Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Maľovanie podľa čísel - ideálny darček pre babičku a dedka

miniatury_clanek-darek-pro-babicku

Darčeky pre prarodičov - či už vianočné, narodeninové, či k akejkoľvek inej príležitosti - sú vždy záludným orieškom! Nič predsa nepotrebujú, všetko majú a najradšej by dali aj na vlastnej oslave darček vám. Naozaj však neexistuje darček, ktorý by ich potešil? Rozžiaril ich tvár príjemným prekvapením?

Prekvapte vašu babičku či dedka maľovaním podľa čísel - originálnym darčekom a jedinečnou zábavou, ktorá prarodičov chytí a len tak nepustí.

Posilňovanie tela i mysle

Počujete o maľovaní podľa čísel prvýkrát? Táto skvelá technika maľovanie, pri ktorej vyfarbuje obraz podľa očíslovaných oblastí, dokáže urobiť zdatného maliara aj z výtvarných antitalentov. Predkreslené oblasti a číslované odtiene farieb vedú vašu ruku bez obáv a zbytočného stresu, ako dielo dopadne.

Maľovanie podľa čísel je tak jedinečným relaxom, ktorý dokáže blahodarne pôsobiť na úzkostné stavy, depresie či stres. Zároveň sa tiež jedná o aktivitu posilňujúci organizačné a koordinačné schopnosti, trpezlivosť a kognitívne funkcie pamäti. Je preto výborným cvičením pre seniorov, ktoré ich udržuje v dobrej psychickej i fyzickej kondícii.

A aký obraz prarodičom na maľovanie vybrať? Rozhodne ich netrápte maličkými detailami, na ktoré budú potrebovať lupu a dvoje okuliare, a siahnite radšej po veľmi ľahkejľahkej obtiažnosti. Motívy obrazov vyberajte najlepšie podľa ich záujmov, prípadne zvoľte také, s ktorými jednoznačne neurobíte chybu, teda motívy krajiniek a prírody, miest či kvetín.

shutterstock_1765740380

Darček od srdca

Nie ste si istí, že babička a dedo maľovanie zvládnu? A čo keby ste ich obdarovali vlastným dielom? Maľovanie podľa čísel nie je doménou len seniorov, skvele si ho užijete v každom veku. Ak si teda nie ste istí, či by maľovanie prarodičov bavilo, alebo by sa pri ňom vďaka zníženým motorickým schopnostiam skôr trápili, vytvorte im vlastnoručne vyrobený obraz, ktorý si s radosťou zavesia na stenu.

Značnou výhodou vlastného maľovanie je, že sa nemusíte obmedzovať len na vybrané motívy s nízkou obtiažnosťou, ale môžete pre prarodičia vytvoriť napríklad obraz podľa vašej fotografie. Využite napríklad vydarenú rodinnú fotografiu alebo veselú fotku babičky s dedom. Akonáhle sa na vami namaľovanom obraze spoznajú, istoiste sa radosťou celí rozžiari. A o tom to koniec koncov je. Vytvoriť im darčekom hrejivý úsmev na tvári.

shutterstock_1318238912