Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Olejomaľby Roberta Johnsona: Príroda, mestá i zvieratá, ktoré si zamilujete

Vždy ste v múzeách obdivovali olejomaľby? Maľovať také obrazy nie je len tak, tento materiál si vyžaduje pokročilý um. Teraz si môžete olejomaľby vyskúšať na Zuty! Prichystali sme pre Vás sériu obrazov od Roberta Johnsona, ktorý preferuje práve túto techniku. Objednajte si maľovanie podľa čísel, vymaľujte obraz klasickými akrylovými farbami od nás a výsledok bude vyzerať rovnako realisticky, ako pravá olejomaľba.

miniatura_FB-johnson

Motívy od Roberta Johnsona odporúčame nielen obdivovateľom olejomalieb, ale aj každému, kto rád trávi čas v prírode alebo objavuje zaujímavé miesta. Navyše, určite by nemali uniknúť ani milovníkom zvierat. Robert Johnson sa totiž zameriava ako na impozantné miesta, tak na živé tvory, ktorí na tejto planéte žijú spoločne s nami.

V nasledujúcom texte Vám predstavíme, kto Robert Johnson je a čo je pre jeho tvorbu typické. V ďalšej časti textu si ukážeme výber jeho najlepších obrazov, ktoré na Zute nájdete.

Kto je Robert Johnson

Robert Johnson je americký umelec, ktorý tvorí predovšetkým olejomaľby. V tejto technike sa vycvičil celkom sám, bez vedenia kohokoľvek iného. S maľovaním začal na strednej škole, keď objavil svoj talent. Ako vidíte, maliar sa v ňom prebudil takmer až na prahu dospelosti. Takže pokiaľ ani Vy nemalujete od malička, ničomu to nevadí.

Diela Roberta Johnsona boli niekoľkokrát vystavené v galérii Key West's Gingerbread Square Gallery na Floride. Často je na zastihnutie na rôznych akciách a vonkajších festivaloch, kde už získal veľa ocenení a ešte viac fanúšikov. V múzeu umenia v Sarasote sú niektoré jeho obrazy súčasťou stálej expozície. Nedávno otvoril vlastné štúdio a galériu v malej dedine Hensall v Ontáriu.

Robert Johnson urobil zo svojho koníčka svoje zamestnanie. Pokiaľ aj Vy cítite, že Vás svet umenia priťahuje, vezmite štetec do ruky a pustite sa do toho! Maľovanie podľa čísel je ľahká technika, ktorú zvládne každý. Dokonca aj ten, kto nikdy nemaľoval.

Teraz sa pozrieme na obrazy Roberta Johnsona, ktoré sme pre vás vybrali. Určite sa Vám zapáčia. Ďalšie jeho obrazy nájdete v našom e-shope v kategórii Umelci.

Obrazy Roberta Johnsona na Zuty.SK

Čo je pre tvorbu Roberta Johnsona typické a na čo sa môžete tešiť? Má hneď dva zdroje inšpirácie. Prvá je matka príroda. A druhý je klasická architektúra. Oba tieto vplyvy sú v jeho tvorbe viditeľné.

Zatiaľ čo niektoré obrazy zachytávajú zvieratá a prírodu, na iných sú architektonické skvosty či pamiatky. Niekedy je jeho tvorba čisto realistická, inokedy sa stretnete s dielami, ktoré sú skôr fantastického rázu a sú čisto výplodom jeho fantázie.

Ako vidíte, tvorba a štýl Roberta Johnsona sú veľmi rôznorodé. A tak nemôžeme jasne povedať, že je to taký a makový maliar. Celé jeho portfólio však spája jedno – láska a oddanosť k olejomaľbe. Teraz už sa pozrieme na jeho najkrajšie obrazy, ktoré by ste si rozhodne nemali nechať ujsť.

Čajky na pláži

Čajky neodmysliteľne patria ku všetkým plážam sveta. Brázdia morský vzduch a občas priletia až k nám, aby sa pozreli, či sa s nimi nepodelíme o niečo dobré. Komu by sa nepáčilo celé dni tráviť lietaním nad morskou hladinou. Pokiaľ máte radi prímorskú atmosféru, tento obraz je pre Vás ako stvorený. Vnesie do Vašej domácnosti ducha slobody a dobrodružstva.

clanek_001

Most na pláž

Ďalší obraz s plážovou atmosférou je Most na pláži. Scenéria na tomto motíve je harmonická a upokojujúca. Modré nebo a zelenkavá hladina oceánu, v pohybe rastlín je zase poznať mierny morský vánok, ktorý Vás hladí po tvári. Pokiaľ už sa nemôžete dočkať, až v lete vyrazíte k moru, Most na pláži je presne ten motív, ktorý by ste si mali vymaľovať. Razom sa vďaka nemu prenesiete na úplne iné miesto a zabudnete na všetok stres.

clanek_002

Tri hory a les

Radi sa túlate prírodou a zdolávate horské štíty? Alebo Vám jednoducho len imponuje pohľad na nedotknuté miesta, kde nie je poznať zásah človeka? Obraz Tri hory a les bude krásne vyzerať ako v spálni, tak v obývacej izbe alebo študovni. Skrátka všade, kde sa potrebujete uvoľniť a na chvíľu „vypnúť“.

Zelená je farba šťastia a vyvoláva v nás dobrú náladu. Navyše vraj pomáha podľa odborníkov odbúravať stres. Vďaka tomuto obrazu sa to u Vás bude zelenať po celý rok!

clanek_003

Veľryby a pobrežné mesto

Veľryby sú majestátne zvieratá, ktorým patria oceány. Pokiaľ ste vždy snívali o plavbe na lodi, zatiaľ čo okolo Vás táto ohromná veľryba prepláva, teraz máte príležitosť sa na takú plavbu vydať. Robert Johnson zachytil veľrybiu rodinku pod hladinami vôd pri pobrežnom meste. Prijmite pozvanie na kúzelnú plavbu a zažite pravé dobrodružstvo. A akonáhle budete mať hotovo, motív si vystavíte u seba doma!

clanek_004

Pobrežná hliadka

Obraz Pobrežná hliadka je plný radovánok a letnej atmosféry. Slnenie sa, potápanie, plávanie, surfovanie - to všetko nájdete v jednom motíve. Vezmite štetec do ruky a vydajte sa na horúcu piesočnatú pláž s Robertom Johnsonom. Tento obraz do Vašej domácnosti prinesie radosť a prázdninovú bezstarostnosť. Vždy, keď sa naň pozriete, vykúzli Vám úsmev na tvári.

clanek_005

Domy na móle

Pokiaľ Vás baví maľovať obrazy s architektúrou, prípadne máte medzi svojimi známymi niekoho, kto má túto tematiku rád, Domy na móle sú trefa do čierneho. Farebné domčeky sú v krásnom kontraste s tmavou vodnou hladinou. To všetko lemuje blankytne modré nebo. Z obrazu vyžaruje pokoj, vyrovnanosť a pohoda - presne to, čo všetci v živote potrebujeme. Nebojte sa malých detailov, dostanete od nás lupu zadarmo, a tak všetko s prehľadom zvládnete.

clanek_006

Máte otázky? Napíšte nám!

Pokiaľ by ste sa nás chceli na čokoľvek opýtať, radi sa Vám budeme venovať. Naše telefónne číslo je 2 2220 5478. Sme dostupní každý všedný deň od 8:00 do 16:00. Pokiaľ sa Vám tento čas nehodí, napíšte nám e-mail na info@zuty.sk a my Vám odpíšeme, popr. zavoláme na uvedené číslo.

Veríme, že si vyberiete niektorý z motívov Roberta Johnsona a že Vám budú robiť rovnakú radosť ako nám.