Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

November v znamení Škorpióna

Kto sa narodil medzi 24.10. a 22.11, radí sa medzi Škorpióny. Z ľudí v znamení Škorpióna je množstvo umelcov. Škorpión je sebavedomý a pokojný, hoci je väčšinou plný citu a emócií. Vo vnútri neho teda prebieha búrka, ktorú najlepšie ventiluje práve umením. Napríklad maľovaním. A ktorý Škorpión si na maľovanie netrúfa, tomu odporúčame začať s maľovaním podľa čísel.

clanek_001

Osobnosť Škorpióna

Živlom Škorpiónov je voda. A vody ich duše sú naozaj hlboké. Na prvý pohľad pôsobia pasívne a podriadene, ale vo vnútri sú plní energie a vnútornej sily. Na svoju príležitosť si dokážu počkať a postrážia si tú najlepšiu chvíľu. Ich zmysel pre načasovanie súvisí s ich analytickým myslením.

Majú silnú vôľu, trpezlivosť a vrelé city. Sú to majstri psychológie, čo však v nesprávny moment môže vyústiť až do manipulatívneho správania. Nadmiera ich citov je tiež občas vedie k závislosti na partnerovi a veľkej žiarlivosti.

Muž Škorpión

Žijete so Škorpiónom? Potom viete, že v spoločnosti nie je obvykle stredobodom pozornosti. Je skôr zvyknutý držať sa v ústraní. V práci je starostlivý, svedomitý, ale nevyniká tým, že by na seba priťahoval pozornosť. Je skôr nenápadný. Niekde vo vnútri však skrýva netušené vášne a pocity a jeho názory sú jasné a vyhranené.

Silnou stránkou je ich pevná vôľa. Ak sa pre niečo rozhodnú, nič ich nezastaví na ceste k splneniu cieľa. Rád si užíva príjemné veci a zážitky. Miluje umenie, najmä obrazy a dobrú literatúru. Nepohrdne dobrým jedlom a je tiež citlivým milencom.

Uraziť Škorpióna je ale ľahké. Dosť si zakladá na svojej pravde a presvedčiť ho o tom, že urobil chybu alebo že sa mýli, je skoro nemožné. Ak urobíte tú chybu, že sa s ním pustíte do hádky, počítajte s tým, že Škorpión krivdy nezabúda. Skutočné, ani domnelé. Aj po rokoch vie pripomenúť, ako ste mu kedysi ublížili a k pomste nemá ďaleko.

Žena Škorpión

Lásku k umeniu a kráse majú ženy v Škorpiónovi spoločnú s mužmi. Rady sa obklopujú peknými vecami. Ich domácnosť je vždy elegantná, plná bytových doplnkov. Ale nepredstavujme si vitríny plné gýčovitých drobností, na ktoré len sadá prach. Ide skôr o pekné obrazy na stenách, vystavené knihy v zaujímavých obaloch a netradičné bytové doplnky.

Ženy sa riadia skôr srdcom a citmi, než že by si každý krok rozumovo zdôvodnili. O ženách v znamení Škorpióna to platí dvojnásobne. Občas ich intuícia hraničí až s jasnozrivosťou. Keď sa zamilujú, je to hlboko, vášnivo a natrvalo. Úprimnosť, čestnosť a skutočnosť vo vzťahoch, ktoré prejavujú, ocenia aj u druhých ľudí. Znesú radšej nepríjemnú pravdu ako milosrdnú a nevinnú lož.

Ich vášnivosť a nadbytok citov sa prejavuje v reakcii na zjavnú nespravodlivosť alebo neúprimnosť. Ani ony na krivdy nezabúdajú, podobne ako mužskí Škorpióni. Horlivo bránia pravdu, hoci násilie je im cudzie.

Keď milujú, tak naplno a zo srdca. Sklamanie v láske nesú ťažko a dlho sa s ním vyrovnávajú. Dokážu síce odpustiť, ak vycítia úprimné ospravedlnenie a pokánie, ale verte, že nikdy nezabudnú.

clanek_002

Slávni ľudia v znamení Škorpióna

Znamenie Škorpióna sprevádza mnoho známych a slávnych ľudí. Posúďte sami, ako dobre zodpovedajú ich charakteristiky vášnivému a citlivému Škorpiónovi.

Pablo Picasso – maliar

Tohto slávneho umelca určite poznajú všetci, ktorí čo i len niečo počuli o modernom umení. Ide o zakladateľa a najznámejšieho predstaviteľa umeleckého smeru kubizmus. Pablo mal skutočne búrlivý život plný vášnivých vzťahov a dramatických rozchodov.

Jeho diela sa radia k tým najdrahším, ktoré sa predávajú v rôznych galériách a aukciách. Jeden z jeho obrazov – Husle a hrozno – môžete nájsť aj na našom e-shope. Patrí dokonca k tým jednoduchším na namaľovanie, takže aj začínajúci maliar ho určite zvládne namaľovať.

clanek_003

Niccolo Paganini - huslista

Vďaka svojmu neobyčajnému hudobnému talentu je mnohými považovaný za najväčšieho husľového virtuóza, ktorý kedy žil. Už od útleho detstva sa učil hre na husle. Cvičil až 7 hodín denne, v čom vidíme jasný rys Škorpiónovej usilovnosti a cieľavedomosti. Už od svojich 9 rokov koncertoval.

Jeho vášeň je dobre vidieť ako z jeho milostných vzťahov, napríklad so sestrou Napoleona Bonaparte, tak aj z jeho spôsobu hry na husle. Trpel Marfanovým syndrómom, ktorý mu ale na druhú stranu umožňoval také pretiahnutie šliach jeho rúk a prstov, že mohol svojou inak normálnou rukou dosiahnuť až dvojnásobné rozpätie.

Hral tak vášnivo, ako by sme od Škorpióna očakávali. Na jednom koncerte vraj pri svojej hre na husliach pretrhol tri zo štyroch strún. Napriek tomu dokázal koncert dohrať na najnižšej strune G.

Diego Armando Maradona - futbalista

Všeobecne je považovaný za jedného z najlepších a najtalentovanejších svetových hráčov všetkých čias. Vypracoval sa so svojím úsilím a cieľavedomosťou, tak charakteristickou práve pre Škorpiónov, z chudobnej štvrte Buenos Aires až na svetové futbalové štadióny ako hviezda a miláčik fanúšikov.

Vášnivý Škorpión sa v ňom prejavil tým, že bol otcom ôsmich detí, ktoré mal s piatimi ženami. V osobnom živote Maradonu stíhala nielen obrovská sláva a uznanie, ale aj závislosť na kokaine a pohyb v zločineckom podsvetí. Hovorilo sa mu „Zlatý chlapec“.

Slávna je jeho „Božia ruka“ kvôli gólu vo štvrťfinálovom zápase s Anglickom v roku 1986. Maradona hlavičkoval do bránky, ale Angličania hneď upozornili na to, že použil ruku, čo pravidlá neumožňujú. Rozhodca ale sporný gól uznal a Argentína postúpila do semifinále.

Neskôr Maradona pri konfrontácii povedal, že to bola „trošku Maradonova hlava a trošku božia ruka“. Až oveľa neskôr priznal, že naozaj zahral rukou.

Claude Monet – maliar

Maliarske nadanie prejavoval už v škole. Jeho výstižné karikatúry učiteľov a občanov mesta vzbudili pozornosť miestneho maliara Eugène Boudina, ktorý bol od roku 1856 jeho prvým maliarskym učiteľom. Povaha Škorpióna sa u Moneta prejavila tým, že sa rozhodol stať sa maliarom aj proti vôli rodičov.

Na ZUTY môžete nájsť niekoľko jeho obrazov, aby ste sa tiež mohli dotknúť tohto génia a predstaviteľa impresionizmu.

clanek_004

 

clanek_005

Maľujte podľa čísel

Či už ste zrodení v znamení Škorpióna, či v úplne inom, alebo dokonca ani na znamenie zverokruhu neveríte a neberiete naň ohľad, pekný obrázok si môžete namaľovať aj Vy. Stačí navštíviť náš e-shop, vybrať si z viac ako 2500 námetov ten svoj a vrhnúť sa na to.

Prajeme Vám dobrú zábavu a radosť z výsledku.