Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Na Zuty máme exkluzívne motívy neohrozenej hrdinky Wonder Woman

Stránky komiksov sú plné superhrdinov. Dokonca aj tí, ktorí nečítajú komiksy, pravdepodobne počuli o Supermanovi, Hulkovi alebo Kapitánovi Amerika. Ženských hrdinov je však oveľa menej. Najznámejšou z nich je pravdepodobne Wonder Woman. Ak ste si ju obľúbili, môžete si ju sami nakresliť pomocou našich exkluzívnych predlôh na maľovanie podľa čísel.

clanek_001

Wonder Woman - kde sa vzala?

Postava sebavedomej amazonky Diany, neskôr známej ako Wonder Woman, pochádza z pera psychológa, vynálezcu a autora komiksov Williama Moultona Marstona. Bol to veľmi zaujímavý človek. Marston žil s dvoma ženami naraz v polyamornom vzťahu. Boli to jeho manželka Elizabeth Hollowayová a ich partnerka Olive Byrneová.

Začiatkom 40. rokov 20. storočia dominovali v rade DC Comics mužské postavy so superschopnosťami, ako napríklad Green Lantern a Superman, rovnako ako Batman bez superschopností, ale so svojimi špičkovými technologickými vychytávkami. Marston presadzoval myšlienku nového druhu superhrdinu, ktorý by nezvíťazil päsťami alebo palebnou silou, ale láskou. Elizabeth potom dodala: " Fajn, ale urob z nej ženu."

clanek_002

Prvýkrát sa objavila v decembrovom vydaní All Star Comics 8 v roku 1941. Wonder Woman je polobohyňa a bojovníčka zo zeme Amazoniek (podľa gréckej mytológie), kde je známa ako princezná Diana z Themysciry. Mimo svojej krajiny sa skrýva pod tajnou identitou pod menom Diana Prince.

Marston vytvoril túto hrdinku na základe svojej profesionálnej psychologickej praxe ako silnú a nezávislú ženu, aby vyvrátil stereotypy o slabých a podriadených ženách v domácnosti. Wonder Woman je však kontroverzná postava. Rovnako ako samotný autor. Vyžaruje z nej sebavedomie a sila, ale aj divoká sexualita, hoci jej znalosti telesnej lásky sú len teoretické, keďže vyrastala na ostrove v spoločnosti len iných Amazoniek.

Životopis Wonder Woman

Od detstva poznala len spoločnosť iných dievčat a žien na rozprávkovom ostrove Themyskyra. Ako dcéra kráľovnej mala isté privilégiá, ale musela prejsť aj prísnym výcvikom. V priebehu rokov sa okolnosti jej pôvodu niekoľkokrát zmenili, od toho, že ju bohovia vymodelovali z hliny a potom jej vdýchli život, až po jej božský pôvod, pričom jej otcom bol sám Zeus. Pri narodení bola predurčená byť krásna ako Afrodita, múdra ako Aténa a silná ako Herakles.

clanek_003

Predtým, ako sa stala Wonder Woman, prešla amazonská princezná Diana výcvikom, ktorý z nej urobil neporaziteľnú bojovníčku. Vyrastala v chránenom ostrovnom raji, kým na ich pobreží nezhavaroval americký pilot, ktorý im oznámil, že vo vonkajšom svete zúri celosvetová vojna. Diana opustila bezpečie domova a bola presvedčená, že dokáže zastaviť hrozbu.

Potom bojuje po boku mužov vo vojne, ktorá mala ukončiť všetky vojny a objaví potenciál svojich schopností.

Ovláda všetky tradičné zbrane, ako je meč a štít alebo luk a šíp. Má tiež masívne náramky, ktoré zastavujú lietajúce guľky. Okrem toho pri ich skrížení dokáže vytvoriť drvivú tlakovú vlnu. Je tiež neuveriteľne rýchla.

Jej hlavnou zbraňou je však Hestiino laso. Každý, kto sa chytí do jeho slučky, je nútený hovoriť len pravdu.

clanek_004

Wonder Woman inšpiruje ženy aj dnes

Emancipačné hnutie dnes nie je také silné. Nie je to ani potrebné, keďže svet už azda plne pochopil a uznal rovnoprávnosť žien. Je len veľmi málo oblastí, v ktorých by sa ženy nemohli uplatniť a dokonca v nich vyniknúť. Predtým tradične mužské športy ako futbal, rugby, box alebo vzpieranie majú ženské ligy a nikto sa tomu nečuduje.

Ženy nájdeme na veliteľských pozíciách v armáde, vo vyšších riadiacich funkciách vo veľkých spoločnostiach, ako pilotky alebo staviteľky lietadiel, vodičky nákladných áut atď. Pre mnohé ženy predstavuje Wonder Woman súbor vlastností a ideálov, ktoré by samy chceli dosiahnuť.

Wonder Woman je skrátka statočná a sebavedomá bojovníčka. Je inšpiráciou pre ženy, ktoré musia prechádzať z jednej úlohy do druhej - od manažérky cez manželku až po matku a zase späť. Musia tiež veľa bojovať, aby všetko stihli.

Namaľujte si Wonder Woman so Zuty

Technika maľovanie podľa čísel má jedinečné kúzlo - umožňuje každému namaľovať skvelo vyzerajúci obraz na akúkoľvek tému. Zuty získala licenciu na obrazy Wonder Woman, takže ponúkame exkluzívne motívy na maľovanie.

Vyberte si z našej ponuky a maľujte pre radosť a uvoľnenie. Získate pekný komiksový obraz, ktorý len tak niekto doma mať nebude.