Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Darrell Bush: Krajinky a zaujímavé miesta

Maľovanie podľa čísel prináša ďalšieho zaujímavého umelca – Darrella Busha, amerického maliara, ktorého uchvátila príroda a to, ako ju človek utvára. Či už ide o impozantné stavby na morskom pobreží alebo idylické chatky v horách, tvorba Darrella Busha Vás zaujme! Poďme si ho predstaviť.

miniatura_FB-darell-bush

Kto je Darrell Bush a aká je jeho tvorba?

Darrell Bush je maliar, ktorý maľuje predovšetkým prírodu, divokú aj tú blízko miest a zaujímavé miesta. Môže to byť napríklad maják na útese, osamelá chata na pobreží a ďalšie. Vo svojich obrazoch sa dotýka nielen histórie, ale aj vzťahu človeka k prírode. Ako utvárame krajinu okolo nás. A ako ona spätne utvára ľudí, ktorí v jej blízkosti žijú.

Darrell sa snaží žiť aktívny život. Rád chodí na výlety a objavuje nepoznané kúty, ktoré stoja za to zvečniť na plátne. Svojím umením Vám sprostredkuje originálne a nadčasové pohľady na miesta ako z rozprávky. Pre všetky jeho diela je charakteristická hra so svetlom. Svetlo, či už vytvorené človekom, alebo prírodné, vytvára náladu a pomáha rozprávať príbeh. Čo o prírode, svojej najväčšej inšpirácii, hovorí sám umelec?

Divočina ma vždy fascinovala, od fascinujúcej krajiny cez zvieratá, ktoré ju obývajú, až po to, ako do nej vstupuje človek. Akonáhle urobíte krok do divočiny, starosti každodenného života zostanú za Vami a Vy sa prenesiete na to večné miesto v prírode, ktoré akoby na Vás vždy čakalo.

Teraz krátko o jeho živote - Darrell Bush vyštudoval výtvarné umenie na vysokej škole v štáte Illinois. Po absolvovaní pracoval ako ilustrátor, avšak už vtedy začal pokukovať po dráhe nezávislého umelca. V roku 1987 sa jeho kariéra rozbehla naplno. Vyhral konkurz na ilustrácie pre známky pre Minnesotu a Idaho. Celkom pre nich navrhol vyše 200 obrazov. A stal sa maliarom na plný úväzok.

Americké národné umelecké publikácie ho niekoľkokrát zaradili medzi 12 najobľúbenejších umelcov USA. Na výstave Wildlife bol v roku 1997 vyhlásený za umelca roka. Dve z jeho litografií bolo možné vidieť v kancelárii prezidenta Reagana. Medzi jeho vášnivých fanúšikov patril napríklad herec Burt Reynolds. Darrell Bush podporuje skautské organizácie a niekoľko organizácií ochrancov prírody.

Teraz sa z tvorby Darrella Busha môžete tešiť aj u Vás doma! Pripravili sme pre Vás niekoľko motívov podľa jeho obrazov, ktoré si sami vymaľujete. Pokiaľ máte medzi svojimi blízkymi milovníka prírody, obrazmi od D. Busha mu zaručene urobíte radosť.

Obrazy Darrela Busha ako maľovanie podľa čísel

Mesto pri jazere

Mesto pri jazere je obraz plný farieb. Bol maľovaný na jeseň - len si všimnite pestrých korún stromov, ktoré v diaľke kontrastujú so zvyškom zelene. Obraz má síce na prvý pohľad veľa detailov, ale nemáte sa čoho báť. Tento motív zvládnu vymaľovať aj začiatočníci. Len si predstavte to relaxujúce posedenie pri vode, kde sa vietor pohráva s Vašimi vlasmi. S obrazom podľa čísel sa tam môžete preniesť kedykoľvek.

clanek_001

Jazero, mólo s loďou a chata v noci

Obrazy vodných plôch a scenérií patria medzi najkrajšie diela Darrella Busha. Tento motív je zahalený nočnou tmou, v diaľke však žiari mesiac a tiež svetlá chatky pri jazere. Tento motív bude vyzerať krásne v obývacej izbe aj spálni. Divákov priťahuje ako magnet, je na ňom totiž niečo tajomné, čo neustále dráždi predstavivosť.

clanek_002

Maják na útese

Obľúbená tematika snáď každého umelca, ktorý prepadol kúzlu mora. Majáky nám dodávajú pocit slobody a nepoznaných diaľok, symbolizujú bezpečie a nádej. Pozerať sa naň každý deň, to je záruka poriadnej dávky inšpirácie. Vyveste si tento obraz do pracovne alebo obývačky. Uvidíte, že interiér doslova prežiari a pomôže dobrej nálade, aby vždy našla Váš domov.

clanek_003

Chata pri jazere

Osamelá chata pri jazere je zasadená do pútavej scenérie. Nad jazerom zapadá slnko a jeho farby sa odrážajú na vodnej hladine. Vnútri už horí krb, čo sa asi v chate deje? Za chatou sa vypínajú horské hrebene. Idylický obraz, ktorý je ako pohladenie po duši. Vďaka nemu spoľahlivo zabudnete na stres.

clanek_004

Východ slnka, kačacia rodina a lekná na jazere

Vodným vtákom je čo závidieť – dokážu lietať, a navyše žijú v súlade s vodným živlom. Pohľad na kačaciu rodinku je veselý a plný pozitívnej energie, majú so sebou totiž aj malé káča. Na jazere maliar vyobrazil lekná, symbol harmónie. Harmonicky pôsobí aj celý motív, ktorý bude robiť radosť Vám aj celej Vašej rodine.

clanek_005

Plachetnica, vlny a pláž

Pohľad na pláž a vzdúvajúce sa vlny chytí za srdce nejedného dobrodruha a cestovateľa. Pokiaľ máte radi more a plavenie sa na vlnách, tento obraz Vám urobí radosť. Skúste si vymaľovať odraz slnka a to, ako sa jeho farby na hladine oceánu premieňajú. Práca so svetlom patrí k základným technikám každého umelca a Vy si ju teraz vyskúšate na vlastnej koži! Plachetnica krásne ozdobí spoločenské priestory aj Vašu spálňu.

clanek_006

Máte otázky? Napíšte nám!

Pokiaľ by ste sa nás chceli na čokoľvek opýtať, radi sa Vám budeme venovať. Naše telefónne číslo je 2 2220 5478. Sme dostupní každý všedný deň od 8:00 do 16:00. Pokiaľ sa Vám tento čas nehodí, napíšte nám e-mail na info@zuty.sk a my Vám odpíšeme, popr. zavoláme na uvedené číslo.

Veríme, že si z motívov od Darella Busha vyberiete to svoje. Môžete ho vymaľovať buď sami a nechať si ho pre seba. Alebo obraz niekomu darujte! Nakoniec môžete darovať aj nevymaľovaný obraz podľa čísel. Obdarovaný dostane nielen motív, ale aj akrylové farby, štetce a lupu zadarmo. A stane sa z neho pravý umelec.