Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Čo vybrať ako darček pre dedka alebo babičku? Maľovanie podľa čísel poteší každého!

Vianoce sa už rýchlo blížia. Čo asi tento rok vyberiete pre svojich starých rodičov a rodičov? Vieme, ako túto každoročnú dilemu vyriešiť. Zistite, aké zásady Vám pomôžu vybrať ten najlepší darček pod stromček. A pozrite sa aj na tipy z praxe – babičku a deduška potešíte napríklad maľovaním podľa čísel.

Vyberať darčeky nie je nič ľahké. Často zisťujeme, že sme s rozumom v koncoch a tak radšej kúpime niečo osvedčené, čím nič nepokazíme. Vôbec najhoršie je, keď nás tlačí čas. Skúste tento rok nakúpiť nielen s predstihom, ale navyše vymyslieť niečo originálne. My vám s tým radi pomôžeme. Najprv sa pozrieme na dôležité rady, ktoré Vám pomôžu s výberom. Pokiaľ sa ich budete držať, najlepší darček Vaša babička a dedko dostanú pod stromček práve od Vás.

clanek_001

5 zásad, ako vybrať ten najlepší darček pre dedka alebo babičku

 

  • Darujte niečo, čo vyrieši ich problém. Pokiaľ majú tupé nože, kúpte im brúsik. V prípade, že je im v zime smutno a radi by nejaké spestrenie, rozveseľte ich niečím kreatívnym. Bolí ich chrbát? Pošlite ich na masáže.
  • Praktické a užitočné darčeky majú najväčší úspech. Kúpte pre svojich najbližších darček, ktorý má pridanú hodnotu a naozaj im k niečomu bude. Takú pozornosť si totiž budú vážiť oveľa viac. Termo či vodeodolné oblečenie na prechádzky so psíkom do sychravého počasia určite príde vhod. Alebo vyskúšajte niečo, čo si môžu sami vyrobiť, a potom si tým vyzdobiť domácnosť.

 

clanek_002

 

  • Darčeky, ktoré vyvolávajú príjemné emócie, vedú. Ak objavíte darček, ktorý bude babičke alebo dedkovi pripomínať nejakú milú spomienku, zvíťazíte na plnej čiare.
  • Dajte si záležať na prezentácii. Darček by mal byť pekne zabalený, tým celý dojem totiž ešte vylepšíte. Skúste k nemu pripojiť pekne od srdca napísaný list. Alebo zvoľte darček menších rozmerov a zabaľte ho do obrovskej krabice. A potom do ďalšej menšej a takto niekoľkokrát dookola – uvidíte, že sa všetci pobavia.
  • Peniaze až na druhom mieste. Nie je nutné kupovať najdrahšiu pozornosť z celej rodiny, len aby ste sa vytiahli. Radšej sa uistite, že spadá do niektorých z predchádzajúcich bodov. Pretože premyslený a originálny darček za menej peňazí je vždy lepší ako nepremyslený, nudný, ale drahý.

 

Maľovanie podľa čísel – recept na najlepší darček na Vianoce

Čo je to vlastne maľovanie podľa čísel a prečo by ste ho mali darovať? Maľovanie podľa čísel je založené na podobnom princípe ako klasické omaľovánky. S tým rozdielom, že plocha je oveľa väčšia a vyfarbuje sa profesionálnymi farbami. Pre naše motívy využívame to najlepšie dostupné plátno na trhu, ktoré je kvalitné a farby sa na ňom nerozpíjajú.

Každý motív je rozdelený do niekoľkých menších políčok, ktoré sa jedno po druhom postupne vyfarbujú. Každé políčko má svoje číslo. A ku každému číslu zase patrí konkrétna farba. Podľa tohto jednoduchého kľúča postupujete a vyfarbujete. Pozrite sa na náš článok Ako začať maľovať. Nájdete tam všetko dôležité, vrátane inštruktážneho videa.

clanek_003

Motívy maľovania podľa čísel sú k dispozícii v niekoľkých obtiažnostiach. Môžete si zvoliť pre začiatočníkov aj pre pokročilých. Tvoriť tak môže skutočne každý. Aj ten, kto nemá s maľovaním príliš veľa skúseností. Stačí zvoliť zodpovedajúcu obtiažnosť (kľudne zvoľte jednoduchšie, nech to babičku či dedka neodradí) a budete sa sami čudovať, ako v sebe starí rodičia časom objavia skrytých umelcov.

Prečo je maľovanie podľa čísel skvelý darček pre starých rodičov

Maľovanie podľa čísel je zábavná kreatívna činnosť, ktorá babičku aj dedka zabaví na veľa večerov. To je pre nadchádzajúce chladné a pochmúrne mesiace presne to, čo potrebujú. Navyše nám stále vyčíňa covid a tak je to aj s chodením po známych a kamarátoch trochu neisté. Záhradka je zazimovaná a počasie už dlhším prechádzkam nepraje. Môžu ale tráviť svoj čas pekne doma v teple so štetcom v ruke! Uvidíte, ako budú nadšení.

clanek_004

Maľovanie podľa čísel je praktický a užitočný darček. Potrénujú si na ňom sústredenie a drobnú ručnú prácu. A akonáhle bude obraz hotový, vystavia si ho pekne na stenu, kde im bude robiť radosť. Navyše kedykoľvek sa naň pozrú, spomenú si na Vás.

Určite dobre viete, čo majú Vaši blízki v obľube. Je to nejaká filmová hviezda? Staré automobily? Romantické mestá a krásne modré pobrežie? V našom e-shope nájdete tie najlepšie motívy zvierat, kvetov a rastlín, krajiny, prírody, obdobia či zátišia, miest, jedla, celebrít, dopravných prostriedkov a mnohé ďalšie. A pokiaľ majú radi napríklad Gustava Klimta alebo Clauda Moneta, u nás nájdete aj reprodukcie slávnych maliarov.

clanek_005

Ponúkame tiež možnosť nechať si urobiť vlastný obraz podľa fotografie. Zvečnite im napríklad fotografiu vnúčat, ich štvornohého kamaráta alebo obľúbenú momentku zo svadby či z dovolenky.

clanek_006

Najlepšie spracované obrazy nájdete na našom e-shope

Prečo by ste mali nakúpiť práve u nás? Urobili sme radosť už státisícom spokojných zákazníkov. Sme najväčší európsky výrobca maľovania podľa čísel a zakladáme si na kvalite služieb i produktov.

  • Garantujeme najrýchlejšie doručenie na trhu. Motívy máme pripravené na sklade na express odoslanie do 24 hodín. Doprava je zadarmo pri nákupe nad 50 €.
  • Naše sady obsahujú všetko, čo je na maľovanie potrebné. Okrem obrazu v krabici nájdete aj profesionálne štetce a najlepšie farby z akrylu. Všetko v krásnej darčekovej krabici. Nemusíte si teda vôbec robiť starosti s prezentáciou, tá totiž bude na jedničku.

clanek_007

Teraz u nás prebiehajú zľavy až 42%. Motívy teda zaobstaráte aj za polovičnú cenu. Môžete kúpiť obrazy rovno dva. Ako darček ku každému obrazu pribalíme aj lupu. Postaráme sa o to, že Vaša babička aj starý otec budú mať pod stromčekom darčeky, ktoré ich skutočne potešia.

clanek_008

Na Vás je len to, aby ste vybrali správny motív. O všetko ostatné sa postaráme my. Do Vianoc už veľa času nezostáva a tak radšej objednávajte čo najskôr. Pokiaľ by ste si predsa len s výberom motívu neboli istí, máme pre Vás riešenie! Darujte darčekový poukaz Zuty a cez Vianoce môžete spoločne s babičkou vybrať obraz, ktorý jej padne do oka. Výber správneho motívu je tak zaručený!

Aké ďalšie darčeky sa hodia pre babičku a dedka

U babičiek je veľkou výhodou, že sú väčšinou aktívnejšie ako dedkovia. Preto sa nenechajte odbiť tým, keď Vám povedia, že nič nechcú, ani nepotrebujú. Čím jej tento rok môžete urobiť radosť?

  • Ak je babička vášnivá čitateľka, potešíte ju členstvom v klube čitateľov a rovno aj darčekovým poukazom, za ktorý si bude môcť nakúpiť prvú várku kníh v zľave.
  • Radosť jej určite urobíte aj masážou alebo vstupom do soľnej jaskyne.
  • Rada sa o seba stará? Prečo jej teda nedať poukaz ku kaderníkovi alebo ku kozmetičke. Babičku parádnicu potešíte aj voucherom do obľúbeného butiku alebo reťazca s oblečením. Na novú kabelku alebo kabát totiž nie je nikdy v skrini málo miesta!
  • Skvelé kuchárky potešíte napríklad knihou o varení (babičky sú predsa len stará škola a na internet toľko nechodia), degustačným menu v reštaurácii alebo novou pekárňou, v ktorej si ľahko pripravia domáci chlieb. Nakoniec na degustáciu vína alebo jedla pre gurmánov si môže zájsť spoločne s dedkom.
  • Roztomilé sú aj darčeky s venovaním, napríklad tričká alebo plechové hrnčeky s veselými nápismi. A na pečenie jej zase môžete urobiť radosť valčekom so vzorom.
  • A keďže prichádza studené ročné obdobie, stopercentne ju potešíte elektrickou vyhrievacou dečkou, sadou voňavých sypaných čajov alebo balením kvalitnej kávy z exotických diaľok.
  • Nezabúdajte na to, že babička musí posilňovať imunitu. Praktické sú preto rôzne doplnky stravy, multivitamíny, multiminerály, ale napríklad aj kĺbová výživa, ktorá sa stará o pohybový aparát.
  • Starostlivosť o domácnosť jej uľahčíte napríklad robotickým vysávačom. Určite nájde využitie aj pre kvalitný brúsik na nože.
  • Babičky rady jazdia na výlety. Potešte ju víkendovým pobytom v kúpeľoch alebo blízko nejakého pekného zámku vo vinárskej oblasti. Nemusí jazdiť nikam ďaleko, aj na Slovensku sa nájde množstvo krásnych miest. Víkendové pobyty môžu byť ako odpočinkové, tak trochu akčnejšie, alebo napríklad len zamerané na wellness. Babičku výletnicu potešia aj praktické doplnky alebo funkčné oblečenie. Taká spoľahlivá vetrovka, to je parťák do nepohody, ktorého určite ocenia.
  • Nezabudnite na kúzlo vlastnoručne vyrobených darčekov. Tým môžu babičku prekvapiť najmä vnúčatá. Ale pokojne aj Vy! Pokiaľ radi robíte napríklad pečené čaje alebo pekné dekorácie do domácnosti, obdarujte ich tým. Darček, ktorý ste sami vyrobili a je skutočne od srdca, im urobí naozaj veľkú radosť.

clanek_009

Darček pre dedka môže byť trochu tvrdší oriešok. Muži sa málokedy zveria s tým, aké majú záľuby. A na otázku, čo by si priali, vždy hovoria, že nevedia. Alebo že nič nechcú. Našťastie pre Vás máme hneď niekoľko nápadov, ako mu môžete na Vianoce urobiť radosť.

  • Každý dedko je tak trochu kutil. Pokiaľ rád niečo vytvára, opravuje, alebo má dokonca svoju vlastnú dielňu či garáž, kam si chodí „odpočinúť“, potešte ho darčekom, ktorý využije pri svojom hobby. Kúpte napríklad novú sadu náradia alebo príslušenstva do dielne. Aj nové montérky urobia radosť.
  • Stavte na nadčasové doplnky – kravatu, peňaženku, opasok alebo pohodlnú dennú a nočnú bielizeň. Aj obyčajné ponožky urobia radosť. Pretože tých je predsa vždy nedostatok.
  • V prípade, že rád číta, tak to máte jednoduché. Kúpte mu poukaz do kníhkupectva alebo antikvariátu. Pokiaľ by ste ale radi darovali niečo konkrétne, ilustrované knihy s historickými fotografiami sú veľmi pekný darček.
  • Fotografia vnúčat v peknom rámčeku urobí dedkovi radosť zakaždým, keď sa na nich pozrie. Siahnite po modernej variante, digitálnom fotorámiku. Ten umožňuje nahrať viac fotografií naraz a tak bude mať po ruke vždy svoje najobľúbenejšie spomienky.
  • Pokiaľ Váš starý otec rád športuje, kúpte mu permanentku do obľúbeného športového centra či do bazéna.
  • Pre vášnivých záhradníkov zaplaťte predplatné záhradníckeho časopisu. Alebo kúpte záhradnícke vybavenie, polohovateľnú stoličku na pletie, či nový klobúčik proti slniečku.
  • Nezabudnite na jeho zdravie. Zaobstarajte mu vitamíny priamo pre seniorov, v ktorých je všetko, čo starší človek potrebuje pre aktívny život.
  • Je starý otec kultúrne založený? Kúpte mu spoločne s babičkou lístky do divadla alebo do kina, nech si spolu vyrazia ako za mladých liet.

Prajeme Vám veľa šťastia pri výbere tohtoročných darčekov!