Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Zuty spolupracuje s Tedom Davisom

Máte radi prírodu a obdivujete krásne miesta našej planéty Zem? Potom Vás určite zaujme naša spolupráca s Tedom Davisom. Na motívy jeho najzaujímavejších snímok sme pripravili motívy maľovania podľa čísel. Vydajte sa s nami za dobrodružstvom!

miniatura_FB-ted-davis

Kto je Ted Davis?

Ted Davis je americký fotograf, ktorý sa narodil a vyrastal neďaleko panenského a divokého Adirondackého pohoria v štáte New York. Príroda sa mu vpísala do duše a už od malička sa v nej cítil ako doma. Väčšinu času trávil v lesoch. V lete kempoval, v zime lyžoval na svahoch.

Neskôr sa jeho rodina presťahovala do rybárskej dedinky Cape Porpoise v južnom Maine, kde túlanie po horách vymenil za vodné radovánky - bavilo ho úplne všetko, od plávania až po kajaking. Pôvabná prístavná dedinka sa nakoniec stala jeho hlavnou inšpiráciou, ktorá je v jeho práci neustále prítomná.

K fotografickému remeslu privoňal pri štúdiu na strednej škole Philips Exeter Academy v New Hempshire. Vtedy sa prihlásil do hodín fotografie a začal objavovať svet okolo s Nikonom svojho otca v ruke. Každý týždeň venoval hodiny a hodiny svojej vášni. Svedomito plnil zadanie učiteľa, experimentoval a hľadal sám seba.

Dodnes Ted Davis nedokáže povedať, čo ho na fotografovaní tak fascinuje. Možno je to pominuteľnosť a krehkosť momentu, ktorú vďaka svojmu umeniu zachytí cez šošovku fotoaparátu? Jeho nová záľuba počas dospievania prešla na vedľajšiu koľaj, aby ju na prahu dospelosti znovu objavil.

Vtedy mu na výlete v Európe učarovali impozantné pamiatky v Ríme, Mníchove a Dubrovníku. Nemenej okúzlený však bol aj romantickou prírodou južného Francúzska. Akonáhle sa vrátil domov do Štátov, do svojho hobby sa ponáral viac a viac. Stále síce pracoval ako právnik, časom si však uvedomil, že práve fotografovanie a cestovanie je to, čo ho naozaj napĺňa.

Aká je tvorba Teda Davisa?

Už asi tušíte, čo je pre fotografie Teda Davisa charakteristické. Sloboda, dobrodružstvo, dychberúce okamihy a divoká príroda, rovnako ako krásne pamiatky a história. Ted Davis má bohaté portfólio, ktoré osloví každého, kto má v sebe srdce dobrodruha alebo romantika.

Fotí hlavne na svojich cestách po Spojených štátoch, Havaji, ale aj ďalších krásnych miestach. Najradšej zachytáva práve prírodu. Či už fotí krásny západ slnka na pláži v Havaji, alebo nespútanú a divokú rieku, ktorá buráca korytom v kaňone, Ted Davis dúfa, že sprostredkuje silu momentu a prebudí vášeň v každom, kto si jeho diela prezerá.

V spolupráci s Tedom Davisom sme pre Vás pripravili motívy podľa jeho fotografií. Veríme, že Vám urobia rovnako takú radosť ako nám! Potešte sa v tejto komplikovanej dobe, keď veľmi nemôžeme cestovať. A užite si neopakovateľné zážitky z poznávania nových miest priamo vo vašej obývačke. Poďme sa teraz pozrieť na motívy, ktoré sme pre vás pripravili.

Ted Davis na Zuty.sk

Pozdĺž útesov, Moherské útesy Írsko

Vydajte sa s Tedom Davisom na výlet do Írska! Obraz Pozdĺž útesov zachytáva jedno z najkrajších miest Írska, Moherské útesy. Ročne sem zamieri asi milión návštevníkov. Pokiaľ máte radi pohľad na nespútané more, ktoré naráža na hrdé útesy, potom tento obraz vo Vašej zbierke nesmie chýbať. Modrá farba mora navyše upokojuje, a tak si pri maľovaní tohto motívu krásne oddýchnete.

clanek_001

Jazero pod horami

Pri maľovaní obrazu Jazero pod horami sa prenesiete do talianskych Dolomitov. Dominantou sú horské štíty tohto populárneho pohoria. Pod nimi je zelený les a krásne tyrkysové horské jazero. Svieži horský vzduch ucítite až u Vás doma! Obraz je prevažne v modrých a zelených odtieňoch, ktoré sa krásne dopĺňajú a spoločne vytvárajú harmonickú kompozíciu. Pokiaľ patríte medzi vášnivých horských turistov, tento motív Vás zaručene poteší.

clanek_002

Cesta obklopená stromami

Radi sa zdržiavate v spoločnosti stromov, počúvate spev vtákov a necháte sa unášať príjemnou bezstarostnosťou, ktorú cítite iba v lese? Vezmite štetec do ruky a vydajte sa na cestu s obrazom Cesta obklopená stromami. Je lemovaná pokrútenými vetvami zelených stromov a kríkov. Kam asi vaše kroky povedú? Tento motív je plný relaxujúcej zelene, zároveň však vznáša veľa otázok a nikdy Vás preto neprestane baviť ho pozorovať.

clanek_003

Zamrznutá krajina a rieka

Mrazivá ľadová krajina, to je ešte len tá pravá, neskrotná divočina. Poryvy studeného vetra a krásne rozhľady do okolia, nikde ani živáčika. Aj tak by sa dala charakterizovať jedna z najsevernejších oblastí Európy, Island, kde Ted Davis fotografiu zhotovil. Otvára sa nám na nej pohľad cez vstup do Krištáľovej jaskyne, ktorá je tvorená z ľadu. Poďte preskúmať nedostupný ľadovec aj krásnu oblohu nad ním. Teraz si túto impozantnú fotografiu môžete zvečniť na skutočné plátno.

clanek_004

Svitanie nad pobrežím

Svitanie nad pobrežím je fotografia úsvitu slnka nad vodnou hladinou. Táto časť dňa patrí k tým najviac magickým. Započúvajte sa, ako sa príroda pomaly prebúdza k životu. A nechajte oranžové farby prebúdzajúceho sa slnka, nech presvetlia Váš deň.

clanek_005

Staňte sa umelcom s maľovaním podľa čísel!

Technika maľovania podľa čísel je veľmi jednoduchá. Vďaka tomu naše motívy zvládne vymaľovať úplne každý. Obrazy ponúkame v niekoľkých obtiažnostiach. A tak ľahko vyberiete motív ako pre dieťa, dospelého, tak pre staršiu osobu, ktorá už nemá toľko sily v rukách. Ku každej zásielke od nás navyše obdržíte lupu zadarmo, a tak si bez problémov poradíte s menšími detailmi, aj keď Vám napríklad oči neslúžia toľko ako predtým.

Ako fungujú obrazy podľa čísel? Každý motív natlačíme na plátno tak, aby bol rozdelený na množstvo malých plôšok. Každá plôška je očíslovaná ak číslam zase patrí konkrétna farba. Podľa čísel teda postupne obraz vyfarbujete. Ako vidíte, funguje to vlastne rovnako ako omaľovánky. Akurát vo väčšom formáte. Budete maľovať úplne ako profesionál!

TIP: Chcete sa o technike obrazov podľa čísel dozvedieť viac? Prečítajte si náš článok Ako začať maľovať. Nájdete v ňom nielen teoretické informácie, ale aj inštruktážne video s ukážkou, ako maľovanie vyzerá v praxi.

Obdobnú techniku ​​využíval aj Leonardo da Vinci, aby svojich učňov naučil maliarskemu remeslu. Nie je teda žiadny problém začať „úplne od nuly“, aj keď ste v živote štetec v ruke nedržali. Poďte do toho s nami! Uvidíte, že Vás vzrušujúci svet obrazov podľa čísiel doslova pohltí.

Nezabúdajte, že hoci s našimi obrazmi vyskúšate zaujímavú maliarsku techniku ​​a naučíte sa niečo nové, maľovanie podľa čísel je predovšetkým o zábave. Berte to ako relaxáciu a odreagovanie. Nehnevajte sa na seba, keď náhodou pretiahnete. Naše akrylové farbičky sa beztak dajú po zaschnutí premaľovať. Takže žiadny stres!

5 dôvodov, prečo by ste mali skúsiť maľovanie podľa čísel

Či už sa rozhodnete kúpiť obraz pre seba alebo ho darovať ako darček, určite sa sami seba pýtate, či mi to prinesie? Obraz je predsa pekná dekorácia, ale naozaj sa mi tá práca oplatí? Rozhodne áno! Tu je 5 dôvodov, prečo:

  • Zabudnete na starosti. Svet Teda Davisa je plný krásnej prírody, farieb a energie. Doslova pulzuje životom, aj keď je to vlastne statický obrázok. Uvidíte svet jeho očami a ponoríte sa do sveta dobrodružstva. Na nejaké problémy si ani nespomeniete.
  • Odbúrate stres. Vedci preukázali, že kreatívna činnosť pomáha odbúravať stres. A zároveň v dlhodobom horizonte posilňuje odolnosť organizmu voči jeho negatívnemu vplyvu. Krásne sa uvoľníte a zarelaxujete sa. Takže každý večer vezmite štetec do ruky a uvidíte, že si na vás len tak niečo nepríde.
  • Urobíte si radosť. Nie každý má tú možnosť zbaliť kufre a vyjsť na výlet do neznáma, objavovať neznáme kraje. To ale neznamená, že by nás to nelákalo. Vďaka obrazom sa dostanete na miesta, o ktorých sa Vám ani nesnívalo. Navyše o tento zážitok už nikdy neprídete. Na svoje obľúbené miesto sa budete môcť vrátiť kedykoľvek, keď sa na obraz na stene pozriete.
  • Potrénujete jemnú motoriku. To je dôležité najmä pre deti a seniorov. Jemná motorická činnosť je ako masáž pre náš mozog. Zároveň s jej pomocou vylepšujete koordináciu pohybu a posilňujete svaly prstov a rúk.
  • Posilníte sebavedomie. Akonáhle bude obraz hotový, budete pyšní na to, čo ste dokázali. Hoci je to príjemná činnosť, aj tak je to kus práce, ktorému venujete lásku a kus sami seba. A čo potom, keď si partner alebo priatelia všimnú, ako ste šikovní! Len si predstavte ten skvelý pocit, keď budete môcť povedať: To som namaľoval ja.

Maľovanie podľa čísel kúpite na Zuty.sk

Sme najväčší európsky výrobca maľovania podľa čísel. Urobili sme radosť státisícom zákazníkov. Väčšina z nich sa k nám vracia a objednáva ďalšie motívy. A preto sme aj pre Vás, nových zákazníkov, pripravili Zuty klub. Zaregistrujte sa a nakúpte na svoj zákaznícky účet.

Všetky Vaše nákupy sa budú na tomto účte sčítať. A akonáhle dosiahnete určitú hranicu, získate doživotnú zľavu v percentách. Zľavy sú nasledujúce:

  • ihneď po registrácii zľava 2 %,
  • súčet hodnôt nákupov nad 150 € zľava 3 %,
  • súčet hodnôt nákupov nad 340 € zľava 4 %,
  • súčet hodnôt nákupov nad 530 € zľava 6 %.

V našom e-shope nájdete cez 2500 motívov. Okrem Teda Davisa sme pripravili obrazy aj od iných nezávislých umelcov, rovnako ako reprodukcie diel slávnych majstrov dávnych čias. Ďalej ponúkame motívy krajiniek, zvierat, auto-moto, jedla, celebrít a množstvo ďalších tematických okruhov. Radi Vám pripravíme aj obraz podľa vlastnej fotografie.

K objednanému obrazu Vám pribalíme aj háčiky na zavesenie, profesionálne akrylové farby a nylonové štetce. Zásielku od nás obdržíte v krásnom darčekovom balení. Pokiaľ ste objednávali ako darček, môžete ju teda rovno odovzdať tak, ako ste ju dostali.

Na každý nákup nad 50€ ponúkame dopravu zadarmo. Za kvalitu ručíme, keby ste neboli s výsledným motívom spokojní, vrátime Vám peniaze.

Máte otázky? Napíšte nám!

Pokiaľ by ste sa nás chceli na čokoľvek opýtať, radi sa Vám budeme venovať. Naše telefónne číslo je  +421 2 2220 54 78. Sme dostupní každý všedný deň od 8:00 do 16:00. Pokiaľ sa Vám tento čas nehodí, napíšte nám e-mail na info@zuty.sk a my Vám odpíšeme, popr. zavoláme na uvedené číslo.

Zároveň Vám odporúčame na nahliadnutie sekciu Poradňa. Nájdete tam množstvo návodov a radcov, ktorí Vás prevedú nákupom od začiatku až do konca a poradia, ako si maľovanie naozaj užiť.