Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Maľujte ako Gustav Klimt a objavte svet krásnych dám a erotiky

Gustava Klimta všetci poznáme vďaka jeho portrétom krásnych žien, ktoré namaľoval po spôsobe byzantských mozaík. Avšak s dotykom romantickej secesie. Ako to vyzeralo, keď sa tieto dva svety stretli v mysli rakúskeho génia? Spoznajte s nami svet Gustava Klimta a naučte sa maľovať ako on. S maľovaním podľa čísel!

miniatura_FB-gustav-klimt

Kto bol Gustav Klimt?

Kto bol Gustav Klimt a čím sa tento rakúsky maliar preslávil? Narodil sa kúsok od Viedne za čias Rakúskeho cisárstva v roku 1862. Zomrel v nedožitých 56 rokoch v roku 1918. Jeho otec bol zlatník, ktorý mimochodom pochádzal z Travčic pri Litoměřiciach.

Zmysel pre detail a umelecké nadanie Gustav zrejme zdedil po ňom. Veľa jeho obrazov navyše budí dojem, že sú vykladané zlatom a poskladané z malých dielikov, tak ako byzantské mozaiky, ktorými sa inšpiroval. Taký luxus na plátne, to je teda pohľad. Pre Klimta sú typické výrazné farby a zmysel pre detail. Napriek tomu jeho diela pôsobia nežne a nenútene.

Stopy Gustava Klimta vedú aj do Českej republiky. V Karlových Varoch a Liberci sa podieľal na výzdobe tamojších divadiel. A jeho liberecká maľovaná opona slúži až dodnes. Tohto maliara odborníci radia k secesnému aj symbolistickému štýlu. Pričom o ňom hovoria aj to, že bol zakladateľ viedenskej secesie.

S veľkými secesnými majstrami mal jedno spoločné. A to lásku k dámam a obdiv k ženskému telu. Gustav Klimt maľoval prevažne portréty na zákazku. A to buď portréty žien z vyššej spoločnosti (s ktorými mal veľa utajených aférok) alebo modeliek. Za svoj život namaľoval okolo 4000 aktov.

Je to až neuveriteľné, ale potom, čo vo svojom ateliéri zomrel na mŕtvicu, prihlásilo sa k pozostalosti 14 nemanželských detí. Dodnes sa na pôde Viedenskej akadémie umenia koná každoročné stretnutie potomkov Gustava Klimta.

Koľko taký obraz na zákazku stál? Gustav Klimt si za portrét účtoval okolo 35-tisíc rakúskych korún. Na vtedajšiu dobu to bolo skutočne veľa a len tak niekto si portrét od majstra dovoliť nemohol. Suma bola desaťkrát vyššia ako plat vyššieho štátneho úradníka. Okrem portrétu však občas maľoval aj krajinky, ktoré tiež patria medzi pozoruhodné diela.

Jeden z jeho najznámejších portrétov, Zlatá Adele, sa v roku 2006 vydražil za takmer tri miliardy korún. Vtedy trhol rekord a stal sa najdrahším zobchodovaným obrazom na svete. Prvenstvo mu časom zobral Jackson Pollock a Willem de Kooning. A tak Zlatá Adele obsadila tretiu priečku medzi najdrahšími obrazmi sveta.

So Zuty.sk však môžete mať niektorý z jeho fenomenálnych obrazov už od 14 €. Prečo si rovno nezaložiť celú zbierku? Vydajte sa s nami do sveta krásy, romantiky a vzrušujúcich, tajomných žien Gustava Klimta.

Obrazy Gustava Klimta na Zuty.sk

Na Zuty.sk sme pripravili sériu obrazov od Gustava Klimta. Všetky ich nájdete na našom e-shope v kategórii Veľkí maliari. Potom už len stačí vybrať Gustava Klimta a hneď sa Vám vyfiltrujú všetky jeho reprodukcie, ktoré ponúkame.

Poďme sa teraz pozrieť na reprodukcie Gustava Klimta, ktoré Vám prinášame ako obrazy podľa čísiel.

Bozk

Zrejme najznámejší Klimtov obraz je nežný Bozk, ktorý je plný vášne a lásky. Odborníci o ňom hovoria, že patria k vrcholu jeho zlatého obdobia – teda že ide o jeden z najlepších obrazov, ktoré vymaľoval v zlatej tematike. A že ich nebolo málo. Je na nich viditeľná nielen inšpirácia zlatníckym umením, ale aj byzantskými mozaikami.

Bozk síce nikdy nebol dražený, ale jeho hodnota sa odhaduje na 2 miliardy korún. Môžete sa naň pozrieť v galérii Belvedere vo Viedni. Alebo si ho vymaľovať a zavesiť pri sebe doma. Len si predstavte, ako na seba budete pyšní, keď sa Vás známi opýtajú, čo je to za obraz. A vy poviete: To som namaľoval ja!

clanek_001

Virgin

Virgin čiže Panna je symbolistickým dielom Gustava Klimta. Pre Klimta bolo typické, že symbolickosť dával najavo cez erotiku. A erotické je práve toto dielo, ktoré je plné zmyselnosti snívajúcej mladej dievčiny. Nechajte svoj štetec tancovať po obraze ako pravý virtuóz a preneste sa do sveta snov Klimtovej Panny. Tento obraz je ako stvorený do spálne, kde Vám pomôže rozdúchať partnerskú vášeň.

A pokiaľ by Vás tento obraz veľmi zaujal, môžete si nielen zaobstarať vlastnú reprodukciu na Zuty.sk, ale aj si ísť prezrieť originál. Je vystavený v pražskej Národnej galérii.

clanek_002

Zlatá Adéla

Zlatá Adéla je portrét Adele Bloch-Bauerovej, manželky bohatého priemyselníka Ferdinanda Bloch-Bauera. Adele bola mecenáškou Gustava Klimta (a možno aj jeho tajnou milenkou). A preto ju namaľoval nielen raz, ale hneď dvakrát. Toto dielo mu zabralo tri roky. Dokonca o ňom bol natočený film, Dáma v zlatom s Helen Mirren v hlavnej úlohe.

Zlatá Adéla sa však stala jedným z jeho najznámejších obrazov. Zlatá Adéla je krásny, elegantný obraz, ktorý skvele zapadne do Vášho interiéru.

clanek_003

Judita

Adele Bloch-Bauerová bola opäť predlohou tomuto obrazu. Avšak tematika je tentoraz inšpirovaná biblickou Juditou. Namiesto pomstivej starozákonnej postavy je Klimtova Judita (inak aj Salome) zmyselná femme fatale, ktorá Vás rozhodne nenechá chladnými.

Tento obraz si môžete kúpiť ako v menšom rozmere 40×50 cm, tak vo väčšom, a to 80×100 cm. Patrí síce medzi náročnejšie, ale pokiaľ máte s obrazmi podľa čísel nejaké skúsenosti, bez problémov ho zvládnete vymaľovať.

Ak ste však ešte maľovanie podľa čísel neskúšali a predsa len by ste o Juditu stáli, nebojte sa výzvy a pustite sa do toho. Vďaka lupe zadarmo uvidíte aj na tie najmenšie detaily as týmto náročnejším obrazom si poradíte. Úplne ako pravý majster!

clanek_004

Záhrada so slnečnicami

Záhrada so slnečnicami alebo Kvetinová záhrada je obraz, ktorý tiež trhol nemalý rekord. Vydražil sa za 1,5 miliardy korún. Do roku 1968 ste ho mohli uvidieť v Národnej galérii v Prahe, ktorá ho odkúpila v roku 1910 za osem tisíc korún. Neskôr ho však táto inštitúcia vymenila za iné obrazy od Eduarda Maneta.

Záhrada so slnečnicami patrí medzi druhy obrazov, ktoré nie sú tak známe, ako Klimtovi obrazy žien. Napriek tomu majú jeho krajinky neodolateľnú, romantickú atmosféru plnú harmónie a pokoja. Tento obraz poteší každého, kto má hektický život a potrebuje si trochu oddýchnuť.

Stačí vziať štetec do ruky a ponoriť sa do kúzelného Klimtovho sveta. Uvidíte sami, že čoskoro zabudnete na všetky starosti a naplno sa ponoríte do upokojujúcej zelenej Záhrady so slnečnicami.

clanek_005

Hygeia

Hygeia je maľbou zo série diel pre viedenskú univerzitu. Hygeia bola súčasťou obrazu Medicína. V sérii ďalej namaľoval Fylozofia a Jurisprudence. Hygeia je postava z gréckej mytológie. Bola bohyňou zdravia a čistoty. Zlatá farba dokresľuje jej vznešenosť a dôležitosť. Motív tak vďaka kombinácii výrazných farieb pôsobí skutočne majestátne.

Tento podmanivý obraz podľa čísel osloví každého, kto ho uvidí. Pokiaľ hľadáte originálny motív, ktorý má čo povedať, potom je to práve Hygeia.

clanek_006

Na Zuty.sk nájdete aj ďalších umelcov a iné motívy

Okrem Gustava Klimta na našom e-shope nájdete aj množstvo iných umelcov, či už z dávnej minulosti, alebo nedávnej doby. Okrem majstrov renesancie si u nás môžete kúpiť aj barokových maliarov, impresionistov, symbolistov, expresionistov a tvorcov z ďalších moderných smerov.

Okrem známych umelcov ponúkame aj motívy od súčasných tvorcov, ktorí sa zaoberajú fotografiami prírody (napríklad Ted Davis) alebo maľbou exotických zvierat (Howard Robinson). Ďalej tiež motívy veľkomiest, miest, auto-moto, obrazy s celebritami, postavami z rozprávok, hier a mnoho ďalšieho. Stačí si pozrieť náš e-shop. Každý si u nás nájde to svoje!

Maľujte ako umelec vďaka maľovaniu podľa čísel

S obrazmi podľa čísel sa naučíte jednoduchú maliarsku techniku, ktorú zvládne naozaj každý. Nezáleží na tom, či máte nejaké skúsenosti. Ani na tom, či ste dospelí, seniori alebo malé deti. Stačí si nájsť tú správnu obtiažnosť a začať! Pretože kde je chuť a usilovnosť, tam vznikajú krásne obrazy.

TIP: Neviete, aká náročnosť je pre Vás tá správna? Pozrite sa na nášho sprievodcu rozdiely v náročnostiach. Poradíme Vám!

Tak, ako budete maľovať obrazy podľa čísel, maľoval sám Leonardo da Vinci. Túto techniku ​​učil svojich žiakov, aby mohli dokončovať diela, na ktoré mu nezostával čas, a aby ich zároveň naučil maliarskemu remeslu.

Ako teda obrazy podľa čísel fungujú? Na plátno natlačíme motív. Tento motív je rozdelený na niekoľko malých plôšok s číslami. Ku každému číslu patrí nejaká farba. A podľa tohto kľúča sa celý obraz vyfarbuje. Postupujete plôšku za plôškou a podľa čísel im priraďujete tie správne farby. Nie je na tom nič ťažké. A napriek tomu výsledok vyzerá úplne ako od profesionála.

TIP: Chcete sa o technike obrazov podľa čísel dozvedieť viac? Prečítajte si náš článok Ako začať maľovať. Nájdete v ňom nielen teoretické informácie, ale aj inštruktážne video s ukážkou, ako maľovanie vyzerá v praxi.

Vďaka maľovaniu podľa čísel od Zuty.sk sa naučíte niečo nové. Osvojíte si zábavnú maliarsku techniku. A naučíte sa maľovať ako praví maliari!

Maľovanie podľa čísel objednajte na Zuty.sk

Prečo by ste mali objednať obrazy práve u nás? Sme najväčší európsky výrobca maľovania podľa čísel. Okrem Čiech vyvážame aj do ďalších krajín EÚ, avšak každý zákazník je pre nás dôležitý a všetkým sa venujeme s rovnakou láskou a starostlivosťou. Pretože maľovanie baví aj nás a chceme, aby ste z neho mali rovnaké potešenie.

V našom e-shope nájdete cez 2500 motívov. Veríme, že sa k nám po prvej skúsenosti radi vrátite, tak ako drvivá väčšina našich zákazníkov. Maľovanie podľa čísel je totiž zábavná a antistresová činnosť, vďaka ktorej si krásne oddýchnete a zabudnete na starosti. Navyše je návykové!

Na to, že sa k nám zákazníci vracajú, sme pripravení. Pripravili sme pre Vás vernostný Zuty klub. Zaregistrujte sa a získate nárok na parádne zľavy. Aké sú?

  • Ihneď po registrácii zľava 2%,
  • súčet hodnôt nákupov nad 150 € zľava 3 %,
  • súčet hodnôt nákupov nad 340 € zľava 4 %,
  • súčet hodnôt nákupov nad 530 € zľava 6 %.

Všetky Vaše nákupy sa sčítajú na zákazníckom účte. A akonáhle dosiahnete určitú hranicu, získate doživotnú zľavu v percentách. Preto sa oplatí registrovať hneď pri prvom nákupe, nech Vám neutečie žiadna príležitosť, ako ušetriť na Zuty.sk.

Na každý nákup nad 50 € navyše ponúkame dopravu zadarmo. K motívu od nás obdržíte lupu zadarmo, akrylové farby a nylonové štetce. Skrátka všetko, čo na maľovanie potrebujete.

Máte otázky? Napíšte nám!

Pokiaľ by ste sa nás chceli na čokoľvek opýtať, radi sa Vám budeme venovať. Naše telefónne číslo je 2 2220 54 78. Sme dostupní každý všedný deň od 8:00 do 16:00. Pokiaľ sa Vám tento čas nehodí, napíšte nám e-mail na info@zuty.sk a my Vám odpíšeme, popr. zavoláme na uvedené číslo.

Zároveň Vám odporúčame na nahliadnutie sekciu Poradňa. Nájdete tam množstvo návodov a radcov, ktorí Vás prevedú nákupom od začiatku až do konca a poradia, ako si maľovanie naozaj užiť.