Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Október v znamení Váh

Váhy sú trochu komplikované znamenie. Rozhodovanie nie je práve ich silnou stránkou. A tak ak Vám aj Vaša Váha na otázku: "Čo chceš k narodeninám?" Odpovedala, že nevie, nezúfajte. Prinášame Vám veľa tipov na darčeky pre Váhy. Prečítajte si, aké Váhy vlastne sú a čím im urobíte radosť. Okrem šperkov a parfumov stavte tiež na maľovanie podľa čísel. Majú totiž umelecké sklony a milujú kultúru. Ukážte im, že ich poznáte a že Vám na nich záleží!

Váhy sú majstri analytického myslenia

Aké Váhy sú? Už samotný ich znak Vám toho o nich veľa napovie. Misky váh odkazujú na súdnu sieň. Spravodlivosť a férové ​​jednanie je pre nich na prvom mieste. Záleží im ale tiež na tom, aby veci boli v rovnováhe a nikomu nebolo ukrivdené.

Nadovšetko si cenia pokoja, mieru a harmónie. Avšak nájsť tento stav je pre nich veľmi zložité. Váhy sú totiž veľmi nerozhodné, neustále porovnávajú všetky možnosti a väčšinu času strávia vyrovnávaním pomyselných misiek váh. Tu pridajú, tam zase uberú. A misky sa neustále hýbu. Vybrať variantu A alebo B je pre nich často nadľudská úloha. Preto potrebujú partnera, ktorý im pomôže nájsť rovnováhu a urobiť to správne rozhodnutie.

clanek_001

To ale neznamená, že nevedia premýšľať a sú bezradné. Ba práve naopak. Ľudia v znamení Váh majú vysokú inteligenciu, uvažujú strategicky a každý problém zvládnu perfektne analyzovať. Práve preto je pre nich také ťažké sa rozhodnúť. Snažia sa každý problém najprv rozobrať na miniatúrne atómy a až potom zložiť celý obraz, na základe ktorého sa rozhodnú.

Na Váhy nesmiete tlačiť - na všetko potrebujú svoj čas

Dajte si pozor. Váhy potrebujú dostatok času na to, aby si všetko starostlivo rozmysleli. Akonáhle na ne budete tlačiť, znervóznejú. Kým niektoré znamenia, ako napríklad Býci a Strelci, sú impulzívni a vrhajú sa do všetkého po hlave, Váhy neznášajú unáhlenosť a zbrklé jednanie. Sú opatrné, a než urobia krok, radšej si všetko trikrát rozmyslia. To platí ako o veľkých rozhodnutiach v živote, ako je spoločné sťahovanie, hypotéka atď., tak o drobných záležitostiach, ako napríklad čo si vybrať na menu v reštaurácii.

Keďže majú Váhy rady harmóniu a pokoj, spory a hádky sa im protivia. Sú citlivé a empatické. Komunikácia je ich silnou stránkou. Váhy sú skvelým kamarátom aj partnerom, môžete sa na ne spoľahnúť za každej okolnosti. Ak za nimi prídete so svojím problémom, vypočujú Vás a neodsúdia. Keďže majú vybrúsené analytické myslenie a nepodliehajú predsudkom, zvládnu sa na vec pozrieť aj z Vášho pohľadu a pochopia Vás.

Váhy sú umelecky nadané

Medzi Váhami je veľa umelecky nadaných ľudí. Váhy všeobecne majú k umeniu veľmi kladný vzťah a samy skrývajú nejeden talent. Ako znamenie vetra v sebe majú nespútanosť a zapálenosť pre vec, ktoré im prepožičiavajú neobyčajnú tvorivú silu. A akonáhle sa do niečoho pustia, len tak neprestanú, kým to nedovedú do dokonalosti.

clanek_002

Slávne osobnosti v znamení Váh

Poznáte nejaké slávne osobnosti, ktoré sa narodili medzi 23. septembrom a 23. októbrom? Je ich naozaj veľa. Váhy majú skrátka neobyčajné nadanie a charizmu, vďaka ktorým sú z nich skvelí herci, maliari a tanečníci.

Na Slovensku  sa v znamení Váh narodili napríklad obľúbené osobnosti Adela Banášová, Andrea Ušiaková, Miko Hladký, Peter Dvorský, Jožo Ráž, Peter Kočiš. Zo zahraničných celebrít to je zase éterická Gwyneth Paltrow a talentovaná Gwen Stefani, ktorá sa preslávila predovšetkým svojím citom pre módu. Z pánov sa medzi Váhy radia hollywoodske stálice Hugh Jackman a Ryan Reynolds.

Aký je muž v znamení Váh

Muži v znamení Váh sú romantickí a citliví. Napriek tomu sa na svoju partnerku nikdy úplne neupnú a vedia jej dopriať slobodu. Radi sa chodia zabávať medzi ostatných ľudí, sú skrátka veľmi spoločenskí. Majú charizmu a priatelia radi vyhľadávajú ich spoločnosť.

Čo sa týka dôležitých rozhodnutí, tak tie budú zrejme na Vás. Váha je skrátka nerozhodné znamenie a to platí aj pre mužov. Dajte si ale pozor na to, aby ste nebola príliš direktívna. Komunikácia je dôležitá a tak svojmu náprotivku nezabudnite svoje rozhodnutie vysvetliť a snažiť sa mu vyjsť v ústrety. Pokiaľ bude mať pocit, že ho zväzujete a do niečoho nútite, nebude sa mu to páčiť. Predsa len je to vzdušné znamenie, ktoré si cení slobodu.

Aký darček je vhodný pre mužov v znamení Váh

Muži v znamení Váh majú radi adrenalín a bývajú športovo založení. Radosť mu urobíte zážitkovým poukazom alebo víkendovým pobytom v horách. Všetko ale nie je len o divokých zážitkoch, cení si harmóniu a pokoj, preto zabodujete aj s wellness.

Váhy vedia, ako oceniť kultúru. Potešíte ich lístkom do divadla, či už na hru, operu alebo balet. Nadchnú sa ako pre vážnejšie témy, tak odľahčenejšie veselohry. Ak nájdete hru s detektívnou tematikou a trochou napätia, o to lepšie. Pri návšteve divadla zapojí aj svoje analytické myslenie a večer si užije na maximum.

Skvelým darčekom je tiež maľovanie podľa čísel. Váhy majú vlohy k umeleckej tvorbe a umenie im robí radosť. Kúpte im nejaký motív z ponuky na našom e-shope. Vyberať možno z niekoľkých druhov motívov. Nájdete u nás ako zvieratá, tak napríklad automobily, mestá, prírodu či abstrakciu. Pripravili sme aj reprodukcie obrazov slávnych umelcov. Ak viete, akého maliara má Váš blízky v znamení Váh rád, darček je istý.

clanek_003

V prípade, že by ste si nevedeli rady, zakúpte darčekový poukaz. A obdarovaný už si sám vyberie, čo sa mu páči a čo by si chcel vymaľovať. Ponúkame tiež tvorbu motívov podľa Vašich vlastných fotografií. Pokiaľ máte spoločnú spomienku, ktorú by ste chceli zvečniť prostredníctvom obrazu, využite to. Možno si objednať aj obraz podľa fotografie domáceho maznáčika atp. Výber je úplne na Vás.

clanek_004

A samozrejme parfum. To je stávka na istotu. Lenže aký vybrať? Váhy sú veľké osobnosti - sú to trochu zvodcovia s veľkou charizmou, ktorí vedia, ako pobaviť okolia. Hodia sa pre nich vyvážené vône s citrusovými tónmi, levanduľou a pižmom. Ďalšou možnosťou sú sladšie vône s kakaom a vanilkou. Hľadajte niečo odvážneho, nezabudnuteľného a excentrického, tak ako je muž vo Váhach.

Aká je žena v znamení Váh

Žena v znamení Váh klame telom. Na prvý pohľad pôsobí veľmi krehko a nežne. Avšak je to veľmi silná a nezávislá osobnosť. Vie logicky uvažovať a stáť si za svojím. Rozhodne nie je naivná, ani dôverčivá. Predtým, než naozaj vstúpi do partnerského vzťahu, zistí si o náprotivku úplne všetko. Až potom sa rozhodne, či je to dobrá partia.

Ak je žena Váha Vašou partnerkou, máte šťastie. Hoci má silnú a nezávislú osobnosť, preferuje silné väzby a stabilné vzťahy. Je verná a milujúca. Naviac má silné empatické cítenie. Dokáže vypočuť a ​​poradiť, ako z problému von.

clanek_005

Je inteligentná a pracovitá. Tak ako znak jej znamenia, miskové váhy sudcov, aj ona je bytostne spojená so spravodlivosťou. S Váhou máte istotu, že s Vami bude jednať na rovinu a fér. Počítajte však s tým, že je trochu márnivá. Páči sa jej luxus a krásne veci. Má rada domácu pohodu, harmóniu a pokoj. A to nielen doma, ale aj na pracovisku. Hoci je väčšinu času akčná, rada si sem tam zalenoší a vypustí všetky problémy z hlavy.

Žena Váha obdivuje umenie a rada sa ním obklopuje. Baví ju chodiť do galérií a čítať si poéziu. Jej slobodná duša má zmysel pre fantáziu, predstavuje si iné svety a aké by to bolo, pozrieť sa do nich. Má umelecké nadanie a miluje hudbu. Je to obzvlášť dobrá tanečnica.

Aký darček kúpiť pre ženu Váhu

Má rada pekné veci, a tak jej urobíte radosť vkusnou dekoráciou do domácnosti. Preferuje prírodné materiály, na kovy príliš nevsádzajte. Obzvlášť sa im páčia zrkadla, rady sa parádia a sú to dámy v každom slova zmysle. Dekoratívny koberček je tiež dobrá voľba.

Keďže sa im páčia dekorácie do domácnosti a umenie, odporúčame tieto dve veci skĺbiť v jedno a potešiť ženu Váhu maľovaním podľa čísel. Kúpte jej motív s obľúbenou tematikou. Ponúkame napríklad zvieratá, ale aj motívy s hudbou, tancom či prírodou. Vymaľuje si ho a potom si ho zavesí u seba doma, kde jej bude už navždy robiť radosť.

clanek_006

Ak si nie ste istí, aký motív zaobstarať, vyriešte to naším darčekovým poukazom. Ona už si potom sama vyberie taký obraz, ktorý sa jej páči a hodí sa jej do domácnosti. Ponúkame taktiež motívy na zákazku podľa fotografií. Zvoľte napríklad takú, kde ste spolu na výlete, či z Vašej svadby. Aj celkom obyčajná fotografia dostane na plátne úplne inú atmosféru a vyzerá naozaj parádne.

clanek_007

Premýšľate nad šperkom? Siahnite po niečom minimalistickom a elegantnom. Váhy si nepotrpia na opulentné šperky. To ale neznamená, že nechcú niečo kvalitného a originálneho. Skúste vybrať tak, aby prívesok pripomínal Vás. Pokiaľ bude mať sentimentálnu hodnotu, Váha darček ocení o to viac, predsa len je to nenapraviteľná romantička.

Ďalším dobrým nápadom je parfém. Keďže je elementom Váh nespútaný vietor, vyberajte vôňu s vodnými tóny, ktoré voňajú slobodou a podnecujú kreativitu. Alebo sa rozhodnite pre niečo úplne iné. Hoci tiahne k nezávislosti, napriek tomu má romantickú dušu a nežnú povahu. Zapáčia sa jej preto aj kvetinové a sladké tóny. Veľa záleží na tom, aká Vaša Váha je a ktoré povahové črty u nej prevažujú.

Váha má rada umenie a je to žena kultúry. Kúpte pre ňu a pre Vás lístky na baletné alebo operné predstavenie. Urobí jej veľkú radosť, keď s Vami zájde do divadla a užijete si spoločne večer v spoločnosti. Nezabudnite zájsť tiež na romantickú večeru, najlepšie niekam, kde to ešte nepozná. Prekvapte ju!

A ako posledné nesmieme zabudnúť na wellness pobyty. Váhy sú síce pracovité a majú sklony k workoholizmu, ale čas od času si rady hodia nohy hore a odpočinú si od všetkého zhonu v práci aj v rodine. Nemusíte jazdiť nikam ďaleko, na Slovensku nájdete veľa miest, kde sa dá kúpiť víkendový wellness pobyt za dobrú cenu.

Prajeme Vám veľa šťastia pri výbere darčeka pre Vašu Váhu! Určite jej tento rok urobíte radosť niečím špeciálnym, na čo len tak nezabudne.