Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Prečo je maľovanie podľa čísiel skvelou aktivitou pre deti

Zo všetkých druhov maľovania a kreslenia je maľovanie podľa čísiel pre deti tým najviac zaujímavým a vzrušujúcim umením. Okrem toho, že súpravy na maľovanie podľa čísiel sú skvelé pre deti, toto odvetvie umenia baví aj dospelých. Nie je nič úžasnejšie než maľovanie toho, čo máte radi, so svojimi deťmi, zatiaľ čo sa stále venujete svojej každodennej rutine. Práve také aktivity stmeľujú rodinu zábavnou a príjemnou formou. maľovanie podľa čísiel pre deti

Na rozdiel od iných typov maľby nepotrebujete žiadne umelecké skúsenosti ani znalosti. Dokonca ani predchádzajúce skúsenosti s maľovaním podľa čísiel. Všetko je pripravené aj pre úplných laikov. S vopred pripravenými očíslovanými plôškami na plátne môžete vždy bez námahy vytvárať majstrovské diela. Súpravy obsahujú pokyny a očíslované tégliky s farbami, vďaka ktorým bude maľovanie jednoduché tak pre vás, ako aj pre vašich malých umelcov. 

Detská maľba vám pomôže prekonať ťažké časy spoločne

V priebehu rokov sa maľovanie podľa čísiel vyvinulo z olejomaľby na jednoduché, zábavné a vzrušujúce umenie pre všetkých. Okrem zábavy s obrazmi je umenie tiež fyzicky a psychicky zdraviu prospešné. Maľovanie podľa čísiel vám pomôže dostať sa z ťažkých situácií a zároveň zmierniť stres. Proste sa z toho vymaľujete.

Keď riešite relačné alebo emocionálne problémy, maľovanie s vašimi deťmi vám pomôže mať situáciu pod kontrolou. Problémom sa nevyhnete a ich riešenie netkvie v maľovaní ako takom, ale odborníci radia hlavne zachovať pokoj. A to už pomocou maľovania zvládnete. Tiež vás to priblíži k vašim deťom. 

Maľovanie vám pomôže vyriešiť problémy, ktoré sú dôležité pre rast detí

Poznáte to – zdieľaná radosť je dvojnásobná, zdieľaná starosť je polovičná. Toto všeobecné príslovie zachránilo stovky tisíc detí pred zapojením sa do nesprávnej skupiny rovesníkov. Keď so svojimi deťmi maľujete obraz podľa čísiel, môžete sa dozvedieť, čo ich frustruje alebo čo cítia nechcene. Komunikácia môže plynúť úplne prirodzene.

maľovanie podľa čísiel pre deti

Spoločná práca vám tiež pomôže sústrediť vašu duševnú energii na podniknutie krokov na dosiahnutie dlhodobého riešenia problémov. Keď maľujete podľa čísiel, môžete sa tiež naučiť veľa zdravých rozhodovacích krokov nutných na riešenie problémov. Možno vám to znie ako nejaká teoretická terapeutická poučka, ale skutočne to skúste a uvidíte, že to funguje.

Detská maľba môže znížiť stres vášho dieťaťa

Rovnako ako dospelí sú aj deti náchylné na stres. A deti navyše ešte nemajú vyvinuté mechanizmy na jeho zvládnutie. Ako už bolo povedané, zo stresu alebo životných skúšok môžete vždy uniknúť maľovaním obrazu podľa čísiel. Problém ako taký síce nezmizne, ale s pokojnou mysľou robíte lepšie rozhodnutia. Skvelým spôsobom, ako uniknúť do svojho imaginatívneho sveta, je vytvoriť s deťmi umelecké dielo. Maľovanie podľa čísiel umožňuje vám i vašim deťom meditovať a zároveň znížiť stres. 

Maľovanie podľa čísiel s vašimi deťmi vám pomôže rásť vďaka chybám

Nikto sa nenarodil s imunitou voči chybám. Mladí aj dospelí robia rôzne chyby. A veľa chýb. Pri maľovaní je to podobné. Napríklad vaše deti môžu rozliatím farby alebo nesprávnym ťahom štetca trochu vybočiť z predpísaného tvaru. Najlepšie by bolo, ak by ste sa naučili, ako situáciu prežiť a reagovať na chyby, než aby ste im vyčítali, čo neurobili úmyselne. Maľovanie podľa čísiel vás naučí, ako robiť úpravy, aby sa zlepšilo to, čo sa stalo. 

Ste pripravení vyskúšať si maľovanie podľa čísiel so svojimi deťmi? 

Maľovanie podľa čísiel je skvelý spôsob, ako sa priblížiť svojim deťom. Umenie tiež znižuje stres, podporuje schopnosti pri riešení problémov a vytvára atmosféru pre zábavu s rodinou. Máme pre vás pripravených tisíce jedinečných a prispôsobených súprav. Pozrite sa na našu ponuku súprav na maľovanie podľa čísiel a začnite maľovať so svojimi deťmi.