Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Digitálne umenie Carol Cavalaris - teraz na Zuty

Digitálne umenie je trendom poslednej doby. Ponúka veľkú slobodu pri tvorbe. Človek sa až čuduje, koľko krásnych diel dokáže pomocou technológie vzniknúť. Pokiaľ sa Vám páčia realistické, až fotografické motívy umiestnené vo fantazijných kompozíciách, maľovanie podľa čísel od Carol Cavalaris Vám urobí radosť.

V nasledujúcom texte si predstavíme túto americkú maliarku a povieme si, odkiaľ brala inšpiráciu a aká je jej tvorba. V ďalšej časti textu s nami nahliadnete do jej obrazov, ktoré sme pre Vás na Zuty.sk pripravili ako obrazy podľa čísel.

Kto je Carol Cavalaris?

Carol Cavalaris sa narodila v USA a žila uprostred lesa v Colorade. Divoká krása okolia jej domova ju inšpirovala k digitálnym maľbám zvierat a prírody. Pôvodom však bola zo slnečnej Kalifornie. Od detstva tvorila, stále niečo kreslila, maľovala alebo vyrábala.

Prešla si mnohými tvorivými etapami a vyskúšala všemožné maliarske techniky, dokonca zabrúsila do sochárstva a vitráží. Bola výtvarníčkou výkladov, interiérovou dizajnérkou, grafičkou a kreatívnou riaditeľkou. Dlhú dobu sa živila v reklame, kde pracovala po boku svojho manžela. Napísala aj niekoľko kníh a piesní.

Potom, čo sa presťahovala do Colorada, začala nové tvorivé obdobie – digitálnu fotografiu. Carol Cavalaris aj jej manžel zbožňovali prírodu a zvieratá, oba tieto námety sú v tvorbe umelkyne neustále prítomné. Po manželovej smrti sa umeniu oddala naplno, aby tak vyjadrila nové pocity, s ktorými sa musela vysporiadať.

Maľovanie divokej zveri a prírody ju liečilo a jej vášňou boli farby a detaily. Mala výtvarné vzdelanie v odbore olejomaľby, ale sloboda digitálneho média ju veľmi bavila. Podnecovala jej predstavivosť a ponúkala mnoho vzrušujúcich možností. Postupom času úplne opustila maliarske plátno v prospech obrazovky počítača. Realita a fantázia sa prelínali, keď kombinovala fotografické zdroje a maliarske techniky a vytvárala svoje jedinečné obrazy v zmiešanom médiu, ktoré nazývala „živé umenie“.

Carol vnímala jedinečnosť každej živej bytosti ako dar, ktorý si treba vážiť. A tak práve táto potreba zachytiť životnú silu a jedinečnosť živých bytostí je to, čo robí jej tvorbu zaujímavou. Umenie jej životu dalo zmysel a túto liečivú radosť chcela sprostredkovať aj ostatným. Ako sama umelkyňa o svojej tvorbe povedala: „Mojou vášňou je maľovanie divokej zveri a prírody, farieb a detailov.“

Ponorte sa do krehkého a krásneho sveta prírody spoločne s Carol Cavalaris a nechajte ho, nech Vás vylieči a zbaví zlej nálady. Snové obrazy, pretkané symbolikou severoamerických indiánov, plné krásnych farieb a detailov, sú presne to, čo potrebujete ako útočisko pred stresom a hektickým životom. S obrazmi podľa čísel podľa Carol Cavalaris si oddýchnete a zabudnete na všetky starosti.

Obrazy Carol Cavalaris na Zuty

Teraz sa spoločne pozrieme na výber obrazov tejto umelkyne. Všetky diela Carol Cavalaris, ktoré si môžete zaobstarať vo forme maľovania podľa čísel, kúpite na našom e-shope v sekcii Umelci. Nájdete tam aj ďalších maliarov, ktorí zobrazujú prírodu a zvieratá – svoju zbierku tak môžete rozšíriť aj o ďalšie zaujímavé motívy. Ktoré obrazy podľa čísel na Zuty od Carol Cavalaris nájdete?

Dúhový strom

Vášeň pre farby a detail sa plne manifestovali práve v tomto kúzelnom obraze. Strom je symbolom života a životnej sily. Pri maľovaní stromu vyliečite svoju dušu od stresu a negatívnych myšlienok. Tak, ako bude na plátne dúhový strom nadobúdať konkrétne tvary, bude sa aj Vaša myseľ uzdravovať a očisťovať od všetkého zlého. Nechajte kúzelný strom, nech Vás prenesie do sveta fantázie. Potom už ho stačí len zavesiť na stenu, vždy tu bude pre vás.

clanek_001

Vlk a lapač snov v tvare srdca

Srdce s vlkmi uprostred je tvorené z lapača snov. Lapač snov používali severoamerickí indiáni na ochranu pred zlými duchmi a nočnými morami. Z obrazu vyžaruje mier a harmónia. Zaveste si tento obraz v spálni a posilníte partnerskú lásku a vernosť. Pri maľovaní myslite na svojich blízkych, a do obrazu tak vložíte vlastnú lásku – o to viac z neho bude vyžarovať pozitívna energia.

clanek_002

Vlk, havran a spln

Havran a vlk – dve zvieratá, ktoré majú silnú symboliku. Havran je symbolom inteligencie a myslenia. Podľa severoamerických indiánov havrany poskytujú silu ľuďom a pomáhajú im. Vlk zase predstavuje neústupnosť, silu a vytrvalosť. Urobte z týchto dvoch zvierat svoje totemové zvieratá a nechajte ich, nech Vám pomáhajú a vedú Vaše kroky. Zaveste si ich u Vás doma a dovoľte im, nech Vás inšpirujú pri dôležitých rozhodnutiach.

clanek_003

Kôň a lapač snov II

Pre severoamerických indiánov predstavoval hnedý kôň silu a vytrvalosť. Zároveň ho považovali za múdre a trpezlivé stvorenie. Pokiaľ Vám chýba trpezlivosť a do všetkého sa vrháte po hlave, kone Vám pomôžu sa zastaviť a nad vecami sa v kľude zamyslieť. Sú tiež spätí so slnkom a jeho energiou. Prinesú do Vašej domácnosti radosť a dobrú náladu. Stačí vziať štetec do ruky a vdýchnuť im život.

clanek_004

Mačka a motýle

Tiež tak zbožňujete mačky s hebkým kožúškom? Ragdoll patrí medzi najobľúbenejšie plemená a my sa vôbec nečudujeme tomu, že si ich osobitú krásu všimla aj Carol Cavalaris. Hravý obraz plný pozitívnej energie s poletujúcimi motýľmi do Vášho interiéru vnesie radosť a odľahčenú atmosféru. Skvele sa hodí ako do obývacej izby, tak do spálne, kde Vám každý deň zlepší náladu hneď ráno.

clanek_005

Tri ruže

Ruža je symbolom lásky a nehy. Tento motív si vymaľujete v teplých, romantických farbách, a preto je ako stvorený do spálne. Môžete ho však umiestniť všade tam, kde chcete vytvoriť hrejivé a príjemné posedenie. Pokojne do študovne alebo obývačky v romantickom štýle.

clanek_006

Máte otázky? Napíšte nám!

Pokiaľ by ste sa nás chceli na čokoľvek opýtať, radi sa Vám budeme venovať. Naše telefónne číslo je 2 2220  5478. Sme dostupní každý všedný deň od 8:00 do 16:00. Pokiaľ sa Vám tento čas nehodí, napíšte nám e-mail na info@zuty.sk a my Vám odpíšeme, popr. zavoláme na uvedené číslo.