Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Obrazy pre milovníkov koní

Obraz s koňom je nádherná dekorácia. Navyše vďaka maľovaniu podľa čísel môžete takýto obraz namaľovať úplne sami. Kone sú veľmi obľúbenou témou a existuje na to viacero dôvodov. Z akých motívov si môžete vybrať? A čo je na koňoch také jedinečné? Viac si o tom povieme v dnešnom článku.

clanek_001

Kone sú veľkým zdrojom inšpirácie v oblasti umenia. Existujú o nich piesne, knihy a sú dokonca predlohou pre výtvarné umenie. Na plátne ich zobrazovali významní umelci ako Delacroix, Degas alebo Rembrandt. Nie je preto divu, že sú obľúbeným motívom aj pre obrazy podľa čísel.

Najznámejší obraz koňa

Existuje mnoho obrazov, na ktorých kôň zohráva významnú úlohu. V jeho sedle môžete vidieť Napoleona ako aj ďalších významných bojovníkov. Najobdivuhodnejším obrazom je však Whistlejacket, ktorého autorom je George Stubbs. Toto dielo pochádza z 18. storočia a nachádza sa v Národnej galérii v Londýne. Zobrazuje dostihového koňa a dokonale zachytáva nielen jeho anatómiu, ale aj výraz. Ale to nie je jediný dôvod, prečo sa stal najznámejším obrazom. Hlavným dôvodom sú jeho rozmery. Kôň je na ňom zobrazený v životnej veľkosti a obraz je takmer 3 m vysoký a 2,5 m široký

Očarujúce obrázky s motívom koňa

Nemusíte byť slávny umelec nato, aby ste si vychutnali krásu koní na plátne. V skutočnosti môžete pomocou maľovania podľa čísel vytvoriť krásne umelecké dielo bez akýchkoľvek predchádzajúcich skúseností. V našej širokej ponuke motívov si určite rýchlo nájdete svoj obľúbený. Obraz s motívom koňa si môže vymaľovať úplne každý. Ak chcete začať, stačí si vybrať jeden z desiatok motívov. 

Realistické maľby

Kôň je majestátne zviera. Jeho krásu najlepšie zachytávajú realistické obrazy, ktoré dokonale vystihujú jeho výraz, farby a jeho prírodné prostredie. Často sú to lúky, polia alebo kopce. A práve táto krásna príroda sa k motívom koní naozaj hodí. Takýto obraz vnesie do miestnosti nielen čaro týchto jedinečných zvierat, ale aj pokoj vidieckej prírody. 

Prvý z obrazov, ktorý vás môže zaujať, pochádza z výtvarnej dielne Victorie Schultz. Už v mladosti si zamilovala zvieratá a nedotknutú prírodu a jej obľúbenými predlohami sa stali kone a mnohé iné zvieratá. Okrem koní sa v jej dielach objavuje aj príroda Severnej Ameriky, odkiaľ autorka pochádza. Stádo koní vo vode a hory  je obraz, ktorý v sebe spája všetky charakteristické prvky jej maľby a je vhodný do obývačky aj spálne.

clanek_002

Príroda a zvieratá úchvátili aj Abrahama Huntera. Ich maľbe sa venoval už od detstva. Jeden z jeho obrazov, ktorý zachytáva krásu koní, sa volá Kone a kovboj bežiaci cez rieku. Ak radi jazdíte na koni,  určite viete, že svet je najkrajší práve z konského sedla. Sloboda, ktorú človeku poskytuje jazda na koni, je neopakovateľná. Na koni sa človek stáva súčasťou prírody. A presne takú atmosféru zachytáva tento obraz. Za pozornosť stojí aj nádherná hra farieb, ktorá rozžiari Váš interiér.

clanek_003

Ak hľadáte obraz s koňmi, ktorý svojou kompozíciou a námetom upúta pozornosť už z diaľky, potom si vyberte obraz Tri kone od Teda Davisa. Tento fotograf doslova miluje prírodu a jedna z jeho fotografií poslúžila ako predloha pre tento originálny obraz.  

clanek_004 

Abstraktné motívy

Nie každý človek však túži po realistickom obraze. Niektorým interiérom totiž prospieva trochu abstrakcie a surrealizmu. Aj také obrazy s koňmi existujú. A dobrá správa je, že v ponuke Zuty.sk ich nájdete hneď niekoľko!

Pokiaľ chcete, aby bol Váš obraz umeleckým dielom so všetkým čo k tomu patrí, vyberte si motív Modrý kôň. Vychádza z diela známeho nemeckého expresionistu Franza Marca. Zvieratá boli jeho obľúbeným námetom, a tak niet divu, že obraz Modrý kôň zaujme už na prvý pohľad.

clanek_005

Ak hľadáte obrázok, ktorý vytvorí jedinečný kontrast so svetlým interiérom, vyberte si motív Dva farebné kone v behu. Tento obrázok zaujme na prvý pohľad jasnými farbami, ktoré ostro kontrastujú s temným pozadím. Obrázok v sebe skrýva dynamiku i nežnú krásu týchto nádherných zvierat. Ak vám naopak imponujú svetlé farby a vzdušnosť, potom Váš interiér oživí obraz Abstraktný kôň červený. Je stvárnený s úžasnou ľahkosťou a poteší každého milovníka abstraktných obrazov.

 

clanek_006

 

Motívy do detskej izby

Deti milujú zvieratá. Ak máte doma malého milovníka alebo milovníčku koní, v našej ponuke je niekoľko obrazov určených práve pre nich. Veselý motív Princezna a jednorožec vyniká svojou farebnosťou, a tak sa stane úžasným doplnkom detskej izby. Trochu tajomna a sveta fantázie je obsiahnuté v obraze Biely jednorožec, ktorý patrí k najjednoduchším motívom a deti ho môžu vymaľovať samy. Izbu dospievajúcich dievčat s vášňou pre svet koní krásne doplní obraz Mladé dievča s koňom. Vďaka jednoduchej náročnosti možno tento obraz venovať aj ako originálny darček. Tých ale medzi našimi obrazmi s koňmi nájdete celú škálu. 

clanek_007

Zaujímavosti o koňoch

Človek a kôň sa stretávajú od nepamäti. Odhliadnuc od ich praktickej funkcie, ľudia vyhľadávajú kone z mnohých iných dôvodov. Dávajú im slobodu a ich vlastnosti z nich robia skvelých spoločníkov. Ale aký je kôň vo všeobecnosti? A čo by sme o nich mali vedieť?

Kôň je veľké a očarujúce zviera. Niektorí ľudia si ich okamžite obľúbia, iní majú pred nimi väčší rešpekt. A na tom nie je nič zvláštne. Vedľa koňa si uvedomíte, aký je zraniteľný.

Žiadny kôň sa nerodí s túžbou ubližovať. Naopak, tieto zvieratá sú veľmi vnímavé a ich správanie odráža naše pocity. Kôň v skutočnosti veľmi ľahko vycíti, v akom rozpoložení sa práve nachádzame.

  • Nedôvera a plachosť

    Hoci je kôň naozaj veľké zviera, vo svojej podstate je veľmi plachý. Keď sa cíti nepríjemne, je nervózny a bráni sa útekom. Okrem toho sa jeho správanie môže v takejto chvíli rýchlo zmeniť. Môže sa stať úplne nevyspytateľným, čo môže byť pre človeka nebezpečné. Ak vás však pozná, zapamätá si vás a môže vás kedykoľvek rozpoznať podľa hlasu alebo vône.

  • Mnoho polôh spánku

    Kôň môže spať nielen v ľahu, ale aj v stoji. Hovorí sa, že kvalitný spánok je kľúčom k zdraviu a dlhovekosti. To môže platiť aj pre kone. Môžu sa dožiť až 30 rokov.

  • Cudzí kôň sa nekŕmi

    Keď prechádzate okolo výbehu pre kone, odolajte nutkaniu kŕmiť ich. Neviete, čo kôň počas dňa zjedol. Veľa ovocia im škodí. To isté platí pre vlhké seno, mäso alebo cukor. Problémom je to, že kone nemôžu zvracať. Ak ich telu niečo nevyhovuje, nedokážu sa brániť. To môže viesť ku kolike a iným zdravotným problémom.

    clanek_008

  • Ochrana pred predátormi

    Kôň vidí dokonale. Oči má po stranách hlavy a vidí takmer do všetkých strán. Jeho mŕtvy bod sa nachádza hneď za telom. Preto musíte dať o sebe vedieť, keď sa k nemu približujete zozadu. Ďalšou zaujímavosťou je, že kôň môže používať každé oko nezávisle od druhého a vnímať každú stranu zvlášť.

  • Ku koňovi pomaly a opatrne

    Nikdy na koňa nekričte a neplašte ho. Okrem toho sa nikdy nenechajte premôcť strachom. Kôň to totiž veľmi rýchlo vycíti. Pristupujte k nemu pokojne a priateľsky.

  • Kôň je veľký záväzok 

    Mať koňa môže znieť ako sen. Okrem romantických letných jázd je však kôň veľkou zodpovednosťou. Kŕmenie, čistenie stáje, česanie a ďalšie súvisiace činnosti zaberajú veľa času.  

  • Z tváre koňa sa dá čítať

    Z tváre koňa sa dá vyčítať veľa vecí. Ešte jednoduchšie je porozumieť koňovi, ktorého poznáte. Ale ak ste v tomto svete úplní nováčikovia, sledujte jeho uši. Keď ich stiahne dozadu, musíte byť opatrní. Natiahnutie uší dopredu je naopak prejavom záujmu. Pohyb uší je veľmi bohatý. Kôň má v uchu 10 svalov.

    clanek_009

  • 350 plemien

    Na celom svete nájdete približne 350 plemien a druhov koní. Ťažko by sme si ich tu mohli predstaviť, tak si predstavme aspoň ich farebné rozdelenie:

    • Hnedák - srsť má určitý odtieň hnedej, hriva a chvost sú čierne.
    • Vraník - farba srsti je čierna
    • Grošák - srsť je svetlá a na povrchu sú sivé škvrny
    • Strakáč - biela srsť je striedaná inou farbou
    • Bielák - srsť je biela, rovnako ako hriva a chvost
    • Plavák - jeho farba srsti je žltá, ale hriva a chvost sú čierne
    • Izabela - farba jeho srsti je žltá, ale aj jeho hriva a chvost sú žlté

Darček pre milovníkov koňov

Všetci máme vo svojom okolí milovníka koní. Ak rozmýšľate nad darčekom na Vianoce alebo narodeniny, máme pre vás tip. Sú to naše obrazy podľa čísel. V našej ponuke nájdete viac ako 120 motívov s koňmi

Sada maľovanie podľa čísel je skvelým darčekom v každom ohľade. Darujete krásny obraz a zároveň nástroj na zníženie stresu, úzkosti a zlej nálady. Špeciálna technika maľovania podľa čísel zaručuje, že obrázok dokáže vymaľovať úplne každý. 

Ak sa neviete rozhodnúť pre jeden z motívov, môžete svoj výber zúžiť. Stačí si vybrať požadovanú náročnosť. Naše obrazy sú rozdelené do 5 úrovní náročnosti. Môžete sa teda sami rozhodnúť, či hľadáte niečo pre začiatočníka alebo obraz pre skúseného maliara.

Originálny darček pre každého

Zuty myslí na všetkých. Preto tu nájdete tisíce najrôznejších motívov, ktoré uspokoja cestovateľov, milovníkov filmov, jedla, kvetov, abstrakcie, slávnych osobností, duchovných motívov a mnoho ďalších. So Zuty jednoducho potešíte každého.