Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Ilúzie a optické klamy v maľovaní podľa čísel – D. Rusty Rust

Máte radi neobvyklé motívy? Obrazy, ktoré zaujmú hneď na prvý pohľad a od ktorých sa nemôžete odtrhnúť? Tak presne taká je tvorba umelca D. Rusty Rust. Ilúzie a optické klamy sú zábavné a nikdy Vás neprestanú baviť. Vyskúšajte si ich vymaľovať ako maľovanie podľa čísel!

Kto je D. Rusty Rust

Rusty Rust sa narodil v štáte Pensylvánia v Spojených štátoch. Kresliť a maľovať začal už vo veľmi rannom veku. Vždy sa túžil stať uznávaným umelcom. Jeho štýl ovplyvnil starý otec, ktorý mal tiež umelecké nadanie. Inšpiroval sa aj ďalšími umelcami, ktorí zobrazovali zvieratá a prírodu. Avšak jeho štýl je v niečom originálny.

Po mnoho rokov sa sústredil na bláznivé cirkusové námety a portrétovanie, ale v poslednom čase ho téma divokej prírody zaujíma stále viac. Rusty zachytáva prírodu nielen tak, ako je. Do svojich obrazov primiešava aj niečo z vlastnej fantázie, a tvoria tak originálne a zábavné diela. Jeho najobľúbenejšou technikou je olejomaľba.

Jeho štýlom je realizmus, ale snaží sa divákovu predstavivosť posunúť ešte o krok ďalej, práve cez hru s optickými klammi a ilúziami. Je to umelec citlivý k prírode a svojmu okoliu. Jeho obrazy sú zaujímavé nielen originálnymi námetmi, ale aj tým, ako Vás vtiahnu do svojho vlastného príbehu a donútia Vás nad nimi neustále premýšľať.

Chcete zažiť pri maľovaní podľa čísel dobrodružstvo? Potom si nesmiete nechať ujsť obrazy D. Rustyho Rusta. Sú netradiční, ale o to viac zábavné. V nasledujúcej kapitolke sa pozrieme na výber z diel, ktoré sme pre Vás pripravili ako obrazy podľa čísel. Všetky ich kúpite na našom e-shope na Zuty.

D. Rusty Rust na Zuty

Drak a hrad

Drak na motíve je zamotaný do tajuplného spletenca so svojim hradom. Kde končí hrad a kde začína drak? Spaľujúci oheň to ťažko rozozná! Obraz má výrazné farby, kontrastnú modrú a oranžovú. Krásne rozsvieti Váš interiér a vnesie doň svieži vánok fantázie.

clanek_001

Srna a zasnežené stromy

Srna a zasnežené stromy je obraz, ktorý patrí do tvorby inšpirovanej divokou prírodou. Osamelá srnka v lese je snový motív, pri ktorom si krásne odpočiniete a vydýchnete po náročnom dni. A nech si ho po dokončení zavesíte kamkoľvek, vždy vám bude robiť radosť. Len sa pozrite na tie detaily - a to všetko zvládnete Vy sami! So sadou maľovania podľa čísel to pôjde jedna radosť.

clanek_002

Farebné motýle

Farebné motýle je obraz, ktorý sa hrá s farbami a ľudským okom. Farby prechádzajú od teplých po studené, na niektorých krídlach sa však prelínajú. Pestré vzory motýľov vás nikdy neomrzia sledovať. Zaveste si tento obraz napríklad do obývačky alebo pracovne. Uvidíte, že Vás bude zásobovať zaujímavými nápadmi.

clanek_003

Dom a ročné obdobie

Zaujímavý prierez tým, ako ide počas roka čas. Čo všetko sa asi v dome za ten čas odohráva? A v jeho okolí? Rovnako ako my nezostávame rovnakí, tak aj samotný dom mení pod vplyvom času farby. A malý vtip - vyzerá to, že Rusty v obraze spodobil sám seba, ako sedí a maľuje altánok.

clanek_004

Ilúzia lev

Mladík pozoruje zapadajúce slnko, ktoré pripomína majestátneho leva. Tiež už Vás niekedy pri pohľade na leviu hrivu napadlo, že sa leskne ako samotné slnko? Rusty túto predstavu previedol na plátno. Umelecký vtip, ktorý sa pohráva s ľudským okom a vnímaním.

clanek_005

Kone, alebo mapa sveta

Sú na obrázku kone, alebo mapa sveta? Zaujímavá ilúzia, ktorú rozlúsknete až pri bližšom pozorovaní. Na chrbtoch koní totiž nie sú len tak obyčajné fľaky. Ale rovno všetky svetadiely aj s oceánmi.

clanek_006

Maľovanie podľa čísel objednávajte na Zuty.sk

  • Pri objednávke nad 50 € máte dopravu zadarmo.
  • Ku každému obrazu od nás získate lupu zadarmo.
  • V balení okrem motívu nájdete aj akrylové farby, nylonové štetce a háčiky na zavesenie.
  • Pre členov vernostného Zuty klubu ponúkame špeciálne zľavy.

Máte otázky? Napíšte nám!

Pokiaľ by ste sa nás chceli na čokoľvek opýtať, radi sa Vám budeme venovať. Naše telefónne číslo je 2 2220 5478. Sme dostupní každý všedný deň od 8:00 do 16:00. Pokiaľ sa Vám tento čas nehodí, napíšte nám e-mail na info@zuty.sk a my Vám odpíšeme alebo zavoláme na uvedené číslo.