Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Harry Potter – nechajte sa očariť novými motívmi na ZUTY

Je len pár kníh, ktoré boli pôvodne určené deťom, čo výrazne ovplyvnili aj svet dospelých. Sága o Harrym Potterovi k nim jednoznačne patrí. Kto nečítal knihu, mal možnosť vidieť výborne spracovaný film. A teraz si každý priaznivec malého čarodejníka môže namaľovať svoju obľúbenú scénu vďaka našim exkluzívnym licencovaným motívom maľovania podľa čísel.

clanek_001

Harry Potter a svet kúziel a mágie

Keď sledujeme svet, do ktorého sa Harry vo svojich 11 rokoch dostal, nečudujeme sa jeho vyhláseniu pri jednej príležitosti: „Milujem kúzla.“

V jeho svete je totiž možné to, čo by sme chceli každý zažiť – riad sa sám umýva a upratuje, dá sa lietať na metle alebo na nejakom bájnom tvorovi, môžete si vyčarovať vtáčika alebo rybičku a možno sa stať aj neviditeľným.

Sme ale muklovia, takže si musíme vystačiť len s fantáziou. Maximálne si môžeme takýto svet namaľovať pomocou predlohy na maľovanie podľa čísel. Zuty totiž získalo oficiálnu licenciu na motívy Harry Potter. Kolekcia obsahuje široký výber motívov Harry Potter, takže si určite vyberie každý.

S technikou maľovania podľa čísel doslova vykúzlite nádhernú dekoráciu pre každého milovníka tajomstiev, kúziel a mágie.

Harry Potter – malý chlapec alebo veľký čarodejník?

Príbeh o Harrym Potterovi opisuje malého chlapca, ktorého život nie je nijako ľahký. Ako malé dieťa sa stretol s černokňažníkom, ktorý zabil jeho rodičov. Harry toto stretnutie prežil, ale odniesol si z neho výraznú jazvu na čele.

Na Zuty si teraz môžete vybrať niektorý obraz z románu Harry Potter. Napríklad keď ako mladík nastúpil do prvého ročníka školy v Rokforte so svojou vernou sovou Hedvigou.

clanek_002

Priatelia Harryho Pottera

Ani ten najväčší čarodejník by nič nezmohol bez verných a statočných priateľov. To je koniec koncov jedna z najdôležitejších tém celého veľkého príbehu o Harrym Potterovi. Poďme si teda predstaviť ďalšie významné postavy celého románu, ktoré stoja na Harryho strane.

Ron Weasley

Je to Harryho najlepší kamarát. Pochádza z chudobnej kúzelníckej rodiny. V rodine je až sedem detí; šesť chlapcov a jedno dievča - Ginny. Tá hrá v príbehu zásadnú rolu, ale prejavuje sa veľmi postupne.

Ron je na prvý pohľad typický chlapec z írskych pláni – ryšavý, pehatý, trochu zakríknutý a občas dosť bezradný. Keď ale príde na vernosť, lepšieho kamaráta by ste nenašli. Jeho prehnaný strach z pavúkov vyvažuje jeho talent na šachy.

Máte vo svojom živote aj takého Rona? Darujte mu práve tento obraz od Zuty.

clanek_003

Hermiona Grangerová

Spolu s Harrym a Ronom tvorí Hermiona nerozlučnú trojicu naprieč celým príbehom. Ide o veľmi talentovanú mladú čarodejnicu, hoci nepochádza z kúzelníckej rodiny. Obaja jej rodičia sú „muklovia“, čiže nekúzelníci, živiaci sa ako zubári vo svete ľudí.

Hermiona miluje knihy a štúdium všeobecne. Aby stihla viac prednášok, oklamala dokonca aj tok času. Je síce kamarátska, milá a obetavá, ale má aj svoju panovačnú a rozkazovačnú stránku. Často preberá iniciatívu.

S postupom času čitateľ sleduje, ako pôvodné priateľstvo medzi ňou a Ronom prerastá v hlbší cit. Z mnohých nebezpečných situácií sa vie dostať pomocou majstrovsky zvládnutých kúziel a chladného uvažovania.

Vie sa ale aj baviť. A ako inak - v spoločnosti svojich dvoch najlepších kamarátov.

Tento obraz darujte žene vo svojom živote, ktorá Vám Hermionu pripomína svojou bystrosťou a talentom.

clanek_004

Rubeus Hagrid

Napriek svojmu obrovskému zjavu je to milý a citlivý človek. Pracuje ako šafár a kľúčnik v škole, ale najmä sa stará o rôzne čarovné zvieratá. Draci, hypogryfovia a ďalšie bájne zvieratá sú jednoducho jeho priatelia.

Rubeus v celom príbehu funguje ako blízky dospelý kamarát Harryho a jeho dvoch najbližších priateľov. Zároveň ho chráni pred rôznymi nebezpečenstvami, hoci svojou priestornosťou a neopatrnosťou Harryho občas do nebezpečnej situácie dostane.

Poznáte niekoho, koho považujete za svojho priateľa a ochrancu? Tak práve týmto obrazom mu môžete vzdať svoju vďaka.

clanek_005

A ďalšie kladné postavy

V príbehu sa objavujú ďalšie postavy, ktoré si zamilujete – škriatok Dobby, ktorého kúzelnícke umenie predčí aj mnohých kúzelníkov. Neville Longbottom, ktorého rodičia si tiež dosť vytrpeli. Luna Lovegoodová, éterické dievča, do ktorého sveta jej rovesníci len ťažko prenikajú. Dobrých ľudí je vždy dosť, hoci tí zlí sú väčšinou viac vidieť.

clanek_006

Zloduchovia a zlotrilci

Príbeh Harryho je možné interpretovať mnohými spôsobmi a možno tu nájsť množstvo línií – boj dobra so zlom, romantický príbeh, dobrodružstvo, román o priateľstve, rozprávka pre deti (aspoň v prvých dieloch). Ale súboj dobra so zlom je asi najzásadnejšou linkou.

Lord Voldemort

Voldemort je určite úplne najväčšou zápornou postavou celého románu. Jeho cieľom je získať nesmrteľnosť. Ide o naozaj zlého, a nanešťastie aj jedného z najmocnejších kúzelníkov. Má aj veľa nasledovníkov.

Dej speje k záverečnému súboju medzi Harrym a Voldemortom. Ani jeden totiž nemôže zostať nažive, kým žije ten druhý. Súboj dobra so zlom prebieha aj v samotnom Harrym, ktorý si je s Voldemortom v mnohých ohľadoch podobný. Dobro ale nakoniec predsa len zvíťazí, ako to má byť v každom poriadnom príbehu.

Tento motív symbolizuje víťazstvo dobra nad zlom. Preto je perfektné si ho vystaviť doma a nechať ho, nech vám dodáva silu vysporiadať sa so zlými chvíľami vo Vašom živote.

clanek_007

Maľovanie podľa čísel pre fanúšikov Harryho Pottera

Priaznivcov nášho malého čarodejníka sa nájde naozaj veľa. Veď sa organizujú aj zrazy, na ktorých je vidieť množstvo Harry Potterov, Voldemortov, škriatkov, kúzelníkov a ďalších postáv v kostýmoch tohto naozaj čarovného príbehu. Nákupom niektorého motívu z našej licencovanej ponuky obrazov teda určite nemôžete šliapnuť vedľa.

Darujte teda sadu na maľovanie podľa čísel, na ktorej bude Harry v niektorej zo slávnych scén. Alebo si urobte radosť sami a vtiahnite trochu toho kúzla do svojho bežného života.