Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Volanie divočiny – obrazy Abrahama Huntera

Máte radi zvieratá a prírodu? Potom si nesmiete nechať ujsť kolekciu obrazov Abrahama Huntera, ktoré nájdete na Zuty.sk. S maľovaním podľa čísel sa môžete vydať na skutočné dobrodružstvo s divokými zvieratami, alebo si oddýchnuť na brehu mora. Je len na vás, pre čo sa rozhodnete.

miniatura_FB-hunter

Tohto umelca sme pre Vás vybrali, pretože vieme, ako veľmi máte zvieraciu ríšu a prírodu radi. Sekcie Zvieratá a Krajinky na našom e-shope patria medzi najobľúbenejšie. Pokiaľ nemáte dosť obrazov s prírodnou tematikou, ale ani šeliem, koní a ďalších majestátnych tvorov, v dnešnom článku Vám ponúkneme ďalšie skvelé kúsky do Vašej zbierky.

Prídu Vám motívy zložité? Nezabudnite, že maľovanie podľa čísel zvládne úplne každý! Stačí postupovať políčko po políčku a za pár večerov vykúzlite obraz ako pravý profesionál. Jediné, čo potrebujete, je usilovnosť a chuť sa do toho pustiť.

TIP: Ste u nás prvýkrát a chcete sa dozvedieť viac o technike maľovania podľa čísel? Pozrite sa na článok Ako začať maľovať. Nájdete tam detailného radcu vrátane videa, v ktorom Vám všetko ukážeme.

V dnešnom článku vám predstavíme Abrahama Huntera a jeho tvorbu. Zároveň sme pre Vás vybrali ukážky z obrazov, ktoré nájdete na Zuty. Tieto sa Vám určite zapáčia a bola by veľká škoda, keby ste sa o ne ochudobnili.

Predstavujeme Vám Abrahama Huntera, kráľa zvierat

Abraham Hunter pochádza z USA. V súčasnosti žije v štáte Tennessee. Podľa svojich slov už odmala kreslil a vyfarboval všetko, čo mu prišlo pod ruku a na oči. Najväčšiu záľubu však našiel v zobrazovaní histórie a zvierat. Často sa v jeho fantázii tieto dva námety premiešali, a tak vznikli jeho rané ilustrácie k fantaskným príbehom, ktoré si sám vymýšľal aj sprevádzal maľbami.

Prvú väčšiu skúsenosť s maľbou získal v 12 rokoch, keď dostal svoj prvý set akvarelov. Aby finančne vypomohol svojej rodine, svoje obrázky už v tak útlom veku predával - 1 kus za zhruba 20 €. Bol vytrvalý, chodil dom od domu a ponúkal, čo namaľoval. Prvými galériami, kde vystavoval, sa tak stali obchody s darčekovými predmetmi a reštaurácie.

V živote sa zúčastnil množstva súťaží a amatérskych výstav, robil, čo mohol, aby svoje umenie dostal na oči. V roku 2012, keď mal iba 21 rokov, si otvoril svoju vlastnú galériu. Odvtedy na sebe každý deň tvrdo pracuje a snaží sa neustále zlepšovať.

O Abrahámovi Hunterovi by sme mali povedať ešte jednu vec. Divočine a divokým zvieratám skutočne rozumie. Strávil medzi nimi veľa času a vážia si ho aj ochranári prírody. Čím sa dostávame k tomu, aká je vlastne jeho tvorba.

clanek_001

Obrazy Abrahama Huntera

Abraham Hunter maľuje predovšetkým divé zvieratá, ale aj idylické krajinky a objekty. Z jeho obrazov vyžaruje mier, vyrovnanosť, ale aj hrdosť a krása vlastná živým tvorom. Tento maliar využíva predovšetkým akrylové a olejové farby, a tak sú jeho obrazy sýte, plné farieb, jasne definovaných línií a života. Pôsobia veľmi realisticky, celkom ako živé.

Sám o svojej tvorbe hovorí: „Vždy som bol vnútorne poháňaný potrebou tvoriť a ponoriť sa do sveta, ktorý som vytváral. V obrazoch sa snažím vyjadriť svoju hlbokú túžbu po dokonalom svete, plnom pokojných usadlostí, dedín a divokej prírody. Chcem prostredníctvom svojich diel rozprávať príbehy a vyjadrovať svoju vieru.“

Teraz sa poďme pozrieť na výber obrazov, ktoré sme pre vás zvolili. Veríme, že sa Vám budú páčiť a že si medzi nimi vyberiete svojich favoritov.

Mláďatá medveďa v kvetoch na jar

Čo je roztomilejšie ako medveď? Dva medvede! A mláďatá k tomu. Ak aj Vy na tieto chlpáče nedáte dopustiť, na čo čakáte? Objednajte si tento obraz na Zuty a vydajte sa s malými medvedíkmi na prechádzku voňavou jarnou lúkou. Ľahnite si spoločne do trávy a vyvádzajte. Obraz s jarnou bezstarostnosťou preslní Vaše dni a zlepší Vám náladu, či už je jar alebo pochmúrna jeseň.

clanek_002

Lev s mláďaťom a mrakmi

Hrdý lev so svojim mláďaťom je roztomilý obraz plný rodičovskej nehy, ktorý si obľúbi každý dospelý aj dieťa. Nenechajte sa odradiť tým, že vyzerá príliš zložito. K motívu Vám pribalíme lupu zadarmo, takže ho bez problémov zvládnete.

A akonáhle bude tento obraz hotový, zaveste si ho niekam na oči. Stačí jeden pohľad a hneď získate sebavedomie leva.

clanek_003

Kone a more

Šantiace kone vo vode – krásny obraz, ktorý doslova dýcha slobodou. Len si predstavte tie neobmedzené možnosti. Nekonečný oceán, nekonečná pláž a silný, rýchly kôň. Kam až by ste sa asi spoločne mohli vydať? Ponorte sa do atmosféry tohto obrazu a nasajte vietor nezávislosti.

clanek_004

Kačica, chata, jazero a západ slnka

Idylický obraz s loveckou chatkou ukrytou v lesoch pri západe slnka chytí za srdce každého romantika. Potrebujete sa odreagovať a preniesť myšlienkami na iné miesto? Vezmite štetec do ruky a nechajte sa pozvať do magického a harmonického sveta Abrahama Huntera. A akonáhle budete s motívom hotoví, stačí jeden pohľad a opäť sa ocitnete vo svojom útočisku.

clanek_005

Chata s mólom pri rieke v zime

Ďalším romantickým miestom, na ktoré nás Abraham Hunter pozve, je chatka v zasneženej krajine. Z obrazu sála zimná tichá a pokojná atmosféra, ktorá pôsobí ako liek na dušu. Len si predstavte, ako by sa Vám pekne sedelo pri krbe. A za oknami by ste pozorovali zamrznutú krajinu. Preneste sa s nami na toto harmonické miesto, ktoré bude patriť iba vám.

clanek_006

Čln na pláži a more

Vyzujte si topánky, vydáme sa na prechádzku po pláži! Tiež už sa nemôžete dočkať letnej dovolenky a toho, ako si oddýchnete od stresu a zhonu? Teraz si na svoje obľúbené miesto pri mori môžete vyjsť, kedykoľvek budete chcieť. Pokojne aj uprostred zimy. Loďka tu čaká iba na Vás, kam sa vydáte? Všetko je len na vašej predstavivosti. Zaveste si tento obraz do interiéru, vytvoríte pohodovú a uvoľnenú atmosféru. A ak sa započúvate, budete počuť šumenie vĺn.

clanek_007

Máte otázky? Napíšte nám!

Pokiaľ by ste sa nás chceli na čokoľvek opýtať, radi sa Vám budeme venovať. Naše telefónne číslo je 2 2220 5478. Sme dostupní každý všedný deň od 8:00 do 16:00. Pokiaľ sa Vám tento čas nehodí, napíšte nám e-mail na info@zuty.sk a my Vám odpíšeme, popr. zavoláme na uvedené číslo.