Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Príbeh zákazníčky: Ako maľovanie podľa čísel trénuje jemnú motoriku

Našimi produktami sme urobili radosť už státisícom našich zákazníkov. Teraz Vám prinášame príbeh slečny, ktorej maľovanie podľa čísel pomáha prekonať slabosť v rukách. Prečítajte si jej inšpiratívnu výpoveď. A staňte sa ďalším nadšeným maliarom!

Maľovanie podľa čísiel pomáha trénovať jemnú motoriku. Vďaka tejto vlastnosti sú naše obrazy vhodné pre deti, dospelých aj seniorov. Tým, že trénujeme jemnú motoriku, totiž nielen posilňujeme drobné svaly na rukách a získavame presnosť. Ale trénujeme aj samotný mozog, ktorý jemná ručná práca stimuluje a dodáva mu nové podnety. Čo je dôležité najmä v pokročilom veku.

Dorazil k nám príbeh zákazníčky Mariany, ktorá v detstve ochorela na spinálnu atrofiu. Táto choroba postihuje svalstvo. Mariana si ale ide za svojimi snami a podelila sa s nami o krásny inšpiratívny príbeh. Maľuje a táto činnosť jej nielen robí radosť, ale zároveň pomáha získať stratenú silu v rukách.

Príbeh sa nám veľmi páčil. A tak sme s Marianou urobili rozhovor, aby sme sa o jej zaujímavý pohľad na maľovanie mohli podeliť aj s Vami.

Rozhovor s Marianou V.

Aký je Váš príbeh? Popíšete nám, čo sa konkrétne stalo?

Volám sa Mariana. Mám 16 rokov. Môj život zmenila v 3 rokoch spinálna atrofia typu 2. Pre tých, ktorí nevedia, je to progresívny úbytok svalovej hmoty a slabosť vo svaloch. Toto ochorenie ma upútalo na vozík. Avšak stále sa snažím cvičiť, aktívne žiť a podporovať činnosť svalstva. Napríklad maľovaním obrazov.

Prečo ste si na odreagovanie vybrali práve maľovanie podľa čísel? Premýšľali ste aj nad inou aktivitou?

Maľovanie podľa čísel som prvýkrát uvidela na Instagrame a nejaký pol rok som o tom snívala, ale tak trochu som sa bála, či by som to vôbec mohla zvládnuť. Nakoniec som si povedala: „Ale tak prečo nie, možno to bude nová záľuba,“ a tak to začalo.

Dokázali by ste povedať, ako vám maľovanie pomáha?

Je to neskutočne upokojujúce a zároveň mi to pomáha s jemnou motorikou prstov. Dokonca mám pocit, že sa mi zlepšili ruky a sú trochu silnejšie.

Maľovali ste rada vždy alebo Vás zaujalo práve až maľovanie podľa čísel?

Už predtým som kreslila, ale to bolo len ceruzkou a fixkou. Po čase mi na tom začalo niečo chýbať. A tak som na vás vlastne narazila.

Z akých motívov obrazy vyberáte? Máte na to nejaký dôvod?

Obrazy vyberám dá sa povedať celkom dlhú dobu. Nie že by sa mi nepáčili, práve že všetky sú veľmi krásne. Ale pre mňa ten obraz musí vyjadrovať lásku alebo vášeň.

Vyberáte si obrazy aj podľa obtiažnosti?

Vôbec nie. Čím ťažšie bude, tým lepšie, aspoň z obrazu potom budem mať väčšiu radosť, že som to naozaj zvládla.

Koľko obrázkov maľovania podľa čísiel už máte doma? Máte nejaký najobľúbenejší?

Zatiaľ mám obrazy len 2, ale určite nie sú posledné. Nedá sa povedať, ktorý je najobľúbenejší, pretože oba mám neskutočne veľmi rada. Tak ako každý obraz, ktorý urobím.

Čo na maľovanie hovorí vaše okolie?

Moja mamička aj kamaráti boli už od prvého obrazu veľmi nadšení. Zakaždým nás všetkých baví sledovať ten postup až do konca.

Čo by ste odkázali ľuďom s podobnou skúsenosťou?

Všetkým, ktorí si nie sú istí, že by mohli zvládnuť maľovanie obrazu na väčšie plátno, rozhodne maľovanie podľa čísel od Zuty.sk veľmi odporúčam. Tiež tým, ktorí majú nejaký handicap a slabé alebo trasúce sa ruky. Takéto maľovanie môže totiž výrazne pomôcť. Je úžasné, že nezáleží vôbec na talente, ale na vytrvalosti. Svojou túžbou si každý môže vytvoriť svoj vysnívaný obraz.

clanek_001

Ako maľovanie podľa čísel trénuje jemnú motoriku

Jemná motorika je veľmi dôležitá. Musia ju rozvíjať nielen deti, ale aj dospelí a seniori. Tým, že pri maľbe uchopíte štetec, namáčate ho do farieb a potom opatrne vyfarbujete, to všetko sa počíta do posilňovania jemnej motoriky.

Tieto úkony totiž vyžadujú istú obratnosť a presnosť. Koordinácia pohybu je náročná vec, avšak opakovaním a usilovnosťou sa budete rýchlo zlepšovať.

Výsledok stojí za to. Vymaľovaný obraz je tá najlepšia odmena, ktorú si môžete dopriať. Pretože vydrží a bude Vám robiť radosť dlhé roky. A každý bude ohromený, ako šikovní ste.

Okrem jemnej motoriky však maľovanie podľa čísiel posilňuje aj koordináciu očí a pohybu veľkých svalov. Pretože ani práca pri stojane nie je len tak. Preto pokiaľ hľadáte činnosť, ktorá Vám pomôže posilniť ochabnuté svalstvo na rukách a celkovú presnosť pohybu, práve ste ju našli.

So Zuty.sk môže maľovať každý

Obrazy na našom e-shope dodávame v piatich náročnostiach. Pokiaľ s maľovaním ešte len začínate, odporúčame jednoduchšie motívy. Aby ste sa hneď spočiatku zbytočne neodradili. Časom si na štýl maľovania zvyknete a už budete vedieť, čo a ako. Hneď si potom môžete objednať aj náročnosti ťažšie. Odporúčame prečítať článok z našej Poradne, Rozdiely v náročnosti. Nájdete v ňom všetko dôležité.

Maľovanie podľa čísel samo o sebe nie je vôbec náročné. Sú to vlastne omaľovánky vo väčšom formáte. Obraz je rozdelený do niekoľkých malých plôšok s číslami. A podľa čísel k plôškam priraďujete farby. Pri ľahších náročnosti sú plôšky väčšie a s pravidelnými tvarmi. Zároveň obraz nemá také komplikované farby. Pozrite sa na video v texte Ako začať maľovať, hneď budete mať jasno, čo máme na mysli.

Prezrite si obrazy z kategórie Veľmi ľahké na našom e-shope. Sami uvidíte, že nejde o žiadne triviálne motívy. Aj keď ide o najnižšiu obtiažnosť, výsledok vyzerá ako od profesionála. A môžete si ho hrdo vystaviť u vás doma.

Magnólie

Magnólia je krásna romantická kvetina s krehkým vzhľadom. Pokiaľ máte kvety a zátišie radi, určite si ju skúste vymaľovať. Nežná kombinácia odtieňov bielej a tmavšej ružovej je trefa do čierneho. Dodá eleganciu akejkoľvek miestnosti, v ktorej si ju vystavíte.

clanek_002

Malý princ s líštičkou

Kto by nepoznal príbeh Malého princa. Teraz si môžete túto nestarnúcu rozprávku pre deti i dospelých pripomenúť pri maľovaní vlastného obrazu. Pokiaľ budete mať záujem, pokojne sa do motívu pustite aj s deťmi. Nízka obtiažnosť je totiž vhodná aj pre ne.

clanek_003

Minecraft – Pod vodou

Počítačová hra, ktorú majú radi ako menšie a staršie deti, tak tínedžeri, a dokonca dospelí. Minecraft ponúka nepreberné možnosti a množstvo dobrodružstiev. Pokiaľ máte doma malého počítačového nadšenca, týmto obrazom mu stopercentne urobíte radosť.

clanek_004

Farebný lev

Teraz niečo pre priaznivcov divokých aj domácich zvierat. Farebný lev patrí k bestsellerom Zuty.sk. Obraz hrá žiarivými farbami a ponúka neustále nové podnety na fantáziu. Pokiaľ chcete svoj dom osviežiť netradičným a originálnym motívom, odporúčame práve Farebného leva.

clanek_005

Veríme, že si u nás vyberiete a rovnako ako naše zákazníčky v maľovaní podľa čísel nájdete novú záľubu. Slečne Mariane veľmi ďakujeme za poskytnutý rozhovor a prajeme jej veľa šťastia a veľa skvelých chvíľ so štetcom v ruke.

Pokiaľ by ste mali akékoľvek otázky, budeme radi, keď nás skontaktujete. Naša zákaznícka linka je Vám k dispozícii každý všedný deň od 8 do 16 hodín. Volajte na2 2220 54 78. Alebo píšte na info@zuty.sk.