Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Január v znamení Kozorožca

Kozorožec je plný záhad. Málokedy sa zveruje, a tak je veľmi ťažké odhadnúť, čo by mu vlastne urobilo radosť. My sme urobili malú sondu do jeho osobnosti a obľúbených farieb. A našli sme pre Vás najlepšie darčeky pre Kozorožca v maľovaní podľa čísel.

clanek_000

Aký je Kozorožec

Kozorožec je veľmi cieľavedomý a ambiciózny. Ľudia narodení v tomto znamení majú so životom veľké plány. Neuspokoja sa s málom a očakávajú od seba veľa. Chcú byť úspešní. V ich prospech hovorí to, že nezostávajú len pri plánovaní. Na rozdiel od iných, prchlivejších znamení, Kozorožec má obrovskú vôľu a trpezlivosť. Pokiaľ si niečo vezme do hlavy, dokáže to dotiahnuť až do konca. Aj keď je to beh na dlhú trať.

S tým súvisí aj jeho obetavosť. V prípade, že je to nutné, nerobí mu problém zriecť sa pohodlia či odoprieť požitky. Dôležité pre neho je, aby dosiahol cieľ. A tým nemusí byť iba kariéra. Ale napríklad aj sporenie na bývanie, starostlivosť o rodinu, štúdium a ďalšie.

Na Kozorožca je vždy spoľahnutie. Je to zodpovedný človek, ktorý nekoná svojhlavo. Vždy si všetko dvakrát premyslí a až potom koná. Pokiaľ s niečím potrebujete pomôcť, vždy sa na neho môžete obrátiť a zveriť sa mu. Rád Vám bude oporou a poradí v ťažkej situácii. Toto znamenie je vďaka tomu nielen skvelým partnerom, ale aj súrodencom, rodičom či najlepším priateľom. Kozorožec je skrátka parťák do nepohody.

U Kozorožca môže miasť jeho tichá povaha. Je to nenapraviteľný introvert, ktorý si väčšinu vecí necháva sám pre seba. To platí ako pre mužov, tak aj pre ženy. Sú veľmi citliví a vnímaví, aj keď to nie je na prvý pohľad kvôli ich uzavretosti poznať.

Pokiaľ Vám však odhalili svoje pocity a vnútro, môžete si byť istí, že ste im veľmi blízki. Zverujú sa totiž iba najbližším ľuďom, ktorých si naozaj vážia a dôverujú im. Navonok sa Kozorožec môže zdať ako drsniak, avšak Vy určite veľmi dobre viete, aký zraniteľný je.

clanek_001

Pokiaľ máte vo svojom okolí Kozorožca, tak ste si už určite všimli, že je veľmi racionálne založený. Pri rozhodovaní používa hlavne rozum a nedá na babské povedačky. Určite ste zaregistrovali aj to, že je trochu ironický a nešetrí satirickými poznámkami. Jeho zmysel pre humor je určite jedna z vecí, ktorú na ňom máte najradšej. Hoci je veľmi korenený, v jadre je všetko myslené dobre. Kozorožec určite nemá potrebu niekoho ponižovať.

Vďaka svojej stálosti je Kozorožec ideálnym partnerom do dlhodobého vzťahu. Pokiaľ prekonáte jeho tvrdú šupku, objavíte láskavého a spoľahlivého človeka s citlivým srdcom, ktorý Vám znesie modré z neba. Občas môže byť ľahko chladný, ale nemyslí to zle, to je jednoducho jeho povaha.

Čo má Kozorožec rád

Kozorožec obdivuje umenie. Má veľmi kladný vzťah k maliarstvu. Väčšinou je aj hudobne nadaný a má rád divadlo. Nie je nič neobvyklé, keďmá  doma vlastnú zbierku obrazov alebo hudobných nástrojov.

Na divoké dobrodružstvo on príliš nie je . Za to má rád dobré jedlo a kvalitnú zábavu. Často je to veľmi dobrý kuchár, ktorý neustále prekvapuje svoj náprotivok.

Kozorožec má rád kvalitné a pekné veci. Muži majú záľubu v kvalitnom alkohole, obuvi, zberateľských predmetoch alebo hodinkách. Ženy zase preferujú ručné šperky či vkusné doplnky do domácnosti. Potešíte ich aj parfémom vybraným s láskou.

Prírodu a cestovanie. Kozorožec síce nie je práve dobrodruh, ale veľmi rád si vyrazí na výlet do zahraničia. Často Vás prekvapí tým, aké exotické destinácie je schopný si vybrať. Je totiž veľmi zvedavý. Nepohrdne ale ani vychádzkou po českých luhoch a hájoch, hlavne keď je dobrá spoločnosť a zábava. Pokiaľ navyše výlet spojíte s ochutnávaním miestnych špecialít, bude v siedmom nebi.

Aké sú jeho slabé stránky

Je plachý a hanblivý. Často je pre neho veľmi ťažké urobiť prvý krok. Tým viac, pokiaľ ide o neznámeho človeka, novú situáciu alebo dámu/muža jeho snov. Uľahčite mu to a prelomte ľady za neho. Plachosť sa mu často stavia do cesty aj v práci alebo napríklad pri jednaní s úradmi. A potom sa na seba akurát hnevá, že si nestál za svojim.

Navonok pôsobí chladne. To je dané tým, že sa nerád zveruje svojmu okoliu. Pokiaľ ho dostatočne nepoznáte, môže na Vás pôsobiť ľahko odmerane. Avšak verte tomu, že sa o vás zaujíma. Len to nevie veľmi dávať najavo.

Je príliš konzervatívny. Kozorožec nie je bohvieako nadšený zo zmien a nečakaných noviniek. Pokiaľ po ňom budete chcieť, aby zmenil niektorý zo svojich názorov alebo zvyklostí, môžete pekne naraziť. Našťastie je dostatočne racionálny, aby po nejakej dobe pochopil, že robí chybu. Avšak presvedčiť ho môže byť naozaj náročné. Stavte na jeho rozumnosť, emócie nechajte bokom. Kozorožec nemá rád hádky  a ak je niečo, čo naozaj nenávidí, tak je to agresia.

clanek_002

Nezabúda na krivdy. Pre Kozorožca je veľmi ťažké odpustiť niekomu, kto ho v minulosti zranil. Preto sa Kozorožci málokedy bavia s bývalými partnermi. Navyše o minulých krivdách nevedia kvôli svojej uzavretosti komunikovať, a tak si ich vlastne neustále nosia v sebe a nedokážu s nimi pohnúť.

Ak niekto Kozorožcovi v minulosti ublížil, hrozí, že túto negatívnu skúsenosť bude projektovať aj na nového partnera. Potom bude mať sklony k nedôvere a pichľavým výčitkám.

Aké farby sa hodia ku Kozorožcovi?

Ešte, než prejdeme k tipom na darčeky, mali by ste sa zoznámiť aj s farbami, ktoré sa k tomuto znameniu hodia. Pomôže vám to s výberom. Nemusí ísť len o oblečenie, ale napríklad aj o módny doplnok, šperk a ďalšie. Fantázii sa medze nekladú. Ktoré farby to teda sú?

Kozorožec je vo farbách trochu konzervatívny. Je to znamenie planéty Zeme, a tak aj jeho najobľúbenejšou farbou je práve hnedá, čiernohnedá a ďalšie podobné, skôr tmavšie, odtiene. Páči sa mu aj žiarivo smaragdovo zelená a strieborná. Ale aj šedá a klasická čierna a biela. Ďalej vínová, bohatá šarlátová a tmavo fialová.

Aký darček kúpiť Kozorožcovi? Stavte na maľovanie podľa čísel

Keďže má Kozorožec rád umenie, urobíte mu radosť maľovaním podľa čísel. Výhodou týchto obrazov totiž je, že ich zvládne vymaľovať úplne každý. Nezáleží na talente, ale na usilovnosti. A tej má Kozorožec dostatok, len si spomeňte, aké starostlivé a trpezlivé znamenie to je.

Obraz podľa čísel je rozdelený na množstvo malých plôšok. Každá má svoje číslo a k číslu patrí konkrétna farba. Podľa tohto kľúča potom jednotlivé plôšky vyfarbujete, nemôžete urobiť chybu. Pomaly Vám pod rukami začne vznikať dielo, ktoré vyzerá úplne ako od pravého maliara.

Táto jednoduchá technika prináša množstvo radosti. Človek sa pri nej krásne uvoľní a vypustí z hlavy všetky starosti. Ponorí sa do vzrušujúceho motívu a zabudnete na okolitý svet. Obrazy podľa čísel sú antistresové a ocení ich každý, kto má ťažkú ​​prácu, alebo veľa starostí s rodinou.

Keďže má Kozorožec rád obrazy, pripravíte mu motívom z nášho e-shopu krásne prekvapenie. Je len na Vás, či sa mu rozhodnete darovať obraz nevymaľovaný, ktorý si vyhotoví on sám, alebo motív vymaľujete Vy a blízkeho Kozorožca obdarujete už hotovým dielom. Tak ako tak je to stávka na istotu.

Obrazy podľa čísel nájdete na Zuty.sk. Naša spoločnosť je najväčší európsky výrobca maľovania podľa čísel. Pripravili sme pre Vás množstvo kategórií a tém, ktoré by Vášho milovaného mohli zaujať. Najlepšie je vyjsť z toho, čo má rád. Pokiaľ si však nie ste istí, máme pre Vás niekoľko tipov na motívy pre Kozorožca, ktoré vychádzajú buď z jeho farebných preferencií alebo povahových vlastností. Poďme sa na ne pozrieť.

Kozia lebka v kvetoch

Kozia lebka v kvetoch je obraz, ktorý zaujme hneď na prvý pohľad. Kozorožci majú radi neobvyklé veci, ktoré dobre vyzerajú a nie sú opozerané. A tak sa im týmto netradičným motívom presne trafíte do noty. Navyše obsahuje ich obľúbenú sýto zelenú. Kozia lebka v kvetoch bude vyzerať dobre napríklad v obývačke alebo pracovni. Akýkoľvek obyčajný priestor urobí neobyčajným.

clanek_003

Mačička alebo tiger

Mačička alebo tiger je obraz s roztomilým mačiatkom, ktoré je vo vnútri neohrozený tiger. Rovnako ako Kozorožec, ktorý vo vnútri skrýva veľkú osobnú silu a ambície, aj tiger v mačiatku nás bude neustále prekvapovať. Tento obraz tak pekne odráža Kozorožcovu skrytú povahu, ktorú odhalí len málokto. Motív je vyvedený v tmavších farbách, ktoré má toto znamenie veľmi rado, a tak sa u neho doma bude perfektne vynímať. Obtiažnosť obrazu je druhá najjednoduchšia, zvládne ho preto aj úplný začiatočník, ktorý ešte nikdy podľa čísel nemaľoval.

clanek_004

Kytica modrých kvetov

Čierna a hnedá sú aj na obraze Kytica modrých kvetov. Spoločne so sýto modrou vytvára nádherný kontrast, ktorý upúta každého diváka. Kytica modrých kvetov je vkusný motív, ktorý do domácnosti Kozorožca prinesie pokoj a pocit bezpečia, práve vďaka farebnej kombinácii modrej a hnedej. Zatiaľ čo prvá farba upokojuje, hnedá zase vytvára auru stability. Tieto farbičky sú perfektné napríklad do spálne, kde podporia pokojný spánok.

clanek_005

Kráľovná Egypta

Kráľovná Kleopatra sa narodila v januári roku 69 pred n. l., a hoci egyptská astrológia bola trochu odlišná od tej našej, ak by sme to previedli na náš zverokruh, bola by práve Kozorožec. Táto inšpiratívna žena patrí medzi najznámejšie kráľovné v histórii. Bola ambiciózna politička. Vyviedla Egypt z krízy, ktorú spôsobila slabá vláda jej brata. Do dejín sa zapísala hlavne kvôli svojmu vzťahu k Juliovi Caesarovi.

Urobte svojim blízkym radosť jedným z najznámejších Kozorožcov v dejinách, Kráľovnou Egypta. Kleopatra na obraze v mnohom pripomína herečku Elizabeth Taylor, ktorá Kleopatru stvárnila aj vo filme. Pokiaľ teda má Váš Kozorožec túto herečku v obľube, niet pochýb, že ste našli ten správny darček.

clanek_006

Maľovanie podľa čísel kúpite na Zuty.sk

Kúpte obraz podľa čísel na našom e-shope a ku každej objednávke dostanete ako pozornosť lupu zadarmo. Vďaka nej uvidíte aj na tie najmenšie detaily. Okrem motívu, ktorý si od nás môžete nechať vypnúť na rám, Vám pošleme aj profesionálne farby a štetce. Bez tých sa predsa žiadny maliar nezaobíde!

Všetko Vám pošleme zabalené v krásnej darčekovej krabici. Balíček tak rovno môžete odovzdať ako darček tak, ako ho dostanete. Okrem množstevných zliav ponúkame aj dopravu zadarmo na každú objednávku nad 50 €.

Veríme, že u nás nájdete ten správny darček pre Vášho Kozorožca. Ak by ste mali akékoľvek otázky, neváhajte kontaktovať našu zákaznícku podporu. Budeme sa Vám radi venovať. Telefónne číslo je 2 2220 54 78. Alebo nám napíšte e-mail na info@zuty.sk.