Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Collin Bogle: Pozrite sa do očí šelmy

Máte radi vlkov, tigrov a hravých psíkov? Potom Vám tvorba Collina Bogleho doslova učaruje. Nadviazali sme s ním spoluprácu a pripravili pre Vás jedinečnú kolekciu maľovania podľa čísel inšpirovanú divokou prírodou, aj skrotenými kamarátmi.

miniatura_FB-bogle

Kto je Collin Bogle?

Collin Bogle je maliar pôvodom zo Spojených štátov amerických. Preslávil sa realistickými obrazmi zvierat a prírody. V jeho portfóliu nájdete divoké šelmy, ale aj skrotené psíky a nežné kvetinové lúky. Čokoľvek, čo upúta jeho pozornosť, zveční s úžasným zmyslom pre detail a farby.

Collin Bogle má umenie v krvi. Jeho otec bol tiež známy umelec. A bol to práve on, kto ho naučil maliarskej technike, pravidlám kompozície a zabrúsil s ním aj do odvetvia dizajnu. Collin sa čoskoro vydal vlastnou umeleckou cestou. A vďaka svojej jedinečnej schopnosti zachytiť detail a svetlo v prírodných scenériách si ho obľúbili tisíce fanúšikov po celej Amerike.

Jeho diela možno vidieť na množstve výstavách po celých Spojených štátoch. Originály visia v renomovaných galériách. V spolupráci s Collinom sme pre Vás vytvorili motívy obrazov podľa čísiel, ktoré si teraz môžete vymaľovať sami u Vás doma. Pokiaľ Vás jeho dielo zaujalo, teraz môže byť Vaše.

Aká je tvorba Collina Bogleho?

"Svetlo hrá v mojej tvorbe hlavnú rolu," hovorí sám Collin. "Hojnosť svetla a tieňov pre mňa vytvára ihrisko a umožňuje obrazu, aby si žil vlastným životom." Ako už asi tušíte, bohaté farby, svetlo a tiene hrajú v obrazoch Collina Bogleho prím.

Na Zuty od neho nájdete prevažne obrazy zvierat. Ale umelcove obrazy sa neobmedzujú na jednu tému alebo médium a vykazujú veľkú flexibilitu a technickú všestrannosť. Bogle používa pastely, farebné ceruzky, akvarel a akryl, čokoľvek je potrebné na vytvorenie skvele nasvietených, realistických a takmer fotografických obrazov, vďaka ktorým získal toľko fanúšikov.

Inšpiráciu čerpá zo svojich potuliek prírodou. Spoločnosť mu robí fotoaparát. Scenérie často fotí, a potom maľuje práve na základe výsledkov. Svoje koncepty upravuje vo Photoshope, pokiaľ nevytvorí kompozíciu, s ktorou je spokojný.

Hovorí, že najradšej maľuje, keď je doma sám a má pre seba pokoj. Pustí si obľúbenú hudbu alebo nechá hrať na pozadí televíziu. Pracuje pred počítačom, aby pred sebou mal svoje fotografie ako vodítko pre obrazy.

Collin Bogle a jeho obrazy na Zuty

Na Zuty už ste mohli zastihnúť množstvo umelcov, s ktorými sme nadviazali spoluprácu. Pokiaľ Vám unikli naše články o nich, nič sa nedeje. Všetky motívy nájdete na našom e-shope v sekcii Umelci.

Prezrite si ich tvorbu, veríme, že nájdete motívy, ktoré Vás zaujmú. Teraz späť ku Collinovi. Vybrali sme pre Vás niekoľko obrazov, ktoré sú u nás v predaji. Je to taká ochutnávka – veríme, že si medzi nimi vyberiete.

Tiger a modré oči

Tento motív uchváti každého milovníka divokých šeliem! Pokiaľ medzi svojimi blízkymi máte niekoho, kto je mačací človek a zbožňuje aj tie veľké, kúpte mu obraz od Collina Bogleho. Vďaka hre so svetlom vyzerá tiger ako by mal každú chvíľu vykročiť z obrazu.

Tento motív bude vyzerať krásne v akomkoľvek interiéri – v modernom aj tradičnom. A osloví každého pozorovateľa svojou krásou a majestátnosťou. Vymaľovať tento obraz zvládne aj úplný začiatočník. Stačí postupovať políčko za políčkom, a aj Vy môžete mať doma tigra!

TIP: Zaujíma Vás technika maľovania podľa čísel? Pozrite sa, ako sa maľujú naše obrazy v návode Ako začať maľovať.

clanek_001

Biely tiger

Biely tiger patrí medzi najvzácnejšie zvieratá na našej planéte. Vidieť ho môžete v niektorých európskych ZOO. Alebo u Vás v obývačke! Objednajte si tento krásny motív a vdýchnite mu život pomocou štetca a akrylových farieb. Oboje Vám od nás príde zadarmo spoločne s týmto obrazom. Doprava je zadarmo pre každú objednávku nad 50 €.

clanek_002

Pohľad tigra

Tento tiger je najskôr na love v džungli. Skúste sa pri maľovaní vcítiť do dobrodružstva, ktoré každý deň v divočine zažíva. Ak ste boli odjakživa z duše dobrodruh, teraz je najvyšší čas ho vypustiť na slobodu.

clanek_003

Biely vlk

Polárny vlk je obľúbený najmä vďaka svojmu snehobielemu kožuchu. Ide o poddruh vlka obyčajného. Vyhrajte sa s týmto motívom do detailov a pozvite majestátneho vlka k sebe domov. Bude sa krásne vynímať ako v obývacej izbe, tak v spálni alebo pracovni. Hoci vyzerá ako živý, nebojte sa, tento vlk rozhodne nehryzie!

clanek_004

Vlčí pohľad

A ďalší obraz s vlčou tematikou od Collina Bogleho. Vždy ste túžili pozrieť šelme zblízka priamo do očí? Teraz máte možnosť. Vlka umelec namaľoval naozaj do detailov a z veľkej blízkosti. Vyhrajte sa s rôznymi odtieňmi hnedej a ponorte sa do bezodných očí divokého vlka.

clanek_005

Šteňa zlatého retrievera a púpavy

Pes v púpavách je roztomilý a hravý motív. Urobí radosť každému, kto miluje psíkov. Napríklad malým deťom, ktoré samy doma maznáčika mať nemôžu. Ale obraz, ten predsa mať môžu. Maľovanie podľa čísel je vhodné aj pre tých najmenších z nás. Prekvapte ich ich vlastným psíkom.

clanek_006

Máte otázky? Napíšte nám!

Pokiaľ by ste sa nás chceli na čokoľvek opýtať, radi sa Vám budeme venovať. Naše telefónne číslo je 2 2220 5478. Sme dostupní každý všedný deň od 8:00 do 16:00. Pokiaľ sa Vám tento čas nehodí, napíšte nám e-mail na info@zuty.sk a my Vám odpíšeme, popr. zavoláme na uvedené číslo.

Veríme, že si z divokých aj skrotených zvierat od Collina Bogleho vyberiete to svoje. Môžete ho vymaľovať buď sami a nechať si ho pre seba, alebo obraz niekomu darujte! Nakoniec môžete darovať aj nevymaľovaný obraz podľa čísel. Obdarovaný dostane nielen motív, ale aj akrylové farby, štetce a lupu zadarmo. A stane sa z neho pravý umelec.