Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Prichádza mesiac Raka: Spoznajte račie znamenie a zistite, ako vybrať ten správny darček

Vyberte tento rok ten najlepší darček pre Raka. Charakteristika znamenia Vám veľa napovie o tom, po čom v obchode siahnuť. Prečítajte si fakty o tomto láskavom a trochu nevyspytateľnom znamení, ktoré oslavuje narodeniny medzi 21. júnom až 22. júlom. Vďaka radám od nás Vášmu rakovi dokážete, že Vám na ňom nielen záleží, ale zároveň ho poznáte zo všetkých najlepšie.

Charakteristika znamenia Rak

Živlom Rakov je voda. Tento element je spájaný s empatiou a citlivosťou. Preto aj Raci sú plní emócií a citov. Patrí k vnímavým znameniam. Radi pomáhajú ostatným a predovšetkým tým, ktorí si nemôžu pomôcť sami. Nikdy nikoho nenechajú v núdzi a neférové jednanie im je cudzie. Vďaka vybrúsenej empatii ihneď spoznajú, keď je niekto v núdzi a ponúknu mu pomocnú ruku.

Rak sa v ľuďoch naozaj vyzná a má skvelý čuch na medziľudské vzťahy. Okamžite sa zorientuje v tom, ako sa veci majú a vie skvele riešiť konflikty. To preto, že sa dokáže vcítiť do druhých a pozrieť na vec skrze ich oči. Pokiaľ ide do tuhého, môže byť ľahko defenzívny. Má totiž klepetá, ktoré sa nebojí použiť.

Hoci je Rak ovládaný predovšetkým citom, nie je žiadny blázonko či naivka. Dokáže byť racionálny a dať priechod prúdu emócií. Pokiaľ to situácia vyžaduje, rozhoduje sa na základe logiky a analytického uvažovania. Niekedy je táto jeho racionálna stránka na obtiaž novým príležitostiam. Rak totiž nerád riskuje.

clanek_001

Všetko si radšej trikrát rozmyslí, ako urobí krok do neznáma. Ľahko u neho prevládne neistota a on sa radšej stiahne. Táto jeho opatrná stránka má ale aj svoje výhody. Rozhodne sa mu totiž nemôže stať, že by prehýril celú výplatu. Vie šetriť a na peniaze je opatrný. V našom e-shope máme práve teraz zľavy - ideálna príležitosť pre šetrného Raka.

Čo je pre neho najdôležitejšie? Rodina, láska a domov. Rak má zmysel pre tradičné hodnoty. Na rodinu a vzťahy medzi blízkymi nedá dopustiť. Pre svojich najdrahších je schopný urobiť čokoľvek, aj sa pre nich obetovať do posledného dychu. Rozumie si s nimi a vie, čo im leží na srdci. Nie je práve extrovert a príliš sa neprejavuje, avšak jeho okolie v ňom má niekoho, o koho sa môže oprieť.

Čo sa lásky týka, je veľký romantik. Keď je s milovanou osobou, je na vrchole blaha. K životu toho veľa nepotrebuje, ale láska je pre neho na prvom mieste. Bez nej chradne a uvädá. Rád si so svojou druhou polovičkou buduje hniezdočko lásky. Útulný domov, kde sa cíti bezpečne, je pre neho absolútne zásadná vec.

Aký je muž Rak

Muž v Rakovi je empatický a citlivý. Stretnete sa predovšetkým s dvoma typmi. Prvý sa za svoje emócie nehanbí a vie ťažiť z toho, že je citlivejší ako ostatné znamenia. Takí ľudia sú často veľmi úspešní v zamestnaní aj v osobnom živote.

Druhá skupina so svojimi citmi bojuje. Považujú ich za slabosť a radšej sa schovávajú za svoju račiu ulitu, pretože sa boja, že by ich niekto mohol zraniť. Takí Raci sú chytení medzi emóciami a chladnou hlavou. Často sa im nedarí nájsť ten správny balans, pretože vlastne nedôverujú sami sebe a zároveň sú podozrievaví voči svojmu okoliu.

clanek_002

Rak je skvelý partner a otec. Ak sa naučí dôverovať vlastným emóciám a pocitom, bude z toho ťažiť predovšetkým jeho okolie. V jadre je totiž veľmi starostlivý a rodiny si považuje nadovšetko. Je verný a pre svoju partnerku by urobil čokoľvek. Nevadí mu, keď ho žena predstihne v kariére alebo má vyštudovaných viac škôl ako on. Tak ako tak si ju postaví na piedestál a bude ju uctievať. Nie je totiž ješitný. Je to pravý gentleman, ktorý vie, čo sa sluší.

Skvele si rozumie s deťmi. A to nielen vďaka jeho dobrotivej povahe. Ako každé vodné znamenie je aj Rak obdarený živou fantáziou a zmyslom pre kreativitu. Dokáže sa s deťmi hrať celé dni a vždy príde s niečím novým, čo zabaví všetkých zúčastnených.

Silné stránky muža v Rakovi

Citlivosť a empatia sú esom v rukáve. Ak sa naučí spoliehať na schopnosť vcítiť sa do druhých, môže to používať vo svoj prospech. Nielen, že bude obľúbený u svojho okolia. Možno to aj speňažiť. Raci sú úspešní v povolaní, kde sa pracuje s ľuďmi. Vždy totiž spoľahlivo odhadnú, ako si získať klienta alebo zákazníka na svoju stranu.

Ďalšou silnou stránkou je kreativita a fantázia. Muž v Rakovi je nekonečnou studnicou nápadov. Jeho okolie si ho vďaka tomu považuje. Má vzťah k umeniu, hudbe a literatúre a v oboch sa vyzná. Je skvelým spoločníkom, s ktorým je radosť hovoriť.

Slabé stránky muža v Rakovi

Jeho šetrnosť sa môže zvrátiť a stane sa z neho držgroš, ktorý si nedopraje nič pekného. Slabou stránkou môže byť aj jeho ulita, za ktorú sa tak rád schováva. Niektorí Raci si z nej totiž urobia štít, za ktorý nepustia nikoho ďalšieho a radšej žijú osamelý život. Prirodzená a roztomilá račia nesmelosť sa ľahko zvrhne v netýkavost a z Raka sa hneď stane nepríjemný jazvec.

Aká je žena Rak

Račice je šarmantná žena, ktorá má srdce na správnom mieste. Chová sa ako pravá dáma, ale nikdy nie je odmeraná alebo chladná. Rada pomáha ostatným a vie sa do nich perfektne vcítiť. Jej okolie na nej fascinuje predovšetkým jej fantázia, vďaka ktorej vyniká v umeleckej tvorbe. Hoci už pracuje v kancelárii alebo podniká, stále v nej žije skrytá maliarka, tanečnice alebo hudobníčka.

Žena v Rakovi si zakladá na spokojnej rodine a hrejivej domácnosti. Je vernou partnerkou, ktorá má srdce na dlani. Pre svojich blízkych urobí všetko, čo im na očiach vidí. Je skvelou matkou. Deťom rozumie a má k nim veľmi vrelý vzťah. Naviac je schopná vytvoriť láskyplný domov, do ktorého sa všetci s potešením vracajú.

clanek_003

Ale pozor - Račica nemá rada, pokiaľ nie je po jej. Hoci pôsobí ako krehká dáma, v domácnosti má hlavné slovo ona. Aby tiež nie. Vie, čo je pre jej okolie najlepšie. A ak veci nejdú podľa plánu a niečo sa pokazí, ona vie, ako to napraviť.

Silné stránky ženy v Rakovi

Žena v Rakovi vie zaobchádzať s peniazmi. Je na ne opatrná, ale nechýba jej odvaha a má silnú intuíciu. Vďaka tomu vie, kedy sa oplatí trochu zariskovať. Má cit najmä pre investície. Darí sa jej na trhu s nehnuteľnosťami, ale aj na burze.

Jej silnou stránkou je aj to, že to tak skvele vie s ľuďmi. A ak je to potrebné, nebojí sa ich trochu postrčiť tam, kam potrebuje. To sa môže v niektorých prípadoch zvrhnúť aj na manipulovanie. Keďže sa v ľuďoch vyzná, okamžite odhalí ich citlivé miesta. Skrátka, v medziľudských vzťahoch je Račica veľkým hráčom. Dokáže urovnávať spory a povzbudiť svojich priateľov, kolegov a blízkych tak, aby zo seba vydali maximum.

clanek_004

Slabé stránky Račice

Táto emotívna a empatická žena je niekedy ako časovaná bomba. Pretože to v nej neustále vrie, býva náladová. Beda, ak jej niekto skríži cestu. Z krehkej kvetinky sa stáva neohrozený generál, ktorý metá štipľavé poznámky hlava nehlava. Vyznať sa v jej emóciách býva pre partnerov a priateľov často veľmi ťažké. Preto je dôležité, aby sa Račica vedela otvoriť a hovorila o svojich pocitoch.

Často sa totiž stáva, že sa žena v Rakovi uzavrie do svojej ulity a odreže sa od okolia. A beda každému, kto sa k nej pokúsi priblížiť - zaženie sa po ňom klepetami. To je pochopiteľné. Bojí sa bolesti a snaží sa chrániť, ako to len ide. Pokiaľ ju zradí partner alebo jej ublíži niekto z jej okolia, len ťažko sa s tým vyrovnáva.

Aký darček vybrať pre Raka

Keďže sú rodina a domov pre Rakov na prvom mieste, nešliapnete vedľa, ak budete nákup darčeka smerovať týmto smerom. Veľkú radosť im urobíte niečím, čím si môžu zvelebiť domácnosť. Raci majú radi pekné, ale zároveň praktické veci, na ktoré je radosť pozerať. Sú vášniví zberatelia starožitného porcelánu a súprav na čaj alebo kávu.

Keďže muži aj ženy narodení v Rakovi sú veľkými pôžitkármi, ktorí milujú dobré jedlo, často medzi nimi narazíte na naozaj skúsených kuchárov. Kuchyňa je ich doménou a tak im môžete zaobstarať kuchárku alebo predplatiť kurz varenia.

Chcete ich prekvapiť šperkom alebo parfémom? Rak je jemná povaha a tak zvoľte radšej jemnejšiu vôňu s kvetinami, vodnými tónmi a decentným citrusom. Čo sa šperkov týka, poobzerajte sa po kúskoch v starožitnom štýle, avšak nič opulentného. Menej je pre Raka vždy viac. Preferuje striebro a perly. Pokiaľ do nich chcete investovať, prekvapte ich perzským kobercom alebo luxusnou vázou.

Rak je kreatívny, zahrajte to teda na túto nôtu a kúpte mu ako darček maľovanie podľa čísel. Zjednodušene by sme mohli povedať, že ide o omaľovánky pre dospelých. Zabudnite ale na detské omaľovánky tak, ako si ich pamätáte. Maľovanie podľa čísel totiž ponúka sofistikované a originálne motívy, ktoré Raka veľmi potešia. Navyše si hotové dielo môže vyvesiť doma a zútulniť si ním svoje kráľovstvo.

clanek_005

Ako to celé funguje? V našej ponuke je na výber z množstva motívov a niekoľkých obtiažností. Pre maľovanie podľa čísel nepotrebujete žiadnu prípravu ani umelecké vzdelanie. Obraz je rozdelený do niekoľkých častí a tie sú očíslované. Každé číslo patrí ku konkrétnej farbe. Na základe čísel potom budete vyfarbovať jednotlivé plôšky. Je to veľmi jednoduché. My Vám dodáme kompletnú sadu. Teda nielen nevyfarbené plátno s motívom, ale i profesionálne farby, štetce a farebnú predlohu.

clanek_006

Aký motív vybrať? To už je len na Vás. Vy svojho Raka predsa poznáte najlepšie. V našej ponuke nájdete napríklad:

  • Zvieratá
  • Kvety a rastliny
  • Krajina, príroda a zátišie
  • Mestá a slávne miesta
  • Známe osobnosti
  • Obrazy od slávnych maliarov
  • Autá a motorky
  • Hudobné a tanečné motívy
  • a ďalšie

clanek_007

Maľovanie podľa čísel je perfektným darčekom pre Raka. V každom z nich totiž drieme umelecká duša, ktorá sa raduje z každej novej výzvy. Navyše im zaobstaráte originálnu dekoráciu do domácnosti, na ktorú budú pyšní a ktorá im bude každý deň robiť radosť. Pozrite sa na náš e-shop a vyberte ten pravý motív pre Vášho Raka. Tento rok mu darčekom od nás pripravíte prekvapenie, na ktoré len tak nezabudne!