Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Deň matiek sa blíži

Tým najdôležitejším človekom pre väčšinu z nás je mamička. Otec samozrejme tiež, ale väčšinou máme jednoducho bližšie k mamičke. To na ňu si spomenieme, keď je nám zle, jej voláme, keď niečo nemôžeme nájsť, tu prosíme, nechaj nám uvarí niečo dobré. Ale na mamičku by sme si tiež mali spomenúť, keď to potrebuje ona. Aby sme si spomenuli aspoň raz za rok, je tu Deň matiek.

Samy nám to väčšinou nepovedia, ale aj naše mamičky potrebujú pohladenie, lásku, úctu, uznanie a náš čas. Často ich vidíme ako také superhrdinky, čo zvládnu všetko na svete, a ešte ku všetkému najlepšie zo všetkých. Aj im ale občas dôjdu sily. Najlepšie ich potom načerpajú od svojich blízkych. A deti sú im tie najbližšie.

Čím svoju mamičku potešíte?

Každú mamičku samozrejme niečím iným. Ale všetky spoločne tým, že im prejavíte lásku a uznanie. Zavolajte im. Alebo pošlite aspoň SMS či pohľadnicu s pekným obrázkom. Vedeli ste, že napríklad vo Veľkej Británii sa v deň osláv Dňa matiek zvýši počet telefónnych hovorov až o 37 % oproti normálu? Britská pošta tiež musí doručiť až 30 miliónov pohľadníc.

Medzi najčastejšie darčeky patria kvety, bonboniéra a bižutéria. Malé deti tiež vyrobia niečo vlastnými rukami. Niekedy sa celá rodina dohovorí, a mamičku na jeden deň oslobodí od všetkých jej povinností. Večer sa potom napríklad vydajú všetci do nejakej reštaurácie na niečo dobré.

Každá mamička je tiež iná. Niektorá rada športuje, iná sa teší z návštevy divadla a ďalšia si rada pochutí na dobrej večeri v nejakej reštaurácii. Stavíme sa ale, že ak sa rozhodnete venovať svojej mamičke trochu relaxácie a zábavy vo forme predlohy na maľovanie podľa čísel, nemôžete urobiť chybu.

Pre kreatívne mamičky

Mnohé mamičky sa stále rady hrajú. Výtvarné vlohy uplatňovali pri školskej dochádzke svojich detí, takže neskôr len tak pre radosť napríklad maľujú, tvoria bábky, maškarné masky a pod. Takým by určite pristal obraz s anjelom alebo krásny abstraktný africký motív so slonmi.

clanek_001

clanek_002

Pre romantické duše

Každý si pod romantikou predstavuje niečo iné - prechádzka popri rieke, piknik na letnej lúke, prechádzku na loďke, srdce z jarmoku. Kvety ale k romantike určite patria. Prečo teda nedarovať mamičke práve predlohu s témou bielych tulipánov? Alebo jej rovno darujte srdce!

clanek_003

clanek_004

Pre milovníčky kávy

Šálka horúcej kávy! To je tá pravá chvíľka na zaslúžený odpočinok v každom tak nabitom dni. Kto nemusí zastávať materské povinnosti, ten si ani nevie predstaviť, čo všetko taký obyčajný hrnček kávy dokáže. A mamička môže popíjať aj pri vyfarbovaní takýchto tematických obrázkov.

clanek_005

clanek_006

Pre cestovateľky

Môcť tak na chvíľu odísť a precestovať svet! Ale stačilo by napríklad len prejsť sa Parížom k Eiffelovej veži, alebo po londýnskom moste k slávnemu Big Benu. Možno, že môžete cestovať, ale možno, že to ide iba prstom na mape. Alebo môžete mamičke umožniť namaľovať si slávne miesta, ktoré by raz rada navštívila.

clanek_007

clanek_008

Pre milovníčky mačiek

Nejaký ten domáci maznáčik dokáže poskytnúť ohromné množstvo lásky a energie. Mačička je síce vždy tak trochu svoj vlastný pán, ale keď Vám pradie na kolenách, je to úžasná terapia. Alebo pozorovať mačiatko, ako sa hrá, to je lepšie ako celovečerný film.

clanek_009

clanek_010

Pre milovníčky koní

Hocikto by súhlasil s tvrdením, že kôň je synonymom pre ušľachtilosť, vznešenosť a eleganciu vo svete zvierat. Vlastností, ktorých si vážime aj na ľuďoch a špeciálne u našich mamičiek. Kone ale majú aj veľa sily na prácu. Aj to je našim mamičkám podobné.

clanek_011

clanek_012

Pre muzikantky

Romantická gitara, zasnená viola alebo rockové bubny? Kto vie, na akú strunku treba brnknúť, aby mamičkino srdce začalo tĺcť v rytme obľúbenej hudby? Isté je len to, že každá má určite tú svoju hudbu skutočne v srdci. A že napríklad sama na nič nehrá? Nevadí - každý predsa môže byť hudobník len vo vnútri. Je tu maľovanie podľa čísel a možnosť namaľovať si svoju hudbu vlastnou rukou.

clanek_013

clanek_014

Pre horolezkyne

Miluje Vaša mamička hory? Napríklad v mladosti zdolala hocijaký vrchol. Ale nie je nutné lano, skoby a zlaňovacie osmy, aby človek ocenil krásu hôr. Možno, že mamička už nezdolá Matterhorn, ani sa nevyšplhá do horských výšin, aby sa mohla prejsť na lodičke na horskom jazere, ale darček v podobe takého obrazu jej môže pripomenúť všetky dobrodružstvá z mladosti.

clanek_015

clanek_016

Pre milovníčky prírody

Príroda je mocná čarodejnica. A nie nadarmo sa hovorí „matka príroda“. Je silná a inšpirujúca. Tiež láskavá a štedrá. Aj ona sa o svoje deti vie dobre postarať. Aj krátka prechádzka v parku dokáže osviežiť a dodať energiu. A čo potom dovolenka na zasnežených horách. Po všetky štyri ročné obdobia môžu nielen mamičky čerpať silu v prírode.

clanek_017

clanek_018

Pre všetkých

Na našom e-shope s predlohami na maľovanie podľa čísel určite nájdete aj ďalšie vhodné obrázky ako darček ku Dňu matiek. Možno ale bude ten pravý obraz pochádzať z Vašej vlastnej fotografie. Veď čím lepšie potešiť mamičku ako napríklad fotkou všetkých detí, prevedenou do obrazu podľa čísiel.

A ako bude mamička maľovať a stále viac sa blížiť k výsledku, bude radosť stále väčšia. Taký obraz si potom celkom iste zavesí na stenu v kuchyni či obývačke, aby mala svojich blízkych vždy pri sebe.

Na svoju mamičku nikto nezabudne

Tak, ako mamička na svoje dieťa nikdy nemôže zabudnúť, tak ani nikto z nás nezabudne na svoju mamičku. To ona nás chovala ako bábätko a celé dni nespala, keď nám rástli zúbky. To jej sme sa držali za ruku, keď sme skúšali prvé kroky. To mamička s nami robila úlohy, zdieľala strasti aj radosti s prvými láskami, stála pri nás vo chvíľach hrôz i radostí, aby nám aj teraz postrážila naše vlastné deti.

Deň matiek je len jedna z mnohých príležitostí, ako vyjadriť svoju lásku a vďačnosť. Netradičným darčekom, ako je obraz podľa čísel, kytičkou, čokoládkou či iným darčekom, ale hlavne pevným a dlhým objatím.

Na záver ešte jedno zamyslenie: každý tvrdí, že práve tá jeho mamička je tá najlepšia. Keď sa na to ale pozrieme zblízka, je to samozrejme nezmysel. Nie je možné, aby najlepších bolo viac. Najlepšia predsa môže byť iba jedna – tá moja!