Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Maľovanie podľa čísel ako dekorácia do bytu

Aby ste sa doma cítili pekne, je potrebné sa obklopiť peknými osobnými vecami. A čo môže byť viac osobné ako obraz, ktorý si sami namaľujete? Dnes si ukážeme, ako si môžete jedinečným spôsobom ozdobiť domácnosť a poradíme Vám, aký typ obrazov sa do jednotlivých miestností hodí najviac!

14393_malovani-podle-cisel-dum-na-venkove

Pokiaľ milujete obrazy, ale len ťažko si môžete nejaký originál dovoliť, nevešajte hlavu. Vďaka maľovaniu podľa čísel sa Vy sami môžete stať umelcom a vytvoriť si krásny obraz alebo jedinečnú repliku nejakého z diel tých najznámejších maliarov.

Domov by mal byť vždy útulný. Niekedy sa ale stáva, že nevieme, ako tento pocit dosiahnuť. Častým problémom je, že len málo využívame steny a tie tak často zostávajú holé a neosobné. Naše obrazy ale môžu všetko hravo zmeniť.

Prečo dať kreatívnym dekoráciám zelenú

Pokiaľ ešte váhate, či sa do maľovania podľa čísel pustiť, my Vám toto rozhodovanie uľahčíme. Existuje totiž hneď niekoľko dôvodov, prečo s vytváraním vlastnej dekorácie začať!

  1. Duševná hygiena je veľmi dôležitá a treba si občas vyčistiť hlavu. Maľovanie podľa čísel je skvelou formou odpočinku, ku ktorej sa môžete vracať priebežne.
  2. Pokiaľ máte občas problém s trpezlivosťou a máte tendencie veci uponáhľať, pri maľovaní sa naučíte, že skvelé veci potrebujú svoj čas. O to väčšiu radosť potom prinesú.
  3. Získate jedinečný obraz, ktorého autorom budete Vy sami. Radosť z takej dekorácie potom bude niekoľkonásobne väčšia, než keby ste si zaobstarali hotovú repliku obľúbeného výtvarného diela.
  4. Rozviniete svoju kreativitu a zlepšíte si koordináciu.

V našej ponuke nájdete naozaj veľké množstvo motívov a designov. Z toho dôvodu môžete hravo získať originálnu dekoráciu do každej z izieb a dodať mu tak chýbajúcu osobitosť. Neviete, ako si správny obraz vybrať? S tým Vám radi poradíme.

clanek_002

Aké obrazy sa hodia do jednotlivých miestností

To, aký obraz si zvolíte, je veľmi individuálnou záležitosťou. Pokiaľ si ale neviete rady, môžete vychádzať z povahy a účelu daných miestností. My sa na ne teraz pozrieme bližšie a povieme si, na čo brať pri výbere ohľad.

Obraz do obývačky

Pokiaľ ste zistili, že Vašej obývačke chýba punc originality, potom sa môžete čoskoro pustiť do maľovania podľa čísel. V našej ponuke je totiž celý rad obrazov, ktoré do tejto miestnosti skvele zapadnú.

Obývacia izba je centrom diania a stretávania. Ideálnou voľbou sú preto obrazy zaujímavých miest, ktoré do miesta prinesú presne tú energiu a dynamiku, ktorú potrebuje. Potom už záleží len na Vás, či preferujete krajiny, mestá alebo zaujímavé pamiatky. Vo všetkých prípadoch sa nemusíte ani príliš obmedzovať pri voľbe farieb. Obývacia izba totiž ponúka dostatok priestoru pre výrazné a energické farby. Aj zástancovia jemnejších a tlmenejších tónov u nás nájdu to pravé.

clanek_003

Pokiaľ hľadáte obraz, ktorý sa stane dominantou priestoru a každému naň hneď padne zrak, potom môžete zvoliť napríklad Plavbu Benátkami. Tento obraz doslova prežiari priestor a pre jeho vymaľovanie nie je potrebná ani nadpriemerná zručnosť. Romantické duše potom určite ocenia harmóniu, ktorá sála z obrazu Delfíny a západ slnka. Ten je ideálnou voľbou aj pre úplných začiatočníkov.

clanek_004

Ak fandíte skôr jemnejším farbám alebo máte obývaciu izbu ladenú do krémových tónov a nechcete panujúcu harmóniu príliš narušiť, potom Vás dozaista očarí obraz Loďky na horskom jazere. Pokiaľ sa Vám páčia krajiny a sami ich na plátno nedokážete preniesť, maľovanie podľa čísel Vám s tým pomôže. Náročnosť vytvorenia tejto malebnej krajinky je stredná, takže pri troche trpezlivosti si so zhotovením veľmi ľahko poradíte.

clanek_005

Pokiaľ ale hľadáte niečo osobnejšie alebo niečo, čo podčiarkne rodinnú atmosféru, potom sú skvelou voľbou obrazy vytvorené priamo podľa Vašej vlastnej fotografie. Potom už je len na Vás, či si na obraze necháte zvečniť celú rodinu alebo domácich miláčikov. Vďaka maľovaniu podľa čísel dokážete ľahko preniesť atmosféru obľúbenej fotografie na plátno. Takýto obraz potom môže byť aj jedinečným darčekom pre tých najbližších.

Obraz do kuchyne alebo jedálne

Jedáleň by svojou atmosférou mala povzbudzovať apetít. Ideálne sú tak obrazy s jedlom alebo najrôznejšie zátišie s ovocím. Jedným z krásnych a na vymaľovanie veľmi jednoduchých obrazov je napríklad Mix zeleniny na okne s výhľadom na krajinu. Ten do kuchyne dostane živosť a farbu, pričom tematicky podčiarkne jej atmosféru.

clanek_006

Pokiaľ si pre svoju jedáleň predstavujete honosnejšie dielo zo štetca slávneho umelca, potom Vás dozaista osloví Zátišie hrušky v miske od Pietra Wegemansa. Hoci sa jedná o slávne umelecké dielo, vďaka maľovaniu podľa čísel si ho na plátne veľmi ľahko stelesníte. Jeho náročnosť je totiž nízka, a tak vyfarbovanie nevyžaduje žiadne bohaté predchádzajúce skúsenosti.

clanek_007

Ak sa Vaša kuchyňa nesie v modernejšom ráze a Vás príliš neoslovujú klasické diela, môžete trochu popustiť uzdu bláznivým motívom. Ste napríklad milovníkmi kávy? Potom sa Vám bude páčiť naša líška, ktorá ju miluje tiež! Autorkou obrazu Líška a káva je Holly Simental a v našej ponuke nájdete viac jej námetov. Vhodné sú pre všetkých, ktorí majú radi výzvy. Ich náročnosť je totiž vysoká a vyžaduje si precíznosť a trpezlivosť.

clanek_008

Obraz do spálne

Spálňa je chrámom odpočinku a kvalitného spánku. Je známe, že sa do tohto prostredia nehodia príliš výrazné alebo divoké farby. Pri jej dekorovaní je tak dobré sa vyhnúť neónovým farbám, výrazne oranžovým alebo červeným tónom. Spálňa si skrátka žiada vzdušnosť, jemnosť a ľahkosť. A presne týmito vlastnosťami sa vyznačuje niekoľko z našich obrazov.

clanek_009

Ak budete hľadať niečo éterické a duchovné, potom je ideálnou kreatívnou dekoráciou Strom harmónie, ktorý je spätý s rovnováhou energií a celému priestoru dodá pokoj a vyváženosť. Podobne upokojujúcim motívom je aj Anjelská žena alebo Dúhový Buddha. Pokiaľ sa Vám páčia všetky tri, vybrať si môžete na základe ich náročnosti.

clanek_010

Obrazy ale nemusia byť iba duchovnou záležitosťou. V spálni si svoje miesto nájdu aj abstraktné diela ladené do jemných a harmonických farieb. Skvelou voľbou je potom Tyrkysová abstrakcia alebo Abstraktný modrý kôň. Vyskúšať môžete aj jednu z našich mandál.

clanek_011

Obraz do detskej izby

Izba pre deti by mala podnecovať kreativitu a fantáziu. Tak, ako sa v ďalších miestnostiach občas s nápadmi krotíme, v tom detskom ich môžeme s radosťou realizovať. Deti totiž veselé farby a motívy priam milujú.

Vyberať u nás môžete z mnohých rozprávkových alebo zvieracích motívov, ktoré potešia chlapcov aj dievčatá. Krásne pestrý a farebný je aj napríklad obraz Veselé dinosaury, ktorý rozžiari akúkoľvek detskú izbu. Alebo jedno z mnohých zvieratiek, ktoré potešia každú detskú dušu. Napríklad Šteňa krátkosrstého jazvečíka si dozaista nezamilujú iba deti, ale aj Vy!

clanek_012

Obraz do pracovne

Každá časť domácnosti je určená pre viacerých členov rodiny a presadiť si tam vlastnú individualitu nie je tak jednoduché. Toto ale rozhodne neplatí o pracovni. Do tohto priestoru sa totiž hodia obrazy presne s tými motívmi, ktoré sa Vám páčia!

Nezáleží na tom, či ste fanúšikmi áut, vybraných hudobných kapiel alebo kultových filmov. U nás nájdete skrátka všetko, čím si do pracovne môžete priniesť kúsok seba. A čo viac, sami si túto vec na plátne stvárnite.

clanek_013

V našej ponuke nájdete obľúbených hercov i spevákov, krásnym obrazom v pracovni môže byť napríklad Freddie Mercury, Frida Kahlo alebo Marilyn Monroe. Pokiaľ ste skôr fanúšikmi filmov, potom si môžete vybrať jeden z mnohých našich filmových obrazov. Medzi tie obľúbené patria napríklad Pulp Fiction alebo mnohé komiksové motívy. Atmosféru pracovne tiež skvele doplní obraz s Mustangom idúcim pokojnou krajinou.

clanek_014

Pre koho je maľovanie podľa čísel určené?

Pokiaľ máte pocit, že maľovanie obrazov je určené len deťom alebo nadaným umelcom, u Zuty to tak rozhodne nie je. Vďaka nášmu jedinečnému maľovaniu podľa čísel sa aj Vy môžete stať umelcom a dať Vašej domácnosti presne tú kvapku jedinečnosti, ktorá jej chýba.

Jednotlivé obrazy sú označené náročnosťou. Preto sa môžete dopredu rozhodnúť, či sa chcete pustiť do veľkej výzvy alebo skúsiť na začiatok niečo ľahšie. Akonáhle si vyberiete a obraz k Vám doputuje, môžete začať. Aby ste v rukách držali dokonalý obraz, stačí splniť niekoľko krokov:

  1. Nachystajte si štetce a farby si zoraďte podľa čísel
  2. Nachystajte si plátno, ktoré je rozdelené na jednotlivé sekcie označené číslami.
  3. Vymaľujte príslušné polia farbou, ktorú Vám dané číslo určuje.
  4. Uvoľnite sa a maľujte. Čoskoro bude na svete dokonalý obraz.

Technika maľovania podľa čísiel je skrátka jedinečná v tom, že vďaka nej dokáže každý vytvoriť jedinečné výtvarné dielo.

clanek_015

Oživte svoj domov s originálnym obrazom od Zuty

Dajte svojmu kreatívnemu ja šancu a doprajte mu odpočinok s maľovaním obrazov. Keď sa rozhodnete pre Zuty, máte istotu, že Vám obraz dorazí na plátne vysokej kvality. Okrem toho dostanete aj výber prémiových akrylových farieb a potrebný set štetcov. Niektoré poslúžia na väčšie plochy, iné zase pomôžu s detailmi.

Aby sa z Vašich diel mohli stať skutočné obrazy, ktoré môžu pyšne zdobiť jednotlivé izby, môžete si už pri nákupe vybrať plátno natiahnuté na rám. Vďaka tomu bude dielo po dokončení pripravené na zavesenie na stenu.

Okrem toho, že si môžete vybrať variant s rámom alebo bez, môžete si tiež vybrať obraz v dvoch rozmeroch. Vďaka tomu ho môžete optimálne prispôsobiť voľnému priestoru, ktorý na stene máte. Skrátka neexistuje dôvod, prečo maľovanie podľa čísel neskúsiť.

V našej ponuke nájdete stovky najrôznejších motívov, medzi ktorými si vyberie každý. Pokiaľ Vás napriek tomu žiadny obraz nenadchne, ponúkame aj obrazy vytvorené podľa Vašich fotografií. Naša ponuka je naozaj pestrá a sme kedykoľvek pripravení s čímkoľvek poradiť alebo pomôcť. Stačí nám napísať na e-mail info@zuty.sk alebo nám zavolať kedykoľvek v pracovných dňoch medzi 8.-16. hodinou na telefónne číslo +421 2 2220 5478. Maľovanie s nami si zamilujete.