Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Obrazy s rastlinami: Rozkvitnuté motívy Alexandrie Gilbert

Tiež máte tak radi prechádzky voňavými záhradami, ktoré sú plné kvetov, stromov a rastlín? Tak presne taká je tvorba Alexandrie Gilbert. Rastliny a kvety maľované akvarelom, to všetko teraz zaobstaráte ako maľovanie podľa čísel.

miniatura_FB-alexandria-gilbert

Najprv by sme ale radi trochu Alexandriu Gilbert a jej tvorbu predstavili. Odkiaľ pochádza, kde berie inšpiráciu a čo je pre jej obrazy typické? V článku zároveň nájdete aj ukážky z jej tvorby - motívy, ktoré nájdete na Zuty.sk.

Kto je Alexandria Gilbert

Alexandria Gilbert pochádza z USA. Vyrástla v štáte New York, ale v súčasnosti žije a tvorí v Texase. Vraj o svojom talente nemala dlhú dobu ani potuchy. Že má nadanie pre maľbu zistila až v dospelosti, keď prechádzala menšou krízou. Bojovala s úzkosťami a svet okolo nej náhle potemnel. Vtedy jej otec daroval prvú sadu akvarelov, aby sa mohla odreagovať. A tak sa zrodila veľká vášeň.

Príbeh Alexandrie Gilbert je v mnohom inšpiratívny. Možno aj vo Vás drieme skrytý umelec, ktorý len čaká na prvú príležitosť, aby jeho talent rozkvitol. Vezmite štetec do ruky a objavte vzrušujúce svet maľovania podľa čísel!

Alexandria Gilbert sama hovorí, že stačí voľný čas, odhodlanie a usilovnosť a každý sa môže stať maliarom. My všetci totiž máme dar a schopnosť kreatívne sa vyjadriť. Nemusí z nás byť hneď ďalší van Gogh. Stačí, keď v tvorení nájdeme záľubu, slobodu a potešenie. A o tom to celé podľa Alexandrie je. Takto k maľbe pristupuje aj ona.

Veríme, že sme Vás navnadili! Tak idete do toho s nami? Poďme sa trochu bližšie pozrieť, aká vlastne tvorba Alexandrie Gilbert je a aké obrazy na Zuty môžete zaobstarať.

Obrazy Alexandrie Gilbert

Alexandria Gilbert čerpá hlavne z prírody. Medzi miesta, ktoré ju ovplyvnili, patria rozľahlé parky a prírodná rezervácia štátu New York, kde vyrástla. Ale aj Európa, kde žila takmer desať rokov. Veľkou inšpiráciou jej boli aj európske múzeá, kde si prezerala a študovala diela veľkých majstrov minulosti.

TIP: Patríte medzi fanúšikov Gustava Klimta? Alebo vám učaroval Claude Monet? Týchto a ďalších majstrov nájdete na našom e-shope v sekcii Veľkí maliari. Nájdete u nás reprodukcie ich najznámejších obrazov, ktoré si vymaľujete úplne sami, vlastnými rukami.

Alexandria najčastejšie maľuje pomocou akvarelov. Nežné farbičky sa skvele hodia ku krehkým kvetom, a hoci sú vodovky často neposlušné, jej linky sú vždy čisté a jasne definované. Z tejto techniky skutočne vie vyťažiť maximum.

Okrem vlastnej tvorby sa venuje aj výučbe ostatných ľudí. Alexandria skrátka verí, že maľovanie je pre každého! A teda aj pre Vás. Vyberte si niektorý z jej obrazov a pustite sa do toho.

Tekvica

Pri maľovaní tohto motívu preskúmate tajomstvo tekvíc. Pri maľovaní obrazu budete používať samé veselé farbičky, a tak sa pekne odreagujete a zabudnete na stres. Obtiažnosť sme prispôsobili tak, aby si mohol tekvicu vymaľovať aj začiatočník. Tento obraz sa bude krásne vynímať v kuchyni alebo jedálni, kde povzbudí chuť do jedla a vytvorí príjemnú, domácu atmosféru.

clanek_001

Kaktus

Kaktusový motív je tu! Bojíte sa, že sa popíchate? S týmto kaktusom rozhodne nie! Navyše pre Vás krásne rozkvitol žlto, oranžovo a červeno. Pokiaľ potrebujete do domácnosti vniesť prúd dobrej nálady a energiu, tento obraz je presne to, čo potrebujete.

clanek_002

S veselým kaktusom zabudnete na starosti v práci. Alebo na to, čo musíte zajtra všetko doma pripraviť. Urobte si šálku dobrého čaju, vezmite štetec do ruky a vydajte sa na výlet do ďalekých krajín, kde títo krásavci rastú.

Ružové pivonky na nočnej lúke

Už ste niekedy skúšali maľovať kvety? Potom si určite spomeniete, ako vás to príjemne uvoľnilo. A ak nie, je najvyšší čas, aby ste to vyskúšali. Práve s Alexandriou Gilbert!

Obraz má modré, upokojujúce pozadie, ktoré vytvára pocit harmónie a pohody. Fialové kvety s prímesou ružovej zase podporujú kreatívne myslenie. Tento obraz je skvelý najmä do pracovne alebo obývačky, kde Vás bude neustále inšpirovať k ďalšej tvorbe a k skvelým nápadom.

clanek_003

Kytica ružových a modrých kvetov

Tiež ďalšiemu motívu dominuje ružová a modrá. Prečo práve tieto farby? Ako sme už spomínali, modrá pôsobí upokojujúcim dojmom. Upokojuje náš tep a vytvára atmosféru pohody. Oproti tomu ružová je farba nežnej lásky. Prináša nám inšpiráciu a dodáva nám odvahu na tvorenie.

clanek_004

Kvety samy o sebe pôsobia harmonicky, avšak v týchto farbách sa ich sila ešte stupňuje. Zaveste si tento motív kamkoľvek, kde sa stretávate s rodinou alebo partnerom. Zaženiete vďaka nemu zlú náladu a pochmúrne myšlienky. Naopak medzi seba pozvete láskavosť a prívetivú energiu.

Biele kvety magnólie a listy

Magnólie symbolizujú vznešenosť, odolnosť a lásku k prírode. Aj keď sú nežné a na pohľad krehké, tento ker má silné korene a len tak niečo ho nerozhádže. O magnóliách sa hovorí, že svojimi vlastnosťami symbolizujú ženu – aj tie totiž môžu pôsobiť krehko, ale majú silnú dušu a veľké odhodlanie.

clanek_005

Biele kvety gardénie

Gardénia je kvetina, ktorá symbolizuje čistotu a oddanú lásku. Tento obraz je perfektný ako doplnok do Vašej spálne, kde podporí partnerskú vernosť a harmonické spolužitie. Vymaľujte si ho sami, alebo s partnerom! Uvidíte, že pre vás obraz dostane úplne iný význam.

clanek_006

Máte otázky? Napíšte nám!

Pokiaľ by ste sa nás chceli na čokoľvek opýtať, radi sa Vám budeme venovať. Naše telefónne číslo je 2 2220 54 78. Sme dostupní každý všedný deň od 8:00 do 16:00. Pokiaľ sa Vám tento čas nehodí, napíšte nám e-mail na info@zuty.sk a my Vám odpíšeme, popr. zavoláme na uvedené číslo.