Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Roztancované obrazy

Tanec je neoddeliteľnou súčasťou všetkých čias aj kultúr. Prešiel obdobím rozkvetu i útlmu, berie na seba najrôznejšie podoby a plní hneď niekoľko funkcií. Dnes sa pozrieme na niektoré tanečné štýly bližšie a ukážeme Vám, aké obrazy s tanečným motívom by u Vás rozhodne nemali chýbať.

clanek_001

Mnoho ľudí sa tancu vyhýba alebo jednoducho tvrdí, že tancovať nevie. To ale nie je tak úplne pravda! Tanec je v nás totiž zakorenený po celé tisícročia a každý je ho schopný. Nie všetci ale dokážeme správne vnímať rytmus.

Pokiaľ sa Vám tanec páči, ale sami sa do neho púšťať nechcete, môžete si nejakú z elegantných tanečných figúr vymaľovať a na plátne preniesť domov. Tancovať sa s nami možno nenaučíte, ale maľovať rozhodne áno!

Tanec je skutočne estetickou formou umenia a ľudia sú ním fascinovaní od nepamäti. Ovplyvnil aj tých najslávnejších maliarov, ktorí jeho krásu zachytili vo svojich obrazoch. Patril medzi nich napríklad milovník baletu a impresionista Edgar Degas, expresionista Edvard Munch alebo fauvista Henri Matisse. Nie je teda jediný dôvod, prečo by ste si roztancovaný obraz nemali vytvoriť aj Vy sami.

Obľúbené tanečné motívy

Pokiaľ ste už do ponuky obrazov s tanečným motívom nahliadli, možno neviete, ktorý u Vás bude vyzerať najlepšie. Možností, ako si vybrať ten najlepší, je samozrejme viac. My Vám dnes preto pomôžeme vybrať nielen podľa obľúbených tanečných štýlov, ale aj podľa toho, v akom duchu sa nesie Vaša domácnosť.

Očarujúci balet

Balet je veľmi špecifickým druhom tanca. Svojou povahou totiž nespolieha len na pohyb tanečníka, ale aj na jeho výraz a bez slovné vyjadrenie emócií a pocitov. Balet stojí samostatne alebo môže byť súčasťou opery alebo muzikálu.

Pre milovníkov tradičných obrazov

Pohybový prednes tanečníkov dokáže byť jemný aj dramatický. Mnoho ľudí obdivuje balet pre jeho ľahkosť a krásu. A práve také obrazy nájdete v našej ponuke. Baletka v jesenných farbách do miestnosti vnesie teplé farby pod závojom tajomnosti. Baletka v záklone naopak stelesňuje pohyb, emóciu a tak obľúbenú jemnosť tohto tanca.

clanek_002

Abstrakcia aj vyššia náročnosť

Pokiaľ hľadáte obraz, ktorý sa pre Vás stane výzvou a výsledkom bude netradičné umelecké dielo, potom Vás určite zaujme obraz Baletka s motýľou sukňou. Široká škála farieb, abstraktné poňatie aj stredná náročnosť robia z tohto obrazu skutočné umelecké dielo.

clanek_003

Temperamentné tango

Tango pochádza z latinskej Ameriky a radí sa medzi štandardné tance. Tie sa vyznačujú presným držaním tela a sú svojou povahou skôr tradičné a konzervatívne. O to viac je zaujímavé, že tu svoje miesto našlo aj temperamentné a živočíšne tango.

Tango za svoju históriu prešlo komplexným vývojom a existuje niekoľko jeho poddruhov. Keď si prvýkrát našlo cestu do Európy, pre svoju vášnivosť si ho zamilovalo mnoho ľudí. Nie je však divu, že po dlhú dobu bolo tŕňom v oku pre cirkev. Jeho vášeň a otvorenosť boli preto časom upokojené a nič tak nestálo v ceste jeho zaradenia medzi klasické, štandardné tance.

Energia a farby

Pokiaľ si exotickú a neskrotnú atmosféru tohto tanca chcete zachytiť na plátne, máme pre Vás hneď tri očarujúce obrazy. Prvým z nich je obraz Tanečný pár, ktorý znázorňuje dynamiku a energiu pohybu. Vďaka farbám a štýlu stvárnenia je obraz skvelou voľbou do moderného aj usadlejšieho interiéru. Celkové spracovanie odráža atmosféru tohto jedinečného tanca a rozžiari aj ten najtienistejší kút miestnosti.

clanek_004

Vášeň a elegancia

Hoci mohlo byť tango svojho času pre mnohých poburujúce, kontakt tanečníkov, obratnosť a energia sú práve tie prvky, ktoré ho odlišujú od iných. Ak je pre Vás spojenie tanečných partnerov práve tým, prečo tango obdivujete, určite Vás oslovia ďalšie dva motívy. Tie zachytávajú elegantné tanečné figúry a svojim prevedením sa hodia do moderného aj tradičnejšieho interiéru.

V zápale tanca je obraz, ktorý zachytáva pohyb aj vášeň. Využíva na to mnoho farieb, a tak doplní akúkoľvek farebnú schému miestnosti. Obraz Tanečníci tancujúci tango sme potom poňali v jemnejších a menej výrazných tónoch. Pre milovníkov neutrálne ladeného interiéru je tak obraz skvelou voľbou, pretože nie je príliš kontrastný.

clanek_005

Rytmy latinskej Ameriky

Latinskoamerické tance sú samostatnou skupinou tancov, ktoré sa tešia obľube po celom svete. Do sveta pohybu vniesli úplne odlišnú atmosféru a energiu ako štandardné anglické tance, ktorými sú foxtrot alebo waltz.

Medzi klasických zástupcov latinskoamerických tancov patrí cha-cha, rumba, samba, paso doble alebo jive. Energia tanečníka tu zohráva kľúčovú úlohu a jeho výraz umocňuje atmosféru tanca. A presne to nájdete na našom obraze Tanečnica vo farbách.

Ako už napovedá sám názov, farby tu hrajú kľúčovú rolu. Nestarajú sa ale iba o úžasnú pestrosť, ale aj o zachytenie všetkých emócií, ktoré taký tanec sprevádzajů. Náročnosť motívu je stredná, a tak uspokojí aj skúsenejších maliarov.

clanek_006

Zamilovaná rumba

Rumba pochádza zo strednej Ameriky, konkrétne z Kuby. Je skutočne milostným a romantickým tancom. Napriek tomu mu však nechýba ani toľko typická latinskoamerická vášeň.

Rumba je zároveň divadelným predstavením, ktoré zachytáva snahu muža získať ženu. Práve preto tento tanec obsahuje mnoho zvodných a milostných figúr. Vďaka nim sa teší obľube po celom svete. Tak tomu ale nebolo vždy. Keď totiž tanec začiatkom 20. storočia do Európy prenikol, nebol príliš obľúbený. Hlavným dôvodom bol jeho zložitý rytmus. Potom ale došlo k jeho zjednodušeniu a zaradil sa medzi klasické latinskoamerické tance. Jednu z jeho romantických figúr nájdete aj na našom obraze Rumba. Teplé farby a ľahko abstraktné spracovanie potom podčiarkujú práve temperament a vášeň tohto tanca.

clanek_007

Divoké flamenco

Ak zostaneme pri výrazných a ľahko zapamätateľných tancoch, nemali by sme zabudnúť na flamenco. To je spojené s južným Španielskom a odráža v sebe hneď niekoľko odlišných kultúr. Je charakteristické spôsobom odievania tanečníkov, spevom aj jednotlivými tanečnými prvkami. Okrem určitých charakteristických figúr tu nájdeme toľko známe podupávanie či tlieskanie. Jedná sa o naozaj akčný a emotívny tanec.

Atmosféru a svojbytnosť tohto tanca z Andalúzie si môžete domov ľahko priniesť prostredníctvom nášho obrazu Dievča tancujúce flamenco. O to sa postará nielen žena v zápale tanca, ale aj divoké farby, ktoré ju obklopujú. Podobne podmanivý je aj obraz Tanečnica tancujúca flamenco.

clanek_008

Ďalšie obľúbené tance

Tance môžu byť rituálne aj bojové. Ak sa ale pozrieme na tie spoločenské a estetické, zistíme, že sa delia na už vyššie spomínané štandardné a latinskoamerické. Medzi tie ďalšie patria:

  • párové: mambo, salsa, charleston, jive, polka, valčík, čardáš
  • skupinové: kankán, country tance, štvorylka
  • sólo: breakdance, step, brušný tanec

Tanečné obrazy podľa interiéru

Niekedy sa do nejakého umeleckého diela zamilujeme a vieme, že ho musíme mať. Inokedy sa ale iba rozhodneme oživiť interiér nejakým obrazom a viac ako prvé vzplanutie nás zaujíma, ako bude v priestore vyzerať. Pokiaľ patríte do tej druhej skupiny, máme pre Vás pár zaujímavých obrazov, medzi ktorými si určite nájdete svojho favorita.

Ak máte interiér ladený do studených a šedivých tónov, skvele s ním splynie obraz Abstraktná modrá baletka alebo Tanečnica na pláži. Milovníci prírodných farieb a zemitých tónov potom môžu naopak siahnuť po obraze Tanečnica so závojom alebo Tanec pod lampou.

clanek_009

 Ak sa neriadite farbami, ale skôr samotným spracovaním, môžete sa dať cestou abstrakcie alebo realistického stvárnenia. V skupine abstraktných obrazov nájdete niekoľko jedinečných diel. Za zmienku ale určite stojí Tanec v búrke, ktorý pôsobí skutočne moderne. Rovnako je to v prípade motívu Abstraktná mladá baletka.

Milovníci realistického prevedenia potom môžu siahnuť po obraze Malá baletka alebo Tancujúca žena v bielom.

clanek_010

Pre koho sú tanečné obrazy podľa čísel ideálne

Obrazy zachytávajúce tanec sú skvelou voľbou pre všetkých, ktorým sa páči. Okrem toho môžu byť skvelým darčekom pre tých, ktorí tanec milujú a venujú sa mu. Vďaka pestrému výberu na Zuty nájdete obraz pre každého.

Vďaka jedinečnému konceptu maľovania podľa čísel sa do neho môže pustiť skutočne ktokoľvek. Stačí si iba objednať vybraný motív a potom postupne vymaľovávať jednotlivé polia podľa čísel, než bude celé dielo hotové. V ponuke tanečných motívov navyše nájdete obrazy viacerých náročností:

Výber záleží na Vašich skúsenostiach a odhodlaní. Obrazy sa od seba líšia iba množstvom plošiek určených na vyfarbenie a počtom farieb.

Kreatívny odpočinok pre kreatívne duše

Maľovanie je rovnako umeleckou a estetickou záležitosťou ako tanec. Zatiaľ čo tancom trénujete pohyb celého tela, maľovaním podľa čísel si zlepšujete jemnú motoriku. Keď teda tanec na chvíľu vymeníte za maľovanie, postaráte sa o tréning naozaj celého tela i mysle.

Na výbere záleží

Pri nákupe maľovacej sady sa spoľahnite na Zuty. Získate tak nielen možnosť vyberať zo stoviek motívov, ale taktiež budete mať istotu, že sada obsahuje všetko, čo má. Dodáme Vám kvalitné ľanové plátno, štetce rôznych veľkostí a akrylové farby. Tie vždy korešpondujú s Vami vybraným motívom. Nemusíte sa preto báť, že nejaká farba bude chýbať alebo Vám pri maľovaní dôjde.

A pokiaľ predsa len začínate a s nejakou farbou sa Vám na začiatku trochu odtrhne ruka, nevadí! Stačí nám na info@zuty.sk napísať, aká farba Vám došla a my Vám ju bezplatne pošleme. Vieme totiž, že bez originálnych farieb by dielo zostalo nedokončené.

clanek_011

Vytvorte si ateliér

Maľovanie je skutočne príjemnou formou relaxu a je dobré sa k nemu pravidelne vracať. Obrazy sú u nás rozdelené tematicky, a tak si môžete pre svoje maľovanie vybrať zakaždým inú oblasť. Začať môžete hneď dnes práve nejakým z tanečných motívov.

Aby Vás maľovanie bavilo a Vy sa k nemu pravidelne vracali, môžete si doma urobiť malú výtvarnú dielňu. Poslúžiť môže paleta, maliarsky stojan alebo profesionálne štetce. Aby ste pre nič nemuseli chodiť ďaleko, celé príslušenstvo sme pre Vás nachystali pekne na jednom mieste.