Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Aký vybrať darček pre nadšencov do filmov a fantasy?

Zdá sa, že vybrať darček pre milovníka filmových plátien a konkrétne napríklad sci-fi a fantasy filmov, bude hračka. Trebárs Blu-ray edíciu jeho obľúbenej komiksovej ságy, tričko s nejakým superhrdinom, prípadne priamo postavičku z filmu. Čo ale ísť trochu menej okukaným smerom? Darujte mu predlohu na  maľovanie podľa čísel a umožnite mu prežiť naozajstné dobrodružstvo pri maľovaní obrazu s jeho obľúbenými hrdinami.

clanek_001

Poďme sa prejsť svetom filmu a urobiť si pár zastávok u legiend, ktoré ovplyvnili celé generácie fanúšikov dobrej zábavy.

Pulp Fiction: Historky z podsvetia

A začnime hneď zostra kultovou legendou z gangsterského prostredia. Pulp Fiction nakrútil dnes veľmi známy režisér Quentin Tarantino. Film je doslova napchatý hviezdnymi protagonistami na čele s hviezdami ako John Travolta, Samuel L. Jackson, Tim Roth, Uma Thurman alebo Bruce Willis.

Ide o vynikajúcu čiernu komédiu plnú vtipov a hlášok. V dobe svojho vzniku bol film prijatý s istou zdržanlivosťou, ale milovníci čiernych komédií naň dnes nedajú dopustiť. Naozaj má svoje miesto v stovke filmov, ktoré treba vidieť.

Pár slávnych hlášok:

  • "Takže si to zhrnieme. Máme tu jedno auto plus jedno telo mínus hlava v garáži. "
  • "Že ťa niekto vychoval ešte neznamená, že si vychovaná."
  • "Keď sa stratíš, budeš zmiznutý, alebo ťa zmiznem ja."
  • "Povedz mi ten vtip, sľubujem, že sa nebudem smiať." "Tak toho sa práve bojím, Vincent."

Fanúšik tohto žánru by možno ocenil obraz ako plagát k filmu Pulp Fiction so všetkými známymi hercami a postavami.

clanek_002

Vo filme bola úplne skvelá Uma Thurman ako Mia Wallace. Táto rola jej priniesla nomináciu na Oscara za najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe. Postava je považovaná fanúšikmi i profesionálmi za jednu z najznámejších ženských filmových rolí všetkých čias.

clanek_003

Jack Sparrow

Kto by si nezamiloval Jacka Sparrowa. Teda pardon - kapitána Jacka Sparrowa. Tento trochu svojrázny pirát rieši problémy len tak mimochodom "ľavou zadnou". Čo nezvládne mečom, zaistí si svojím kúzlom a šarmom. Samozrejme, že k úspechu celej ságy o pirátoch z Karibiku značnou mierou prispel hlavný protagonista Johny Depp so svojím uhrančivým pohľadom a neodolateľným úsmevom.

Jack prežíva predovšetkým vďaka rumu a svojmu dôvtipu než pomocou zbraní a hrubej sily, hoci s mečom vie zaobchádzať výborne. Jeho hlavnou stratégiou v boji s nepriateľom je však útek.

Sparrow sa pokúša získať späť svoju milovanú loď Čiernu perlu, o ktorú prišiel pri vzbure, vedenej jeho prvým dôstojníkom Hectorom Barbossom. Ale nepriateľov má viac - Davy Jonesa, ktorý po ňom požaduje storočnú službu na svojej prízračnej lodi, Východoindickú spoločnosť, ktorá prenasleduje a popravuje pirátov a v neposlednom rade legendárnu príšeru Krakena.

Jack je pirát telom, dušou aj hygienickými návykmi. Stará sa hlavne o svoj vlastný krk, hoci ak by z toho niečo kvaplo, bol by ochotný postarať sa dočasne aj o iné krky. Jack si veľmi cení svojho majetku a pre svoju milovanú loď Čiernu Perlu by nechal vŕtať cudzie koleno. Je veľkým zástancom konzumácie rumu vo veľkom, veľkým obdivovateľom ženskej krásy a v neposlednom rade tiež zrejme jediný človek na svete, ktorý prežije zožratie obrím Krakenom.

Skvelé masky, efekty, súbojové scény, exotické exteriéry a jedinečný humor robia z karibských pirátov skvelú zábavu pre veľkých i malých divákov.

clanek_004

Avengers

clanek_005

Celá sága sveta Avengers spája tých najmenej pravdepodobných hrdinov do jednej party pomstiteľov. Je tu Iron Man, čiže excentrický a narcisistický miliardár v kovovom Hi-Tech lietajúcim obleku, doktor Benner, ktorý sa zmení na zeleného Hulka, keď sa len trochu viac rozruší, hromovládca Thor so svojim kladivom, ktoré zdvihne len ten, kto je hoden vládnuť ako kráľ Asgardu, alebo kapitán Amerika, ktorý sa po dlhom spánku v ľade prebudil do dnešnej doby.

Časom pribúdajú ďalšie postavy a hrdinovia, aby bránili slobodu a zákony, hoci sami ich dosť často porušujú. Samozrejme len preto, aby urobili spravodlivosti zadosť a ochránili svet pred nebezpečenstvom z vesmíru.

clanek_006

Black Widow, ktorú skvele stvárnila Scarlet Johanson, je ceneným členom tímu Avengers. Nielen pre svoje skvelé bojové schopnosti a mrštnosť, ale najmä pre svoju jedinečnú schopnosť dostať pri výsluchu z protivníka všetko, čo potrebuje, bez toho aby si to ten chudák vôbec uvedomil.

clanek_007

Prečo obrázok od ZUTY?

Obrázok, ktorý si obdarovaný môže vymaľovať sám, je vlastne dvojitý darček. Nielen, že darujete pekné umelecké dielko a potešíte niekoho, kto miluje napríklad filmové postavy a hrdinov, ale zároveň mu umožníte prežiť zábavu a vzrušenie z vlastnej tvorby. Plagát má na stene kde kto, ale namaľovať si sám napríklad Thranduila, kráľa lesných Elfov, to je originálne.

clanek_008

Prečo by ste ale mali nakúpiť práve od ZUTY?

  • Sme najväčší európsky výrobca plátien na maľovanie podľa čísel.
  • Máme státisíce spokojných zákazníkov.
  • Cenovo sme na trhu bez konkurencie.
  • Používame len tie najkvalitnejšie plátna a farby.
  • Plátna vieme odborne napnúť do dreveného rámu.
  • Zmodernizovali sme tlač a celú výrobu tak, že sme lehoty na dodanie skrátili na minimum. Expres odoslanie zásielky je do 24 hodín od objednania.
  • Skvalitnili sme tlač vďaka vývoju vlastného software na výrobu a distribúciu obrázkov, takže máme najlepšie spracované obrázky na trhu.
  • Všetko dostanete v krásnom darčekovom balení.

K tomu všetkému máme prepracovaný systém zliav a zákazníckych benefitov. Viac sa dozviete na webe www.zuty.sk.

Užite si maľovanie so svojimi filmovými hrdinami.