Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Tipy na najlepšie obrazy pre cestovateľov

Zvažujete, že by ste si zaobstarali nejaký obraz podľa čísel, ale neviete, aký motív zvoliť? Pokiaľ ste cestovatelia alebo radi obdivujete krásy sveta, máme pre Vás veľmi jednoduché riešenie! Steny môžete vyzdobiť tými najkrajšími obrazmi známych aj menej známych kútov sveta.

clanek_001

Pokiaľ je Vaším koníčkom okrem cestovania tiež maľovanie, potom ich oba spojte dohromady. Originálnou spomienkou na jednotlivé miesta môžu byť ich obrazy, ktoré si sami namaľujete. Že si na maľovanie svetových metropol netrúfnete? So Zuty pokojne môžete! Maľovanie podľa čísel totiž zvládne úplne každý!

Aký motív si pre obraz zvoliť?

Hovorí sa, že nech sa v živote vypravíme kamkoľvek, navštívené miesta sa navždy stanú našou súčasťou. Poznávanie sveta nám rozširuje obzory a zbierame vďaka nemu množstvo drobných zážitkov, ktoré utvárajú náš svet. A to je presne ten správny dôvod, prečo sa krásnymi miestami obklopiť a vytvoriť z nich súčasť nášho každodenného života. A to môže byť vďaka obrazom naozaj ľahké.

V zásade ale nezáleží na tom, či ste dané miesta navštívili alebo nie. Obrazy prírody i metropol do interiéru aj napriek tomu prinesú inšpiratívnu atmosféru a vôňu diaľok. Teraz si už len správne vybrať. Ale ako na to?

Vybrať si cestovateľský obraz je otázkou osobných preferencií, ale aj maliarskych skúseností. Pokiaľ už za sebou nejaký ten obraz podľa čísel máte, viete, čo to obnáša a vyberať môžete z celého radu obrazov. Ak sa ale do maľovania púšťate prvýkrát, skúste si na začiatok zvoliť obraz nižšej náročnosti, na ktorom získate potrebné skúsenosti a sebavedomie pre ďalšiu tvorbu.

clanek_002

Obľúbené cestovateľské motívy

Pretože rozhodovanie dokáže byť niekedy pekne zdĺhavým procesom, rozhodli sme sa, že Vám ho uľahčíme. Pripravili sme si pre Vás tie najkrajšie miesta sveta a jednotlivé obrazy Vám teraz predstavíme.

Európske metropoly

Nie je potrebné sa vydávať ďaleko, aby sme objavili očarujúce miesta a zákutia. Európa v sebe ukrýva skutočné perly a každá z nich do nášho domova prinesie unikátnu atmosféru.

Rím

Snáď najznámejšou pamiatkou, ktorá sa každému v spojení s Rímom vybaví, je Koloseum. A práve to Vám prinášame na našom obraze. Toto miesto v sebe nesie úžasnú romantiku, ale aj spomienky na gladiátorské zápasy. Jeho bohatá história na Vás z obrazu dýchne pri každom pohľade.

náročnosť: jednoduchá

clanek_003

Praha

Aby sme spoznali krásne kúty sveta, nie je treba jazdiť ďaleko. Praha je považovaná za jedno z najkrajších európskych miest a obraz zimného pražského hradu Váš domov obohatí o atmosféru toho najkrajšieho z Česka.

náročnosť: stredná

clanek_004

Benátky

Severotalianske mesto, ktoré si zamiluje nejedna romantická duša. Aj z toho dôvodu sme na stvárnenie obrazu gondoly na rieke použili príjemné farby, v ktorých sa snúbia odlesky vodnej hladiny a letný západ slnka. Tento obraz skrátka rozžiari každý interiér.

náročnosť: stredná

clanek_005

Amsterdam

Nezameniteľné úzke domčeky a tulipány, ktoré inšpirovali aj samotného Claude Moneta. Presne tieto charakteristické rysy Holandska nájdete aj na našom obraze tulipány v Amsterdame, ktorý Vám prinesie atmosféru, pre ktorú všetci Amsterdam milujú.

náročnosť: stredná

clanek_006

Londýn

Londýn je jedinečný svojim kontrastom medzi bohatou históriou a modernými prvkami. Pretože sa nám presne toto na Londýne páči, rozhodli sme sa jeho špecifického ducha zachytiť na obraze súmrak nad Londýnom. Ten do Vášho domova vnesie pokoj a neopakovateľnú jedinečnosť tejto metropoly.

náročnosť: jednoduchá

clanek_007

Santorini

Obraz Santorini so zvonmi prináša teplo letných lúčov a jemný slaný vánok. Jeho farby preberú k životu aj pochmúrny interiér a jeho plastická hra s tieňmi Vás osloví pri každom pohľade naň.

náročnosť: jednoduchá

clanek_008

Barcelona

Len máloktoré z miest má tak charakteristickú architektúru ako práve Barcelona. Za túto skutočnosť vďačí katalánskemu architektovi Antoni Gaudímu, ktorý jej vtlačil úplne nezameniteľný ráz a výzor. Pokiaľ túto jedinečnú architektúru obdivujete rovnako ako my, potom Vám určite urobí radosť náš obraz výhľad na Barcelonu z parku Güell, ktorý v sebe nesie presne tie farby, ktorými Barcelona žiari do sveta.

náročnosť: stredná

clanek_009

Paríž

Mesto lásky, umenia, významných literárnych diel a jedinečnej architektúry. Paríž je skrátka jedno z tých miest, ktoré každý človek môže obdivovať z iných dôvodov. Preto by voľba ideálneho obrazu mala byť spätá práve s Vašimi osobnými preferenciami.

Pokiaľ sa rozhodujete výhradne podľa zložitosti, začať môžete obrazom veľmi jednoduchej náročnosti, ktorým je Eiffelova veža a žena s červenými balónikmi. Oslovil Vás Paríž cez klasické filmy? Podobnú atmosféru potom ponúka náš obraz pár s dáždnikom a Eiffelova veža, ktorý sa vyznačuje jednoduchou náročnosťou.

Máte chuť sa postaviť väčšej výzve? Potom sa nechajte očariť obrazom Paríž a prechádzajúci sa pár, ktorý je síce stredne náročný, ale jeho romantická atmosféra si Vás podmaní.

 

clanek_009_1

 

Malebné hory

Nie každý je ale milovníkom turisticky vyťažených metropol a architektúry. Pokiaľ radšej preferujete prírodu, tak aj Vy si u nás nájdete to svoje. Vieme, že len máločo prinesie taký pokoj, ako pohľad na vrcholky hôr, lesy alebo pokojnú vodnú hladinu. Preto máme pre Vás hneď niekoľko tipov.

Les, hory a jazero

Kombinácia týchto elementov dokáže vyvolať harmóniu v nejednej nepokojnej duši. Žiarivé farby a slnečná atmosféra môže dodať interiéru presne ten prvok originality, ktorý mu chýba. Pokiaľ u Vás prevládajú neutrálne tóny, obraz les, hory a jazero k Vám skvele zapadne.

náročnosť:jednoduchá

clanek_010

Hory na Kaukaze

Divoká horská rieka, ktorá si preráža cestu medzi skalami. Také miesta v sebe ukrývajú pokoj, ale aj neuveriteľnú silu a majestát prírody. Hory na Kaukaze skrátka oslovia všetkých milovníkov hôr a panenskej prírody.

náročnosť: stredná

clanek_011

Hory

Pokiaľ Vás viac než zurčiaca rieka upokojuje pokojná vodná hladina, potom Vás určite zaujme náš obraz podľa čísel hory, na ktorom sa stromy a vrcholky hôr zrkadlia v pokojnom horskom jazere.

náročnosť: jednoduchá

clanek_012

Severské krajiny

Atmosféra severu je úplne nezameniteľná. Obľúbili si ju milovníci detektívok aj prírody. Zuty Vám preto prinášajú jej podmanivosť na obrazoch, ktoré doplnia moderný aj tradičný interiér.

Prvý z obrazov, ktorý Vám predstavíme, je obraz ľahkej náročnosti krásne Nórsko, ktorý sa svojou ľahkou abstraktnosťou a voľbou pokojných farieb stane skvelou dominantou obývacej izby.

náročnosť:  jednoduchá

clanek_013

Kúzlo severskej prírody stelesňuje aj polárna žiara. Ak ste v maľovaní podľa čísel začiatočníkmi, tento obraz je skvelým štartom vo Vašej maliarskej dráhe.

náročnosť: veľmi jednoduchá

clanek_014

Ste naopak pripravení prijať výzvu? Tak si vyberte romantický a trochu mystický obraz, ktorý ňou jednoznačne je. Práca so sivými a zemitými odtieňmi Vám dovolí pokoriť ďalšiu maliarsku výzvu.

náročnosť: stredná

clanek_015

New York

Hoci nie je hlavným mestom Spojených štátov amerických, stalo sa ikonickou metropolou. Kto by nepoznal obrovské reklamné obrazovky, žlté taxíky a všadeprítomný ruch. Pre niekoho nočná mora, pre druhého mesto snov. Pokiaľ si chcete jeho atmosféru a zhon priniesť až k sebe domov, potom to urobte prostredníctvom ulice v New Yorku.

náročnosť: stredná

clanek_016

Nielen taxíky a rušené ulice sú pre New York ikonické. Vyhľadávaným miestom je aj Brooklynský most. Jeho spracovanie na našom obraze podľa čísel je skutočne jedinečné, a to vďaka neopakovateľnej harmónii farieb a práce so svetlom. Jasnému a presvetlenému interiéru dodá jedinečný punc originality.

náročnosť: stredná

clanek_017

Inšpiratívny východ

Navštíviť miesta ďaleko na východ od nás môže byť pre mnohých úplne nemysliteľné. Nechať sa ale týmito miestami navštíviť u Vás doma je skutočne jednoduché.

Japonsko

Japonsko má dva skutočne charakteristické znaky, medzi ktoré patrí orientálna architektúra a neuveriteľná rozmanitosť rastlín a stromov. Pokiaľ chcete pokoj a jemnosť japonských záhrad zapojiť do Vášho interiéru, môžete sa pustiť hneď do dvoch obrazov. Zatiaľ čo chrám a ružové kvety predstavujú strednú náročnosť, maľovaním obrazu japonská záhrada sa postavíte skutočnej výzve.

náročnosť: stredná a zložitá

clanek_018

Čína

Obdobne okúzľujúca je na obrazoch aj Čína a jej tajomné zákutia. Skvelým príkladom je dielo čínska ruža pri dome, ktorá je skvelou dekoráciou pre priestory ladené do neutrálnych, krémových alebo zemitých tónov.

náročnosť: jednoduchá

clanek_019

Máte obľúbenú fotografiu z ciest? Nechajte si vytvoriť obraz na mieru

Páčia sa Vám obrazy najrôznejších miest sveta, ale napriek tomu v nich nenachádzate takú atmosféru, ktorú obsahuje Vaša obľúbená osobná fotografia z ciest? Potom si nechajte zhotoviť obraz priamo na mieru.

Zuty dokáže Vašu obľúbenú fotografiu pretvoriť do obrazu podľa čísel. Z jednoduchej fotky potom vznikne veľké umelecké dielo, ktoré ponesie niečo z Vás aj Vašich osobných spomienok. Sami sa potom môžete rozhodnúť, či ho chcete zhotoviť iba na plátne alebo aj v ráme, a po obdržaní sa môžete pustiť do jedinečného maľovania.

Obraz podľa čísel ako jedinečný darček

Obrazy nádherných miest nemusia zdobiť iba Vašu domácnosť. Sú totiž jedinečným darčekom pre všetkých svetobežníkov a vášnivých cestovateľov. Vďaka tomu, že si môžu obraz podľa čísel sami vymaľovať, nesie v sebe tento darček skutočnú originalitu a nadchne každého.

Pokiaľ neviete, aký motív venovať, môžete sa rozhodnúť pre mapu sveta alebo oslávencovi darovať jeho obľúbenú fotografiu pretavenú na originálne výtvarné dielo, ktoré pre Vás u nás v Zuty veľmi radi pripravíme.

Vyberajte na Zuty až z 6000 motívov

Ak sa plánujete pustiť do maľovania, ale neviete, ako začať, maľovanie podľa čísel je jedinečnou príležitosťou. Len s trochou trpezlivosti sa aj Vy môžete stať autorom prekrásnych diel, ktoré môžu zdobiť Vašu domácnosť a pripomínať Vám, že s trochou času je možné úplne všetko. Ak nie ste fanúšikmi obrazov metropolí alebo prírody, potom si prezrite našu kompletnú ponuku obrazov podľa čísel a nájdite si Váš vysnívaný obraz.