Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Originálny a interaktívny darček pre deti? Maľovanie podľa čísel je to pravé!

Nič neurobíme - koniec roka už sa nezadržateľne blíži as ním nutnosť myslieť na vianočné darčeky. Vybrať darček pre našich najmenších je tá najdôležitejšia vec v celom tom predvianočnom zhone. Lenže ako kúpiť niečo, čo ich poteší, ale zároveň niekam posunie? Rozhodnite sa pre darček, ktorý bude rozvíjať ich schopnosti a kreativitu. Zaobstarajte im maľovanie podľa čísel.

miniatura_FB-originalni-darek-deti

Ako vybrať darček pre deti

Podľa čoho vybrať darček pre Vašich najmenších? Spísali sme zásady, ktoré Vám počas nákupu napovedia, na čo sa zamerať.

  • Vek. Pre každú vekovú kategóriu sú vhodné trochu iné hračky. Ak si nie ste istí, pozrite sa na škatuľu. Každý výrobca už dnes uvádza, pre aké staré deti je produkt vhodný.
  • Dievčatko alebo chlapec. Hoci už dnes každý rodič vie, že aj dievčatká sa môžu rady hrať s legom a že chlapcov zase zaujímajú postavičky zvieratiek, väčšina výrobcov stále delí hračky podľa pohlavia. Aj to Vám pri výbere môže pomôcť, predovšetkým ak ste uviazli na mŕtvom bode a chcete malého niečím prekvapiť.
  • Čo je teraz v móde? Prezrite si katalóg hračkárstva. Nájdete v ňom aktuálne trendy, ktoré teraz „frčia“ a Vaše deti ich pravdepodobne budú poznať z reklám alebo od kamarátov.
  • Favorit vždy poteší. Pokiaľ má Vaša ratolesť nejakú obľúbenú postavičku alebo kolekciu hračiek, nie je nič jednoduchšie ako zaobstarať ďalšie do zbierky.
  • Cena. Cena niektorých hračiek dokáže prekvapiť. Pamätajte však, že peniaze nie sú to najdôležitejšie. Vyberajte predovšetkým tak, aby ste deti potešili. Peňažná hodnota ich vôbec nezaujíma. Zato na darčeky, ktoré im urobili najväčšiu radosť, si budú pamätať celý život.

Nakupujte online

Nakupovať vianočné darčeky online má veľa výhod. Nemusíte stáť fronty. Ušetríte čas aj peniaze. Tovar je prehľadne roztriedený do kategórií. Vybrať je preto naozaj ľahké.

clanek_001

Zvoľte takého predajcu, ktorý ponúka tie najlepšie podmienky. Tak napríklad na Zuty.sk môžete do 30 dní od zakúpenia odstúpiť od zmluvy. To v prípade, že by ste si darček rozmysleli a chceli nejaký iný. Ďalej ponúkame aj dopravu zadarmo pri nákupe nad 50 €, množstevné a vernostné zľavy.

Maľovanie podľa čísel je ideálny darček pre deti

Deti každého veku baví vyrábať a tvoriť. Maľovanie podľa čísel je kreatívna činnosť, ktorá ich bude baviť a ponúkne im množstvo vzrušujúcich podnetov. Štetec do ruky môžu vziať aj tie najmenšie deti. Nepotrebujú žiadnu umeleckú prípravu alebo dlhoročné skúsenosti z pracovných činností a výtvarnej výchovy.

Celé to funguje obdobne ako omaľovánky. Obraz je rozdelený na niekoľko malých plôšok. Každá má svoje číslo. A k číslu zase patrí konkrétna farba. Na základe tohto kľúča bude malý umelec vyfarbovať motív kúsok po kúsku. Stačí mu iba trocha trpezlivosti, prípadne Vaša pomoc. Všetko ostatné Vám dodáme my.

Pozrite sa na článok Ako začať maľovať. Nájdete v ňom rozprávanie o tom, ako maľovanie podľa čísel funguje. Pri texte je aj inštruktážne video. Sami uvidíte, že to nie je nič ťažké.

Na výber máte z veľkého množstva detských motívov, ktoré Vaše ratolesti určite oslovia. Či už patria medzi fanúšikov filmov, seriálov alebo videohier, u nás si prídu na svoje. Mysleli sme aj na milovníkov áut, zvierat alebo lodí. Pozrite sa na náš e-shop a pozrite si kategórie, ktoré sme pre Vás pripravili.

Maľovať môžu deti od 4 rokov

Áno, čítate správne. Obrazy podľa čísiel sú vhodné aj pre predškolské deti. Motívy sú totiž dostupné v piatich obtiažnostiach od najjednoduchších až po zložitejšie. Vďaka tomu môžu začať maľovať aj mladší škôlkári.

Najľahšia obtiažnosť má veľké plôšky s pravidelnými tvarmi. Vyfarbiť obraz teda naozaj nie je nič ťažké. Ak máte doma skúsenejšieho školáka, pokojne kúpte motív o niečo náročnejší. Prečítajte si text o rozdieloch v náročnosti, ktorý nájdete na našom webe v sekcii Poradňa. Pomôže Vám s výberom vhodnej úrovne.

clanek_002

U menších detí počítajte s tým, že im budete musieť aspoň spočiatku trochu pomôcť a ukázať čo a ako. Maľovať nakoniec môžete spoločne ako rodina. Za chvíľu ale uvidíte, že to zvládnu sami aj bez toho, aby ste im museli radiť. Razom tak získate čas len sami pre seba.

Maľovanie pomáha deťom s rozvojom

Akákoľvek jemnejšia ručná práca pomáha deťom vo vývoji. Stimuluje mozog a prispieva k jeho zdravému vývoju. Pri maľovaní navyše pilujú motorické schopnosti a sústredenia. Vyfarbovať plôšku za plôškou nie je len tak. Predovšetkým pre malých je to výzva. Avšak o to viac budú pyšní na to, čo dokázali. Trochu trpezlivosti to chce, to áno, ale výsledok rozhodne stojí za to.

Obrazy posilnia ich sebaistotu. Každé rozhodnutie na plátne je len na nich. Naučia sa dôverovať vo vlastné schopnosti a úsudok. Hotový motív navyše zavesíte na čestné miesto v domácnosti a Vaše ratolesti sa budú môcť všetkým pochváliť, aké sú šikovné. Urobte niečo pre ich zdravé sebavedomie!

Zmysluplne sa zabavia. Určite nechcete, aby deti neustále len sedeli pred počítačom alebo televíziou. Dajte im preto nejaký stimul, ktorý ich zdvihne zo stoličky. Najmenšie je tak ľahké pre niečo nadchnúť. Keď uvidia, že sa im darí, maľovanie ich úplne pohltí a na televíziu si ani nespomenú. Nezabudnite ich motivovať a chváliť! Keď uvidia, že ich oceníte, bude ich to baviť o to viac.

Deti majú úžasnú fantáziu. Vďaka maľovaniu podľa čísel budú stimulovať kreatívne myslenie a objavovať nové, nepoznané svety. Dievčatká určite potešia obrazy s princeznami – so štetcom v ruke si budú pripadať úplne ako ony. Chalani sa zase budú chcieť stať neohrozeným superhrdinom.

clanek_003

Vaši najmenší sa vďaka maľovaniu podľa čísel naučia maliarsku techniku ​​a kto vie, možno sa v nich prebudí skrytý talent. Tak ako tak, dôležité je, aby robili to, čo ich baví a napĺňa. Štetec a farby sú vzrušujúca zábava, ktorá len tak neskončí.

Najlepšie spracované obrazy na trhu nájdete na Zuty.sk

Sme naozajstní špecialisti - Zuty.sk patrí medzi najväčších európskych výrobcov maľovania podľa čísel. Obslúžili sme už viac ako státisíce spokojných zákazníkov. Prečítajte si ich recenzie na našom webe. Urobí nám radosť, ak sa stanete ďalším, napríklad aj pravidelným, odberateľom našich motívov.

Naše obrazy tlačíme na najlepšie plátna, ktoré sú na trhu s maliarskymi potrebami dostupné. V ponuke nájdete veľký výber najlepších licencovaných motívov od nezávislých umelcov, ktoré Vašim ratolestiam urobia radosť a rozveselia ich.

Motívy od nás môžete objednať buď vypnuté na rám alebo bez vypnutia. Odporúčame variantu s vypnutím na rám. Pre deti to bude jednoduchšie, pretože sa na ňu lepšie maľuje. Potom už stačí len zavesiť na stenu. K tomu Vám dodáme špeciálne háčiky.

clanek_004

V balíčku nájdete okrem motívov a háčikov, na ktoré obraz zavesíte, aj akrylové farby. Skúsili sme hneď niekoľko farieb a nakoniec sme pre Vás vybrali tie najlepšie s perfektným krytím. Vydržia žiariť roky po tom, čo Vaše ratolesti obraz dokončia. Pribalíme samozrejme aj sadu štetcov. Sú z nylonu a perfektne sadnú aj do detskej ruky.

Vianoce už sú za rohom, myslíme na všetko. Všetko Vám preto pošleme v krásnej darčekovej krabici. Nemusíte si robiť starosti s balením a prezentáciou.

Garantujeme najrýchlejšie doručenie. Navyše ak nakúpite za viac ako 50 €, dopravu od nás máte zadarmo. S nami je každý nákup bezpečný. Do Vianoc to stihnete aj s veľkou časovou rezervou.

Aké motívy deťom kúpiť?

Odporúčame Vám pozrieť si našu sekciu s detskými motívmi. Nájdete v nich množstvo hravých obrazov v rôznych náročnostiach. Vyberú si u nás ako predškoláci, tak pubertiaci.

Harry Potter

Príbeh o tomto malom čarodejníkovi zaujal nielen deti, ale vlastne všetkých milovníkov tajomna a kúziel. Harry má talent na problémy a ľahkú neúctu k autoritám, ale je to v zásade dobrý chlapec. Aj preto sa s ním deti každého veku môžu stotožniť. A hoci od vydania prvej knihy o malom Harrym Potterovi ubehlo už pár rokov, je to stálica v obľúbenosti aj u dnešných detí.

Scooby-Doo

Scooby-Doo je tak trochu zvláštny hrdina. Je to pes. Konkrétne nemecká doga. Je to vlastne úplný strachoprd, hoci je spolu so štyrmi ľudskými parťákmi členom detektívnej kancelárie, ktorá sa špecializuje na riešenie zdanlivo nadprirodzených záhad.

Tento večne maškrtný, ale napodiv hovoriaci pes zažíva so svojimi ľudskými priateľmi niekedy nervy drásajúce, ale vždy humorné dobrodružstvá s dobrým koncom.

Malý princ s líštičkou

Pokiaľ si Vaše deti rady čítajú, alebo ste im snáď predčítali Vy, určite poznajú príbeh Malého princa. Táto krásna rozprávka dojala dospelých aj deti všade po svete. Kúpte im obraz s ich obľúbeným hrdinom. Scény so zvedavou líškou patria medzi najobľúbenejšie.

clanek_005

Šteniatko

Tiež Vaše ratolesti patria medzi fanúšikov domácich maznáčikov? Keď sme boli malí, snáď každý z nás nejakého toho štvornohého kamaráta chcel. Deti navyše maľovať zvieratká baví snáď zo všetkého najviac. Urobte im radosť hravým šteniatkom, ktoré si môžu zavesiť na stenu pri sebe v izbičke. Jeho najväčšou výhodou je, že nikdy nevyrastie a zostane stále rovnako roztomilé.

clanek_006

Okatá pruhovaná mačička

Zatiaľ čo niektoré deti majú rady psíkov, iné by sa zase najradšej obklopili roztomilými mačiatkami. Presne pre nich sme pripravili motív s okatou mačičkou. Je dostupná v najľahšej obtiažnosti, a tak si ju môžu vymaľovať aj predškoláci.

clanek_007

Modrá sovička a kvety

Ďalším obrazom s nízkou náročnosťou, ktorý si môžu deti vymaľovať, je Modrá sovička a kvety. Je to perfektný darček pre začínajúcich maliarov, ktorí si štetce potrebujú ešte len poriadne ohmatať a objaviť krásu maľovania. Detská izba prežiari farbami a dobrou náladou.

clanek_008

Mustang

Teraz niečo pre fanúšikov rýchlych auťákov. Obrazom mustangu urobíte radosť každému chlapcovi, ktorý zbiera angličákov a zbožňuje autodráhy. Teraz môže mať svoje vlastné auto, ktoré bude patriť iba jemu! Najskôr si ho ale musí vymaľovať.

clanek_009

Minecraft – Pod vodou

Minecraft je kultovka, ktorú pozná úplne každý. Túto legendárnu hru majú radi chlapci aj dievčatá každého veku. Môžu v nej vytvárať vlastné svety, stavať a objavovať. Pokiaľ máte doma fanúšika počítačových hier, obrazom Minecraft stopercentne zabodujete. Teraz si budú môcť vďaka Vám do izby zavesiť tematickú dekoráciu. A pochváliť sa kamarátom, akí sú šikovní.

clanek_010

Avengers Endgame

Superhrdinom Avengers urobíte radosť každému fanúšikovi tohto žánru. Obraz má strednú náročnosť, a preto sa hodí pre staršie a trochu skúsené deti. Vďaka lupe zadarmo, ktorú od nás obdržíte, si poradia aj s menšími detailmi. Do detskej izby s týmto obrazom získajú štýlový doplnok, ktorý im budú všetky návštevy závidieť.

clanek_011

Čím ešte potešiť malých domácich majstrov a kreatívcov?

Škôlkárom urobí radosť modelína a pečiatky. Skvelá je tiež malá čierna alebo biela tabuľa na kreslenie s fixami a kriedami. Môžu si zahrať na pani učiteľku alebo pána učiteľa a spoločne s Vami sa učiť nové veci.

Klasika sú fúkacie fixky. Umožnia spoznať maľovanie fixkami z úplne iného pohľadu a vnášajú doň naozaj zábavný prvok. Pastelky a voskovky tiež potešia.

Pokiaľ toho má Váš potomok veľa, kúpte mu nejaký stolček na tvorenie s úschovnými šuplíčkami, kam si bude môcť všetku svoju výbavu upratať.

Prváčikov a predškolákov potešíte sadami na výrobu sviečok, kryštálov, magnetov. Či sadrové odliatky. Dievčatká si rady vystríhajú a oblečú papierové bábiky.

O niečo staršie deti, ktoré sú zručnejšie, prekvapíte detským šijacím strojom. Je to perfektná príležitosť, ako ich naučiť niečo naozaj praktické do života. Chlapcom sa zapáčia modelárske sady s lietadlami alebo autami.

Prajeme Vám veľa šťastia pri nákupoch! A nezabudnite, Vianoce sú predovšetkým sviatky pohody. Tak si ich hlavne krásne užite.