obdivovateľov, alebo poznáte muža, ktorému sa ich diela páčia, už viete, čo si nabudúce objednať.

Vincent van Gogh žil v 19. st. a patrí medzi jedného z najznámejších holandských maliarov. Radí sa medzi expresionistov, avšak jeho tvorba je oveľa komplikovanejšia. Zaujatie svetlom, hra s tvarmi aj emocionálny náboj obrazov - to všetko dáva vzniknúť jedinečnému koktejlu. Maľba Dúhovky patrí medzi jedny z najdrahších malieb v histórii umenia.

clanek_005

Teraz ich môžete mať aj vo Vašej obývacej izbe. Okrem Dúhoviek sme pripravili aj ďalšie Van Goghove populárne obrazy, napríklad Hviezdna noc a Hviezdna noc nad Rhônou. Pretože kto by nebol okúzlený pohľadom na polnočnú oblohu a hviezdy, ktoré sa odrážajú v rieke. Spoznáte, kde je nebo a kde voda? Nechajte fantáziu, nech sa trochu túla. Obývačku touto reprodukciou pozdvihnete na hotový salón, kde sa budete Vy aj Vaši hostia cítiť príjemne.

clanek_006

Gustav Klimt je viedenský secesný maliar, ktorý zomrel v roku 1918. Jeho stopy vedú aj do Čiech. Podieľal sa na výzdobe libereckého a karlovarského divadla. Na Klimtove obrazy je radosť pozerať. Keďže bol vyštudovaný zlatník, jeho diela sú napoly maľbou a napoly klenotom. Bozk, krásne, intímne dielo, je toho dôkazom. Postavám na ňom akoby niekto vyložil šaty delikátnym zlatom a šperkami.

Kúpte si u nás svoju reprodukciu a ozdobte si domácnosť týmto zlatým pokladom, ktorý je plný romantiky a vášne. Nie nadarmo patrí medzi naše bestsellery. Hodí sa ako do obývacej izby, tak do spálne, kde vytvorí príjemnú intímnu a hrejivú atmosféru.

clanek_007

Claude Monet sa narodil v roku 1840 a počas svojho života sa vypracoval na impresionistického maliara svetového formátu. Jeho obrazy sú ako živé - mihotá sa nimi svetlo a vánok si neustále pohráva s kvetinami, trávou a listami stromov. A čo potom postavy. Vyzerajú, že z maľby každú chvíľu odídu alebo odtančia priamo k pozorovateľovi.

V našej ponuke nájdete dve reprodukcie jeho diel a to Východ slnka a Lekná. Ak teda hľadáte niečo, čo miestnosť prežiari, prinesie do nej inšpiráciu, ale zároveň pôsobí upokojujúco, Monet je tou správnou voľbou. Lekná sú perfektné napríklad do spálne, kde pomôžu vytvoriť atmosféru pokoja a pohody.

clanek_008

Kto by nepoznal Pabla Picassa. Tohto proponenta kubizmu nemusíme predstavovať. Jeho dielo Alžírske ženy patrí medzi vôbec najdrahší obraz, ktorý kedy bol predaný v aukcii. Picassov štýl vôbec nie je ľahké definovať - ​​niektoré obrazy sú hravé, veselé, predovšetkým tie z tzv. ružového obdobia, kedy bol zamilovaný do svojej múzy Fernandy Olivierovej. Iné zase naopak veľmi vážne, ako monumentálna Guernica.

My sme pre Vás pripravili reprodukciu Husle a hrozno. Husle na obraze sú rozdelené do niekoľkých častí, ktoré musí divák dať dohromady. Toto neobyčajné dielo Vás neprestane zaujímať ani vtedy, keď ho dokončíte. Je to taký malý hlavolam, nad ktorým sa môžete baviť donekonečna.

Také už Picassove obrazy sú. Akonáhle ich raz uvidíte, nedostanete ich z hlavy. Hodia sa napríklad do pracovne či obývačky. Skrátka kamkoľvek, kde trávite veľa času a chcete sa cítiť dobre. Stačí jeden pohľad a hneď zanecháte všetky problémy každodenného života za sebou a dáte sa do malého dobrodružstva - akože asi tie husle dať dohromady. A nechýba náhodu jeden dielik? Na to už musíte prísť sami.

clanek_009

Maľovanie podľa čísel Vám pomôže sa skvele odreagovať a navyše vytvoriť niečo, čo pretrvá. Urobte si radosť originálnym motívom, či už podľa slávnych maliarov, alebo napríklad s obľúbeným automobilom. Objednajte a do 24 hodín Vám motív expedujeme. Zabudnite na predsudky a vezmite štetec do ruky!