Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Zuty spolupracuje s Richardom Macneilom

Svet umenia je nám v ZUTY veľmi blízky. Oslovujeme teda súčasných maliarov s tým, že by sme chceli ponúkať plátna s ich obrazmi. Po Holly Simental a jej zvieracích milovníkoch kávy je tu Richard Macneil a jeho jedinečný štýl figurálneho maľovania. Niektoré jeho obrazy budeme prevádzať do predlôh na maľovanie podľa čísel. Prejdite sa s ním slávnymi miestami a mestami a zachyťte jedinečnú náladu miesta a okamihu.

15086_malovani-podle-cisel-milenci-v-parizi--richard-macneil-

Kto je Richard Macneil

Richard Macneil je umelec samouk, ktorý od samého začiatku svojej kariéry pracuje v umeleckom prostredí.

Narodil sa vo Worcesteri vo Veľkej Británii a svoj profesný život začal ako umelec vo Worcester Royal Porcelain. Po celú dobu pracoval v oblastiach sochárstva, keramiky a ilustrácie vo Veľkej Británii, a to aj na medzinárodnej úrovni.

Mnoho rokov strávil aj na východnom pobreží USA. Za jeden zo svojich najväčších úspechov tohto obdobia považuje vystavenie svojho umeleckého diela, ktoré daroval prezidentovi Reaganovi, v Oválnej pracovni Bieleho domu.

Akonáhle sa Richard vrátil do Worcestershire vo Veľkej Británii, začal pôsobiť ako návrhár blahoželaní a výtvarník na voľnej nohe. Dlhé roky rozvíjal štýl, ktorým dnes tvorí.

V roku 2009 spoločne so svojou ženou Judi a svojimi dvoma synmi Danielom a Kylom založil The Macneil Studio.

Je známy predovšetkým svojimi tradičnými vianočnými motívmi, ktoré sa používajú na blahoželania, papierové výrobky a najrôznejšie produkty. Tieto výrobky sa predávajú po celom svete. Nazhromaždil obrovskú kolekciu návrhov na každodenné použitie a v poslednej dobe aj kolekciu návrhov určených vyložene pre výtvarnú tlač.

15089_malovani-podle-cisel-sakury-v-praze--richard-macneil-

Svoj voľný čas rád trávi so svojou rodinou, prechádzkami krásnou britskou prírodou a rybárčením.

Víziou Richarda Macneila je vytvárať „umenie, ktoré zaujme a je prístupné všetkým“. To je aj náš pohľad na umenie a tak máme radosť, že Vám môžeme sprostredkovať možnosť maľovať jeho plátna a obrazy formou maľovania podľa čísel. Kto vie – napríklad aj v niekom z Vás drieme podobne slávny umelec.

Malá ochutnávka plátien Richarda Macneila

Čo pre vás chystáme? Bude to súbor niekoľkých obrazov s motívom slávnych miest a velkomiest. Plátna majú väčšinou spoločný znak – vodu a zamilované pary. Užite si maľovanie so ZUTY.

Romantická prechádzka na lodičke

15092_malovani-podle-cisel-par-na-lodce-v-new-yorku--richard-macneil-

Chcete mať u svojho dievčaťa zaručený úspech? Pozvite ju na lodičky. A nemusí to byť práve v Central parku v New Yorku. Ale pozor – žiadne hojdanie v loďke nie je prípustné! Ak svoju milú vyklopíte, tak vedzte, že neplánovaný kúpeľ v jazere už taký romantický nebude.

Paríž - mesto zamilovaných

15107_malovani-podle-cisel-milenci-v-parku-u-eiffelovy-veze--richard-macneil-

Praha bola nedávno vyhlásená za najkrajšie mesto sveta. Avšak čo sa týka romantiky, na Paríž žiadne iné mesto asi nemá. A návšteva Eiffelovej veže je vrcholom romantiky. Zvlášť keď k nej kráčate rozkvitnutou alejou po letnom daždi.

Láska v Benátkach

15095_malovani-podle-cisel-milenci-s-destnikem-u-mostu--richard-macneil-

Pravé talianske kaviarničky, gondoly ticho plávajúce kanálmi Benátok, gondoliéri v dobových kostýmoch, ktorí na požiadanie aj zaspievajú nejakú milostnú áriu, to je esencia romantiky. Ale aj prechádzka vo dvojici po benátskych uličkách patrí k zážitkom, na ktoré sa nedá zabudnúť.

Romantický Londýn

15098_malovani-podle-cisel-lide-u-tower-bridge--richard-macneil-

Tower Bridge, kráľovský hrad Tower, budova parlamentu a Big Ben patria k najslávnejším a najnavštevovanejším miestam Londýna. Pokiaľ Londýn navštívite, nemôžete ich z prehliadky vynechať. Môžete k nim dôjsť romantickou prechádzkou po brehu Temže.

Maľujte ako Richard Macneil

Život Richarda Macneila môže inšpirovať mnoho ľudí, ktorí sa o maľovanie zaujímajú, ale nemajú žiadne umelecké školy a diplomy. Ako je vidieť, aj samouk to môže dotiahnuť celkom ďaleko.

Nenechajte sa teda ničím a nikým odradiť od cesty na splnenie Vašich snov. Chcete maľovať? Nenechajte si nikým nahovoriť žiadne nezmysly o tom, že nemôžete, že to nejde, že sa tým neuživíte. Len začnite naplno, a potom pridávajte. ZUTY vám pomôže s technikou maľovania podľa čísel.