Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Divoké zvieratá Al Agnewa na maľovaní podľa čísel

Zvieratá patria medzi najobľúbenejšie motívy maľovania podľa čísel. Prinášame Vám ďalšie obrazy s touto tematikou, tentoraz zo spolupráce s americkým umelcom Al Agnewom. Spoznajte jeho tvorbu v nasledujúcom článku.

Patríte medzi fanúšikov zvieracej ríše? Potom si nesmiete nechať uniknúť tvorbu Al Agnewa. Venuje sa totiž maľovaniu zvierat, a to predovšetkým tých divokých. Žiadny živý tvor, či už na zemi, vo vzduchu, ale dokonca ani vo vode, neunikne jeho pozornosti.

miniatura_FB-agnew

V minulosti sme pre Vás pripravili už niekoľko obrazov od umelcov, ktorí sa taktiež zaoberali faunou a prírodou všeobecne. Všetky ich nájdete na našom e-shope v sekcii Umelci. Pokiaľ ste už dlhšiu dobu premýšľali nad tým, že by ste si objednali nejaký zvierací motív a ozdobili s ním svoju domácnosť, teraz je tá pravá chvíľa.

Poďme si trochu tvorbu Al Agnewa predstaviť. Kto vlastne tento umelec je, kde berie inšpiráciu a aké používa techniky? Na to si odpovieme v nasledujúcich kapitolách. V ďalšej časti textu Vám zase predstavíme niektoré z jeho obrazov, ktoré nájdete na Zuty.

Kto je Al Agnew?

Al Agnew vždy miloval dve veci – prírodu a umenie. Vyrastal v Ozarku v Missouri (USA). A väčšinu času trávil skúmaním riek a drsných kopcov. Domov si nosil vtáky, korytnačky, hady a ďalšie tvory, ktoré študoval a kreslil. Dnes žije v Yellowstone v menšom domčeku s manželkou, obklopený divokou prírodou.

clanek_001

Umeniu bol verný celý život. Dokonca ho aj chvíľu vyučoval na základných a stredných školách. Jeho najväčšou vášňou ale zostalo cestovanie a objavovanie sveta, ktorý tak rád maľoval. Až sa jedného dňa rozhodol, že sa stane umelcom na plný úväzok.

Prevažnú väčšinu svojich obrazov začína maľovať priamo na mieste v divočine. Skicák sa mu stal najvernejším priateľom. Pri svojich cestách navštívil množstvo krajín a stal sa uznávaným odborníkom na divoký život v Amerike a Afrike. Okrem skicáka mu na jeho cestách robí spoločnosť fotoaparát a rybársky prút. Skrátka je to dobrodruh so všetkým, čo k tomu patrí. Sám o svojej vášni na cestovanie hovorí:

„Rád cestujem, aby som videl a zažil všetku rozmanitosť, ktorú príroda ponúka. Mojím cieľom vždy bolo zobrazovať krásu a zázraky prírody, či už sa jedná o odľahlé oblasti divočiny, alebo o známu divokú prírodu a krajinu môjho vlastného dvora.“

Al Agnew nie je voči prírode ľahostajný a nechodí si do nej len na inšpiráciu. Aktívne sa angažuje v jej ochrane. Veľkú časť peňazí, ktoré si zarobí, daruje organizáciám, ktoré sa snažia o obnovu a záchranu divočiny v Spojených štátoch.

Agnew je odmalička spätý s riekou a vodným životom. Miluje vodu aj živočíchy, ktoré v nej žijú. Je skúsený kanoista a rybár. Práve rieka sa mu stala veľkou inšpiráciou a často ju na svojich obrazoch maľuje. Kde ďalej čerpá svoje nápady na obrazy?

„Východzí materiál získavam z mnohých rôznych zdrojov, vrátane zvierat v zajatí, a dokonca aj našich vlastných domácich miláčikov. Jedna z našich dvoch mačiek je štíhla a vytiahnutá, skutočná lovkyňa, a stala sa inšpiráciou pre nejeden z mojich obrazov veľkých mačiek.“

Aké techniky pri maľovaní používa? Začínal s akvarelom, ale rozhodne nezostal len pri ňom. Dalo by sa povedať, že je všestranný. Niektoré jeho diela sú nakreslené ceruzkou alebo uhlíkom, prípadne namaľované akrylom, avšak v poslednej dobe tvoria prevažne olejomaľby. Jeho obrazy možno vidieť na výstavách so zvieracou tematikou takmer po celom USA.

Maľovanie podľa čísel – zvieratá Al Agnewa

Kto je Al Agnew už viete. Teraz sa pozrieme na jeho najkrajšie obrazy, ktoré si môžete vymaľovať sami. Stačí ich objednať na Zuty. Okrem obrazu od nás dostanete aj profesionálne akrylové farby, sadu štetcov a háčiky na zavesenie. Navyše pribalíme aj lupu zadarmo - ľahšie si tak poradíte aj s tými najmenšími detailmi.

Portrét lev

Al Agnew zachytil majestátneho leva v celej jeho kráse. V tejto štúdii si môžete vymaľovať kráľa zvierat a starostlivo tak preštudovať jeho krásu zblízka. Tento obraz sa bude krásne vynímať v spálni, pracovni alebo obývačke. Stačí jeden pohľad a hneď načerpáte vnútornú silu na ďalší deň!

clanek_002

Ležiaci vlk

Vlci sú vraj samotári. Zaveste si túlavého vlka u Vás doma a už nikdy sami nebudete. Vidíte, ako Vás pozoruje bystrými očami? Tento motív vyzerá úplne ako živý. Pokiaľ vlci patria medzi Vaše obľúbené zvieratá, konečne môžete mať jedného len pre seba.

clanek_003

Sova na konári

Sovy sú symbolom múdrosti a podľa amerických indiánov strážili posvätné tajomstvá. Tento obraz bude krásne vyzerať najmä v študovni alebo v pracovni. Kdekoľvek potrebujete podporiť svoje myslenie a prísť s novými nápadmi, spoľahnite sa na sovu.

clanek_004

Vlk, medveď, los, jeleň a orol

Na tomto obraze uvidíte hneď niekoľko zvierat, ktoré kraľujú divočine Spojených štátov. Okrem orla je na obraze aj medveď, vlk, žreb a jeleň. Do tohto motívu sa môžete pustiť spoločne s partnerom alebo so svojimi deťmi. Každý si môže vymaľovať vlastné zviera, aké mená im asi dáte?

clanek_005

Vlk a brezy v zime

Pohľad, ktorý sa len tak niekomu nepošťastí! Celá vlčia svorka. Na bielom pozadí vyniknú žeravé oči vlkov a ich šedé kožuchy. Staňte sa súčasťou vlčej svorky a vydajte sa preskúmať divoký les. Pri maľovaní tohto obrazu sa prenesiete úplne na iné miesto a všetok stres, ktorý vo svojom živote riešite, necháte za sebou.

clanek_006

Modrý vták na konári a biele kvety

Z tohto obrazu sála atmosféra teplých mesiacov. Modrý vtáčik sedí na rozkvitnutom strome a veselo si štebotá. Predstavte si, aké by to bolo ľahnúť si pod tento strom a počúvať vtáčí spev. Zastavte sa a nasajte atmosféru! Našli sme motív, s ktorým je dobrá nálada zaručená.

clanek_007

Máte otázky? Napíšte nám!

Pokiaľ by ste sa nás chceli na čokoľvek opýtať, radi sa Vám budeme venovať. Naše telefónne číslo je 2 2220  5478. Sme dostupní každý všedný deň od 8:00 do 16:00. Pokiaľ sa Vám tento čas nehodí, napíšte nám e-mail na info@zuty.sk a my Vám odpíšeme, popr. zavoláme na uvedené číslo. Prajeme Vám samé príjemné zážitky pri maľovaní podľa čísiel.