Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Zuty prináša exkluzívne motívy z kultového seriálu Priatelia

Seriál Priatelia je nepochybne jedným z najväčších fenoménov v histórii televízie. Ak aj Vy patríte k zarytým fanúšikom tohto kultového seriálu, máme pre Vás dobrú správu! Vďaka technológii maľovania podľa čísel si tento seriál môžete vychutnať nielen v televízii, ale aj na maliarskom plátne!

clanek_001

Humor, romantika a emócie. Seriál Priatelia má všetko. Niet divu, že oslovil divákov všetkých vekových kategórií a stal sa jedným z najväčších hitov 90. rokov a milénia. Stále ho denne sleduje obrovské množstvo fanúšikov a zdá sa, že sa stal nadčasovým hitom. O tom, že patrí k tomu najlepšiemu z televíznej zábavy, svedčí aj fakt, že posledná epizóda bola 4. najsledovanejším finále seriálu v histórii americkej televízie.

A ako to už býva pri kultových veciach, aj Priatelia sa z televíznych obrazoviek dostali do domácností mnohých fanúšikov. Ľudia sa pýšili hrnčekmi, oblečením, vankúšmi a inými predmetmi s fanúšikovskou tematikou. Ak aj Vy hľadáte spôsob, ako dať svojmu okoliu najavo náklonnosť k seriálu, máme pre vás jedinečné riešenie! Vďaka spoločnosti Zuty si môžete namaľovať jedinečný obraz s postavami seriálu Priatelia a premeniť svoj domov na útulné miesto v srdci New Yorku.

clanek_002

Prečo začať maľovanie podľa čísel a prečo si vybrať tému Priatelia

O tom, že Priatelia sú niečo nevídané v histórii seriálu, si povieme viac za chvíľu. Teraz Vám však prinášame niekoľko dôvodov, prečo by si maľovanie podľa čísiel s tematikou Priatelia nemal nechať ujsť žiadny fanúšik. Pretože na rozdiel od tričiek a hrnčekov Vám maľovanie podľa čísel prinesie úplne nové zážitky a možnosti.

  • Maľovanie podľa čísel urobí umelca z každého. Ja nie som umelec! Áno, aj takto môže reagovať mnoho ľudí, keď sa dozvedia o možnosti maľovania podľa čísel. Pravdou však je, že s našimi maľbami sa z Vás stane skutočný umelec. V našej súprave na maľovanie nenájdete len prázdne plátno a sadu farieb. V sade bude plátno, ale motív, ktorý ste si vybrali, je rozdelený na väčší alebo menší počet očíslovaných panelov. Ich postupným vyfarbovaním začne vznikať obraz, ktorý bude na nerozoznanie od filmového plagátu. Zmes čísel, čiar a zdanlivo prázdneho plátna sa premení na jedinečnú výzdobu interiéru. 

    Nemáte doma farby a štetce? To je úplne v poriadku. V súprave ich nájdete tiež. Každá nádoba s farbou je potom označená číslom (symbolom), ktoré vám napovie, na ktoré políčka máte farbu použiť.

    clanek_003

  • Zažijete nezabudnuteľný relax. Mnohí ľudia milujú televíznu zábavu, pretože ponúka relaxáciu a umožňuje zabudnúť na starosti a problémy. Ležanie pred televízorom však nie je vždy tou najlepšou voľbou. Ak teda chcete vyskúšať niečo, čo Vás úplne odpúta od okolitého sveta, upokojí vašu úzkosť a zbaví stresu, potom je to maľovanie podľa čísel. Najmä ak si ako tému zvolíte svoj obľúbený televízny seriál.
  • Budete mať zmysluplnú tvorivú záľubu. Nemáte čas na koníčky, nemáte radi šport, ale napriek tomu by ste chceli mať zmysluplnú činnosť, ktorej by ste sa venovali? Namaľujte si obraz. Veľkou výhodou je, že tento koníček nie je drahý, nepotrebujete nič okrem jednej z našich maliarskych súprav a môžete mu venovať niekoľko minút alebo aj niekoľko hodín denne. Okrem toho vám tento kreatívny koníček pomôže objaviť všetky skryté talenty, ktoré môžete mať na tvorivé činnosti.
  • Získate jedinečný fanúšikovský predmet. Hoci sa ponuka fanúšikovských predmetov Priatelia môže zdať nekonečná, často sa opakujú a už nie sú originálne. Ďalším problémom môže byť kvalita. To sa v našom prípade nestane. Naše súpravy farieb sa vyrábajú v EÚ a všetko si pozorne stráži. Preto sa Vám nestane, že by Vám došla farba alebo že by bol motív zle potlačený. A ak predsa len narazíte na problém, stačí nás kontaktovať.
  • Do interiéru vnesiete jedinečnú atmosféru. Ak aj Vy patríte k ľuďom, ktorí sa uvoľnia, keď počujú úvodnú pieseň seriálu, mali by ste si tento pocit dopriať čo najčastejšie. A my Vám môžeme zaručiť, že už len pohľad na náš obrázok Vás prenesie do jedinečného sveta Priateľov, ktorý Vám zlepší náladu. Obrázok Joeyho, Phoebe, Rossa, Chandlera, Moniky a Rachel je v tomto prípade horúcim kandidátom.

    clanek_004

  • Kombinujete niekoľko obľúbených činností. Maľovanie podľa čísel umožňuje tzv. multitasking, teda vykonávanie viacerých činností naraz. Aj keď sedíte a maľujete, na pozadí môžete robiť niečo iné. A v tomto prípade to môže byť sledovanie Priateľov! Takto budete nielen sledovať hlavných hrdinov, ale ich aj vytvárať na obrazovke. A takýto druh oddychu bude tým pravým relaxom!
  • Priatelia a maľovanie zlepšujú náladu. Postavy v seriáli Priatelia sú obľúbené najmä pre svoj nadhľad a jedinečný humor, ktorý diváka prenesie do zábavného, bezstarostného sveta. Náladu Vám však môže zlepšiť aj maľovanie týchto postáv. Postupný postup na plátne Vám totiž dodá sebavedomie a hotová maľba sa postará o to, aby sa Vám vyplavili hormóny šťastia. Ak si navyše vyberiete hravý motív Priatelia pri fontáne, dobrú náladu navodíte každému, kto sa na obraz pozrie.

    clanek_005

Prečo sa Priatelia stali kultom v záplave televíznych seriálov?

A teraz sa dostávame k rozhodujúcemu bodu - prečo sa Priatelia stali jedinečným fenoménom a našli si svoje miesto v číslach? Ako je možné, že ich úspech pretrváva už desaťročia od poslednej epizódy?

Hneď na úvod treba povedať, že Priatelia nemusia byť šálkou kávy pre každého. Nemôžeme im však uprieť popularitu a úspech. V súčasnosti môžeme popularitu Priateľov pripísať aj streamovacím platformám, ktoré sa postarali o to, že Priatelia sú na obrazovke aj po rokoch a oslovili celú novú fanúšikovskú komunitu. A niet sa čomu čudovať, romantická láska Rossa a Rachel sa pre mnohých stala inšpiráciou na celý život. Preto tento motív nájdete aj na našom obraze Ross a Rachel.

clanek_006

Každodenné problémy a jedinečná skupina

Ľudia sa zhodujú, že za úspechom Priateľov sú dve veci: jedinečné postavy spojené silným putom a ich prístup k problémom a starostiam mladých ľudí. Postavy v seriáli prechádzajú rozchodmi a hádkami, riešia problémy v práci, rodine a vzťahoch. Všetko s humorom, nadhľadom a podporou ostatných. Práve preto, že seriál odráža úplne bežné starosti, sa stal takým populárnym. Ukazuje divákom, že všetci ľudia riešia rovnaké veci. A s trochou nadhľadu a skupinou skvelých priateľov sa to zlepší.

O podobný fenomén sa pokúsilo už niekoľko scenáristov a režisérov. Ross, Rachel, Chandler, Monica, Joey a Phoebe však vytvorili jedinečné postavy, ktorých vzájomné vzťahy a humor nám ukázali, že každý problém v živote sa dá prekonať a že najdôležitejšie zo všetkého je tešiť sa z každého nového dňa. Skrátka, priateľom sa podarilo priblížiť sa k obyčajnému človeku a jeho obyčajnému životu. Rozdielne charaktery a správanie postáv sa postarali o to, že si každý našiel svojho obľúbenca. Napríklad účes Rachel Greenovej sa stal senzáciou a trendom 90. rokov. Ani na našom obrázku Moniky, Rachel a Phoebe hlavné predstaviteľky seriálu nezaprú svoj štýl.

clanek_007

Čo ste o Priateľoch možno nevedeli

Každý vie, aké povolania majú postavy alebo ako sa volajú ich lásky. Existuje však množstvo zaujímavých faktov, ktoré možno neviete. Po dnešku tak budete mať nielen nový obraz s motívom Priateľov, ktorým sa môžete pochváliť svojim priateľom, ale aj niekoľko zaujímavých faktov!

  1. Čiernovlasá Rachel. Courtney Cox (Monica) bola na začiatku natáčania najznámejšou herečkou zo všetkých, preto jej bola ponúknutá úloha Rachel. Tú však odmietla, pretože ju viac zaujala Monica.
  2. Zmena čísla. Pozorným fanúšikom možno neuniklo, že číslo na Monikinom byte sa počas natáčania zmenilo. Najprv to bolo číslo 5. Tvorcovia si však uvedomili, že je to veľmi nízke číslo vzhľadom na poschodie, na ktorom bývajú. Preto ho nakoniec zmenili na číslo 20. Podobne to bolo aj v prípade Joeyho bytu, kde sa číslo zmenilo zo 4 na 19.
  3. Ross nestarne. Hoci v seriáli uplynuli tri roky, postava Rossa má celý čas 29 rokov.
  4. Výučba hry na gitaru. Postava Phoebe v skutočnom živote nevedela hrať na gitare. Tvorcovia seriálu pre ňu zorganizovali lekcie, ale predstaviteľka Phoebe pri nich príliš dlho nevydržala a naučila sa len niekoľko akordov. Tak vznikla dokonale nedokonalá pieseň Smelly Cat.
  5. Kaviareň. Kaviareň Central Perk nájdete aj v New Yorku. Ale nie je to tá zo seriálu. Je len inšpirovaná vzhľadom tohto fiktívneho miesta a je veľmi obľúbená.

    clanek_008

  6. Zmena príbehu. Pôvodným zámerom tvorcov bolo spojiť Moniku a Joeyho. Chémia medzi týmito postavami však nefungovala tak dobre ako medzi Monikou a Chandlerom.
  7. Úvodná pieseň. Úvodná pieseň I'll Be There For You od skupiny The Rembrandts sa stala jednou z najikonickejších piesní, ktorú pozná každý. Samotní herci však túto pieseň nemali príliš v obľube.
  8. Vyhorenie. Po skončení seriálu Joey trpel vyhorením a na niekoľko rokov sa stiahol z verejného života.
  9. Závislosť. Matthew Perry (predstaviteľ Chandlera) počas natáčania bojoval s ťažkou závislosťou na tabletkách a alkohole. Natáčanie s ním bolo komplikované a on sám priznal, že si tri roky natáčania (sezóny 3-6) vôbec nepamätá. Problémy s návykovými látkami mal 30 rokov a prešiel si takými zdravotnými problémami, že mu lekári dávali len 2 % šancu na prežitie.
  10. Stávka. V seriáli sa objavilo mnoho známych hercov. Bruce Willis bol však hercom bez nároku na honorár. Prehral stávku s Matthewom Perrym.

Priatelia už dávno nie sú obyčajným seriálom. Je to fenomén, ktorý je pre mnohých srdcovou záležitosťou. Ponorte sa preto medzi jeho hlavných hrdinov a vymaľujte si obraz podľa čísel s témou Priatelia!