Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

Letné kino – zážitok, na ktorý sa nezabúda

Leto už je v plnom prúde, a preto treba využiť krásne počasie na maximum. Zatiaľ čo v zime sme nútení tráviť čas vo vnútorných priestoroch, leto nám otvára úplne nové možnosti. Jednou z týchto možností je vyraziť si do letného kina. V čom je ale lepšie ako to klasické?

clanek_001

Leto otvára dvere zážitkom, ktoré si v zime len ťažko užijete. A jedným z týchto skvelých zážitkov je návšteva letného kina. Uvážte sami, čo je príjemnejšie ako vlahý letný večer a premietanie filmov pod holým nebom! Teda samozrejme pokiaľ práve neprší. Ale aj v takom prípade máme radu, ako sa zabaviť. Môžete si totiž napríklad vymaľovať jeden z našich obrazov podľa čísel!

Než si ale povieme, aké obrazy sa hodia pre všetkých filmových fanúšikov, zhrnieme si, prečo je návšteva letného kina skvelý nápad a prečo by ste doň mali tento rok aspoň raz vyraziť.

Prečo si vyraziť do letného kina

V porovnaní s klasickým kinom so sebou to letné prináša mnoho výhod. Že stále ešte váhate? Tak tu máte 7 dôvodov, prečo preveriť možnosti vo Vašom okolí a naplánovať sledovanie filmu pod holým nebom čo najskôr.

Užijete si otvorené nebo, vzduch a priestor

Máte problém s malými uzavretými priestormi, ktoré sú narvané ľuďmi až na prasknutie? V prípade letného kina môžete všetky nepríjemné pocity hodiť za hlavu. Na rozdiel od klasického kina je tu totiž nekonečný priestor, nebo nad hlavou a množstvo čerstvého vzduchu.

Pokiaľ sa teda filmovým zážitkom vyhýbate hlavne kvôli koncepcii klasického kina, v prípade toho letného ide o úplne iný a o poznanie príjemnejší zážitok.

clanek_002

Zažijete aj premietanie úplných klasík

Keď sa pozriete na program klasického kina, na zozname uvidíte len samé novinky. Zhliadnuť úplne nový film je samozrejme skvelé. Ale každý milujeme nejakú tú kultovú klasiku, ktorá má na veľkom plátne doslova iný rozmer.

Letné kiná teda často nepremietajú iba najnovšie kasové trháky, ale aj filmové klasiky, ktoré stoja za to vidieť znova. Navyše môžete naraziť na filmy, ktoré mali premiéru už nejaký ten rok späť, ale Vy ste sa k nim ešte nedostali.

Máte maximálne pohodlie

Nikto nemá rád, keď sa musí niekde tlačiť. Väčšina kinosál dnes už síce isté pohodlie ponúka, ale v menších kinách často sedíte s ľuďmi natlačeními na seba v rade. Keď potom uprostred premietania potrebujete na toaletu, mení sa to na adrenalínový zážitok, či sa bez problémov a konfliktov prederiete von. Tomuto sa v letnom kine môžete veľmi ľahko vyhnúť. A čo viac, miesta pre seba máte veľa.

Okrem priestoru ponúka letné kino ešte jednu skvelú vec! Počas filmu nemusíte striedať nepohodlné polohy a trpieť bolesťami nôh. Môžete si so sebou totiž priniesť deku, vankúš a zaistiť si maximálny komfort. Je to skrátka ako sledovať film doma. Len s tým rozdielom, že veľké plátno a atmosféru letného kina si jednoducho domov neprenesiete.

Nikoho neruší Vaše pojedanie orieškov

Keď v kine zavládne hrobové ticho a Vy sa pustíte do balíčka orieškov, popcornu alebo zemiačikov, máte pocit, že Vaše chrumkanie musí ísť počuť o niekoľko radov dopredu. Často to tak skutočne je. Aj Vy ste určite niekomu uštedrili výchovný pohľad, keď jeho občerstvenie prehlušilo zvuk filmu. V letnom kine je to ale inak. Ľudia sú od seba ďalej a prirodzený ruch vonkajšieho sveta všeličo zastrie.

Okrem toho mnoho kín ponúka aj stánky s občerstvením, kam si počas celého premietania môžete skočiť pre nejakú tú limonádu alebo miešaný drink do téglika. A to dokáže posunúť zážitok ešte o kúsok ďalej.

clanek_003

Kedykoľvek môžete zmeniť miesto

Keď idete do klasického kina, kúpite si lístky, v ktorých máte presne dané svoje miesto. V okamihu, keď zistíte, že nevidíte cez človeka pred Vami alebo že vedľa Vás sedí niekto, kto Vás ruší, je neskoro na zmeny. Filmový zážitok si skrátka musíte odtrpieť tam, kde ste.

V prípade letného kina je skvelé, že sa môžete kedykoľvek zdvihnúť a presunúť inam. Od vecí, ktoré Vám kazia sledovanie filmu, sa skrátka môžete veľmi ľahko odsťahovať.

Zdržiavate sa na čerstvom vzduchu

Trávime čas v kanceláriách, obchodoch, hromadnej doprave alebo doma. Často si až na konci dňa uvedomíme, ako málo času sme strávili na čerstvom vzduchu. Letné kino vám umožní to napraviť. Po celú dobu príjemnej zábavy doprajete svojim pľúcam čerstvý vzduch a príjemný letný večer.

Po predstavení nemusíte odchádzať

Niektoré letné kiná po skončení filmu zavrú areál. Avšak stále existuje dosť takých, ktoré sa nachádzajú uprostred parku alebo nejakej kaviarne, a tak môžete po premietaní začať diskusiu s priateľmi. Príjemný zážitok tak nemusíte hneď ukončiť a môžete ho nechať plynule prejsť v nezabudnuteľný večer.

clanek_004

Kam vyraziť alebo aké priestory sú tie najlepšie

Možno poznáte iba klasické letné kino, ktoré sa od toho vnútorného líšia iba tým, že je pod holým nebom. Áno, v mnohých mestách môžete naraziť na letné kino s klasickými miestami na sedenie, čím ďalej tým viac kín ponúka piknikový priestor či mobilné stoličky a lehátka. A akú podobu na seba teda dnešné letné kiná berú?

  • Park alebo príroda. Stále častejší je trend premietania filmov v prírode. Dosť často tak na zážitok poslúži stánok s občerstvením a plátno.
  • Strechy budov. Pokiaľ bývate v malom meste alebo na dedine, je zbytočné chodiť po strechách a hľadať letné kino. Avšak vo väčších mestách sa tento trend ujal.
  • Klasické letné kiná. Niektoré mestá ešte klasické letné kiná majú, iné postupom času vyhradili tento priestor na iné účely. Pokiaľ ale také letné kino máte, určite do neho vyrazte!
  • Pojazdné letné kiná. V niektorých mestách sa môžete stretnúť s kinobusmi, ktoré prechádzajú z miesta na miesto a umožňujú tak sledovanie filmov aj v mestách alebo dedinách, kde žiadne kino stabilne nie je.
  • Záhradná reštaurácia. Možno už ste sa stretli s kaviarňou, krčmou alebo reštauráciou, ktoré majú veľkú záhradku a využívajú ju práve na víkendové premietanie.
  • Opustené priestory. Mnoho industriálnych priestorov už dnes neplní svoj pôvodný účel, a tak sa vo väčších mestách môžete stretnúť s ich premenou na voľnočasový priestor. Nezriedka sa potom večer premení na letné kino.

Zuty radí: Ako si užiť zážitok z filmu, keď prší

Vyrazili by ste radi do kina, ale počasie Vám práve nepraje? Potom to môžete vyriešiť jednoducho! Urobiť si filmový večer doma alebo si nejaký filmový motív vymaľovať. Že neviete, ako na to? Od toho je tu Zuty, ktoré Vám poskytne sadu maľovania podľa čísel s motívom Vášho obľúbeného filmu, a Vy sa ich tak nemusíte vzdať ani v daždivom dni.

clanek_005

Namaľujte si vlastný filmový plagát

Veľa filmových fanúšikov zbiera rôzne predmety, ktoré s ich obľúbeným filmom súvisia. Patria medzi ne hrnčeky, vankúše, figúrky a predovšetkým filmové plagáty. Nie vždy je ale jednoduché si plagát k obľúbenému filmu zaobstarať. Preto Vás určite poteší, že si ho môžete vytvoriť úplne sami!

V ponuke Zuty nájdete širokú ponuku filmových motívov, ktoré potešia nielen Vás, ale aj Vašich blízkych. Staňte sa teda na pár chvíľ umelcom a vytvorte si obraz, ktorý každému jasne ukáže, čomu vo filmovom svete fandíte.

Maľovanie podľa čísel čaká aj na úplných začiatočníkov

Pokiaľ s maľovaním podľa čísel nemáte doteraz žiadnu skúsenosť, vôbec nevadí. Dôležitejšia ako čokoľvek iné je totiž chuť tvoriť. Stačí si len vybrať ideálny motív (pre začiatočníkov odporúčame veľmi ľahké alebo jednoduché motívy a pustiť sa do maľovania.

V maľovacej sade nájdete ľanové plátno s motívom, farby a štetce. Pokiaľ si hneď na začiatku vyberiete motív, ktorý je zložitý, nebojte sa, že ho nezvládnete. Obsah sady je stále rovnaký, obraz je iba rozdelený do viacerých políčok a na vymaľovanie dostanete väčší počet farieb. Pokiaľ ste ale odhodlaní, bez problémov to zvládnete.

Pár tipov na obrazy pre filmových nadšencov

Naša ponuka filmových plagátov sa neustále rozrastá o nové motívy. Na svoje si tak prídu milovníci Harry Pottera, Batmana, Hviezdnych vojen, Avengers, Wonder Woman alebo aj tí, ktorí milujú Pulp fiction.

Detské izby zase môžete vyzdobiť motívmi Minecraftu, Ľadového kráľovstva alebo napríklad Malej morskej víly. Je skrátka z čoho vyberať, a tak si stačí nájsť obľúbený námet a pustiť sa do toho. A prečo je lepšie si plagát vymaľovať, než si ho kúpiť?

clanek_006

Maľovanie podľa čísel so sebou prináša mnoho benefitov

Pokiaľ si myslíte, že maľovaním podľa čísel získate iba krásnu dekoráciu, je to iba polovica pravdy. Táto aktivita má totiž skutočný terapeutický potenciál a pomáha rozvíjať jemnú motoriku.

  • Vďaka maľovaniu podľa čísel sa naučíte lepšie sústrediť a riešiť veci v kľude.
  • Táto aktivita Vás oslobodí od stresu a napätia a pomôže Vám opustiť všetky starosti.
  • Trénuje Váš mozog a podobne ako riešenie najrôznejších rébusov pomáha predchádzať neurodegeneratívnym poruchám mozgu.
  • Maľovaním drobných polí a komplikovanejších obrazov si zlepšujete jemnú motoriku a presnosť.
  • Dokončený obraz Vám prinesie pocit vnútorného uspokojenia a radosti z dobre odvedenej práce.

Nie každý letný deň je stvorený na aktivity vonku. Pretože ale s pekným počasím počítame, často potom v daždivom dni nevieme doma nájsť nejakú naplňujúcu činnosť. Pokiaľ si ale objednáte sadu maľovania podľa čísel, tak budete mať istotu, že až sa počasie zase pokazí, máte doma čo robiť. Uvidíte, že pri jednom obraze nakoniec neskončíte!

Medzi filmovými obrazmi od Zuty si každý nájde to svoje. A pokiaľ nie, stále na Vás čakajú stovky ďalších rozmanitých motívov. Preto sa pripravte na daždivé dni a objednajte si sadu maľovania podľa čísel. Môžeme Vám zaručiť, že o chvíľu sa na zlé počasie začnete tešiť!