Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Zabavte sa s fantasy motívmi Pána prsteňov

Frodo, Gandalf, Legolas alebo Glum. Kto by nepoznal tieto postavy? Pán prsteňov je skrátka záležitosťou, ktorá sa dotkla všetkých. Táto filmová trilógia je právom považovaná za úplný kult a pre mnoho ľudí predstavuje životnú vášeň. Tak prečo si nevymaľovať obraz podľa čísel práve s týmto motívom!

clanek_001

Len máločo sa stalo takým fenoménom ako trilógia Pána prsteňov. Nádherné zábery prírody, napätie, priateľstvo aj motív nenávisti a zrady. Pán prsteňov skrátka ponúka všetko, čo by mal mať správny film. Pokiaľ sa aj Vy radíte medzi skalných fanúšikov tejto trilógie, potom pre Vás máme dobrú správu. So sadou maľovania podľa čísel môžete získať jedinečný filmový obraz a ozdobiť ním svoj interiér!

Vypnite televíziu a naštartujte svoju kreativitu

Trilógia Pána prsteňov má deväť hodín, neskrátená verzia dokonca dvanásť! Pustiť sa do takého filmového maratónu znamená trávenie dlhých chvíľ pri televízii. Pokiaľ ale máte nejaký čas navyše, potom môžete do sveta Pána prsteňov preniknúť aj inak. Môžete si jednoducho nejakú z hlavných postáv alebo scén sami namaľovať!

Maľovanie podľa čísel je viac než len odpočinková činnosť. Na jej konci na Vás totiž čaká obraz. Výnimočnosť tejto techniky maľovania spočíva ale predovšetkým v tom, že aj neskúsení maliari dokážu vytvoriť naozaj profesionálne dielo.

Pokiaľ teda Prsteňov zbožňujete a radi trávite čas vo fascinujúcom svete Stredozeme, potom si vyberte jeden z mnohých motívov, ktoré Vás do tohto sveta vtiahnu. Okrem toho si pri maľovaní oddýchnete, zlepšíte činnosť Vášho mozgu a očistíte sa od stresu, napätia a úzkosti. Že sa Vám motívy páčia, ale Pána prsteňov ste ešte nevideli? Potom Vám tento fenomén v najbližších riadkoch trochu priblížime.

clanek_002

Fenomén menom Pán Prsteňov: O čom vlastne pojednáva?

Pán prsteňov je trilógia filmov natočená podľa kníh J. R. R. Tolkiena. Ich filmová adaptácia je natoľko vydarená, že aj milovníci Tolkienových kníh sa zhodujú, že film im dodal ešte niečo navyše. Celý dej je rozdelený do troch filmov, ktorými sú:

  • Pán prsteňov: Spoločenstvo prsteňov,
  • Pán prsteňov: Dve veže,
  • Pán prsteňov: Návrat kráľa.

Príbeh sa odohráva v Stredozemi, fiktívnom svete, ktorý je plný nádhernej prírody i desivých miest. Všetko začína vo chvíli, keď Frodo dostane tajuplný prsteň moci. Ten chce získať Sauron, ktorý zastupuje zlé sily. Frodo sa preto spolu s ďalšími spoločníkmi vydá do krajiny Mordor, konkrétne k Hore osudu, teda jedinému miestu, kde môže byť prsteň zničený. Jeho spoločníkmi sa stanú Aragorn, Boromir, čarodejník Gandalf, hobiti Sam, Smieško a Pipin a nakoniec elf Legolas a trpaslík Gimli. Táto skupina sa potom vydáva na dlhú dobrodružnú cestu. Na tej chcú zničiť prsteň a s ním aj zlo vedené Sauronom a zachrániť tak Stredozem.

V priebehu výpravy čelí celá družina početným nebezpečenstvám a problémom. Kvôli nájazdom nepriateľov a mnohým úskalím sa potom ale družina rozpadne a každý musí vo svojej ceste pokračovať sám. Frodo, ktorý má prsteň, má po svojom boku Samveda. Ten sa napriek svojmu strachu vrhá s Frodom do všetkých nebezpečenstiev a nakoniec sa im skutočne podarí prsteň moci zničiť a definitívne tak poraziť Saurona a jeho armády zla.

Obrazy s motívmi Pána prsteňov

Jedinečnosť Pána prsteňov spočíva predovšetkým vo vykreslení hlavných postáv a prostreiaí Stredozeme. Na rozdiel od iných fantasy filmov je krajina tejto vymyslenej krajiny dokonale prepracovaná a divák je jej krásami a rozľahlosťou doslova pohltený. Rovnako je to aj v prípade hlavných hrdinov. Do našej ponuky obrázkov Pána prsteňov sme preto zaradili všetky obľúbené postavy. Vyberať môžete podľa osobných sympatií alebo podľa náročnosti obrazov.

Frodo je bezpochyby jedným z hlavných symbolov celej trilógie. Preto ho v našej ponuke nájdete hneď niekoľkokrát. Obraz Frodo a Sam pri Hore osudu zachytáva tie najnapínavejšie momenty filmu. Tento motív patrí medzi tie najmenej náročné, výsledné dielo však bude pripomínať skutočný filmový plagát. Ďalej Froda nájdete na obrazoch Maľovaný Frodo a Maľovaný Frodo a hobiti.

clanek_003

Že vás v trilógii uchvátila iná z hlavných postáv? Potom máme dobré správy aj pre Vás. Jedným z opakujúcich sa motívov je napríklad aj Gandalf. Múdry, odvážny a skúsený čarodejník sa stal jedným zo symbolov Pána prsteňov. Prepracovaným doplnkom pracovne, detskej izby alebo obývačky sa tak môže stať napríklad Portrét Gandalfa, ktorý zachytáva nielen jeho, ale aj fascinujúcu krajinu. Rovnako tak v našej ponuke nájdete Aragorna v bitke o Helmov žľab alebo Legolasa v lese.

clanek_004

10 zaujímavostí o Pánovi prsteňov

Pokiaľ poznáte pána Prsteňov tam a späť, dajte to ostatným najavo nielen obrazom vo Vašom interiéri. Prekvapiť svoje okolie totiž môžete aj informáciami zo zákulisia. Pán prsteňov nie je fascinujúci iba príbehom, ktorý sa odohráva na plátne, ale aj za ním. Vedeli ste, že:

  1. Myšlienka sfilmovať knižnú verziu pána prsteňov sa objavila už v 60. rokoch minulého storočia. O filmovú adaptáciu sa chcela postarať skupina Beatles na čele s režisérom Stanley Kubrickom.
  2. Podlaha v Bilbovom dome bola magnetická. Vďaka tomu spôsobil pád prsteňa na zem skutočnú ranu. To malo poukázať na jeho silu a moc.
  3. Bitka o Helmov žľab sa točila tri a pol mesiaca.
  4. Viggo Mortensen, ktorý vo filme stvárnil Aragorna, sa počas nakrúcania naučil skvele šermovať. V bitkách sa preto nenechal zastupovať a naučil sa používať skutočný meč.
  5. Chistopher Lee, teda Saruman, je jediným z hercov, ktorý sa naživo stretol s autorom knižnej trilógie J. R. R. Tolkienom.
  6. Film bol naplánovaný do najmenších detailov. Niektorých ste si ale určite nevšimli. Jeden z detailov je aj súčasťou Elrondovej rady. Padajúce lístie, ktoré sa počas scény znáša k zemi, je výsledkom premysleného plánovania aj načasovania.
  7. Pipin si v Návrate kráľa spieva pesničku. To nebolo v pôvodnom scenári zahrnuté. Producenti ho ale raz počuli spievať v karaoke klube a rozhodli sa jeho spev použiť.
  8. Andy Serkis šiel na kasting v domnení, že bude iba dabovať Gluma. Režisér filmu Peter Jackson bol ale taký nadšený z jeho hereckých schopností, že použil technológie na zachytenie hercových pohybov a vytvoril z nich postavu Gluma.
  9. Veľa obľúbených scén z Pána prsteňov nebolo v scenári. Patrí medzi ne aj moment, kedy sa Gandalf udrie do hlavy v malom Bilbovom domčeku. Vďaka improvizáciám si aj Aragorn počas nakrúcania zlomil dva prsty na nohe. Legolas si pri páde z koňa zase zlomil rebro.
  10. Predstaviteľ Boromira sa natoľko bál lietania helikoptérou, že radšej v plnej zbroji chodil do kopcov (v ktorých sa natáčalo) pešo.

Obľúbili ste si teraz slávnu trilógiu ešte viac? Potom Vás určite zaujíma, aké ďalšie obrazy v našej ponuke nájdete.

Vytvorte si galériu obľúbených hrdinov

Pokiaľ Vám vo zozname obrazov stále niečo chýba, nepletiete sa. Doposiaľ sme si totiž nepredstavili všetky postavy. Pretože vieme, že niekoho mohla viac osloviť strana zla, nachystali sme pre Vás aj obraz Nazgúla, Gluma alebo Sarumana so Sauronom.

clanek_005

Pokiaľ neplánujete zostať pri jednom obraze, potom si môžete vytvoriť celú kolekciu. Aby na seba nadväzovali a mohli vytvoriť jedinečnú galériu, zaradili sme do ponuky maľované portréty všetkých hrdinov. Ich náročnosť je nízka a zachytávajú všetky ústredné postavy trilógie. Vďaka rovnakému štýlu stvárnenia budú vyzerať skvele na jednej stene, ale taktiež sa môžu stať spájajúcim prvkom všetkých miestností v interiéri. Medzi motívy nájdete Froda, Legolasa, Aragorna, Gimliho, Sarumana, Gandalfa alebo Arwen.

clanek_006

Originálny darček pre fanúšikov Pána prsteňov

Sadu maľovania podľa čísel ale nemusíte kupovať len pre seba. Je totiž aj ideálnym darčekom. Pokiaľ vo svojom okolí máte niekoho, kto Pánom prsteňov žije, potom ho obraz s týmto motívom určite poteší. Navyše sa nemusíte báť, nakoľko je nadaným maliarom. Očíslované polia ho totiž povedú krok za krokom. Vytvoriť si originálny filmový plagát tak môže ktokoľvek.

Zábava pre všetky vekové kategórie aj príležitosti

Maľovanie podľa čísel je tu pre deti, dospelých aj seniorov. Obrazy sú rozdelené do piatich rôznych náročností a niekoľkých tematických kategórií. Môžu byť zábavným darčekom na Vianoce, narodeniny, ale aj príjemnou zábavou na detskú oslavu alebo dlhý víkend.

Jednoduchá technika maľovania

Každý z vybraných obrazov je rozdelený do očíslovaných plôšok. Každé číslo je potom priradené určitej farbe, ktorou pole vymaľujete. Postupným zaplňovaním políčok sa začne spleť čísel a čiar meniť na skutočný obraz.

Vďaka tejto technike dokáže obraz tvoriť aj neskúsený maliar. Navyše k tomu nebude vôbec nič potrebovať. Štetce, farby aj plátno sú totiž súčasťou každej sady. Pred objednaním si taktiež môžete plátno nechať vypnúť na rám. Ľahko ho potom po dokončení môžete zavesiť na stenu.

clanek_007

Výber zo stoviek motívov

Súprava číselného maľovania je navyše naozaj univerzálnym darčekom. Nájdete u nás obrazy pre filmových nadšencov, milovníkov zvierat i pestrofarebnej prírody. Na svoje si tiež prídu fanúšikovia rýchlej jazdy, veľkých umelcov aj duchovných motívov. Na  Zuty si skrátka vyberie každý.

Preskúmajte teda našu ponuku číselných obrazov a zistite, čím môžete potešiť svojich blízkych. Okrem originálneho výtvarného diela im navyše venujete kreatívnu zábavu, ktorá sa pozitívne odrazí na ich duševnom aj fyzickom zdraví.

Nenašli ste, čo hľadáte? Potom si nechajte vyrobiť obraz na mieru. Stačí nahrať fotografiu v dostatočnom rozlíšení a unikátny darček pre Vás radi pripravíme. V prípade akýchkoľvek doplňujúcich otázok sa na nás obráťte. Stačí napísať na e-mail info@zuty.sk alebo zavolajte na číslo 2 22 205 478, a to vo všedné dni medzi 9. a 15. hodinou.