Pre plnú funkčnosť týchto stránok je nutné povoliť JavaScript.

5 dôvodov, prečo je maľovanie podľa čísel tak populárne

Maľovanie podľa čísel je stále populárnejšie. Možno ste mu už tiež prepadli, prípadne ste o ňom aspoň počuli. Prečo si ale predtlačené plátna získali takú obľubu? Výsledky prieskumu to odhaľujú. Zoznámte sa s 5 dôvodmi, ktoré vedú k tak veľkej obľube maľovania podľa čísel.

clanek_001

Maľovanie podľa čísel robí umenie jednoduchým a prístupným aj pre tých, ktorí nemajú žiadnu umeleckú školu alebo inú prípravu v umeleckých činnostiach. Maľovať tak môže každý, nezávisle na veku, pohlaví, vzdelaní či schopnostiach.

Pokiaľ chcete namaľovať obraz na plátno pomocou akrylových farieb, možno máte trochu strach a riešite čo vlastne maľovať a ako najlepšie postupovať. Ak sa ale necháte viesť číslicami na plátne, potom môžete namaľovať naozaj realistický obraz s akýmkoľvek námetom.

K efektívnemu maľovaniu podľa čísel totiž nepotrebujete žiadne skúsenosti ani odborné znalosti. Stačí priradiť čísla k zodpovedajúcim farbám. Navyše môžete mať svoj vlastný námet. Stačí nám poslať Vašu fotografiu a my z nej pripravíme predlohu s číslami. Originálny obraz je potom veľmi zaujímavý darček.

Ako teda dopadla anketa o dôvodoch obľúbenosti tejto znovu objavenej techniky maľovania?

5x pre maľovanie podľa čísel

  1. Všetko ako balíček all-inclusive

    Najlepšie na sadách na maľovanie podľa čísel je, že vám dovolí nestrácať čas zdĺhavými prípravami. Keď totiž začínate s nejakou výtvarnou technikou, veľa času Vám zaberie výber správneho "náradia". Rozhodujete sa o tom, aký druh farieb zvoliť, či a aké pastelky, štetce, palety, plátno či papier atď. A to sme len pri maľovaní! Než sa o tom všetkom správne rozhodnete, môže Vás prejsť nadšenie a odhodlanie a k samotnému maľovaniu sa potom ani nedostanete.

    Predstavte si, že máte úžasný námet na maľovanie, ale nemáte maliarske potreby, aby ste mohli začať. S maľovaním podľa čísel máte všetko ako na podnose - môžete začať, hneď akonáhle sa rozhodnete. Stačí si vybrať vhodný námet a v objednávke nájdete všetko potrebné - plátno napnuté na ráme, akrylové farby s číslami podľa predlohy na plátne, sadu štetcov a pokyny.

  2. Vhodné pre všetky úrovne zručností

    Keď hovoríme, že je maľovanie podľa čísel masovo populárne, myslíme to vážne. Ak prekonáte počiatočné rozpaky a obavy z neúspechu, uvidíte, že zvládnete namaľovať krásny obraz aj Vy. Či už ste manuálne zruční či nie, dospievajúci či v dôchodku, muž či žena, študovaný alebo obyčajný človek, je pre Vás maľovanie podľa čísel vhodné.

    Maľujú ako predškolské deti, tak obyvatelia domovov pre seniorov. Zdraví, či chorí, ktorým dokonca maľovanie pomáha zvládať ich choroby. Nováčik sa môže naučiť bravúrne ovládať štetec a profesionálny umelec sa môže poučiť z práce klasických majstrov.

  3. Produktívny spôsob, ako tráviť voľný čas

    Život nie je len o práci a povinnostiach. Voľný čas je tiež dôležitý. Ako často ho ale trávite prilepení k Vašim obrazovkám a nemôžete pustiť telefón zo svojich rúk? Voľný čas je najlepšie tráviť nejako aktívne. Aspoň občas. Ale nemusí to byť vždy len šport a pohyb.

    clanek_002

    Maľovanie podľa čísel je super aktivita, ktorá Vás nadchne, nabudí a povzbudí. Maľovanie je skvelý spôsob, ako zamestnať svoju myseľ a človek si to musí vyskúšať. Maľovanie podľa čísel je najmä vhodné pre deti.

  4. Upokojujúce účinky maľby podľa čísel

    Je dobre známe, preskúmané a preukázané odborníkmi, že kreslenie a maľba upokojuje myseľ a otvára človeku nové obzory. Nie nadarmo sa arteterapia používa pri liečebných kúrach a liečbe psychiatrických ťažkostí. Výhody sady na maľovanie podľa čísla sú teda zrejmé - táto aktivita môže pomôcť uvoľniť sa, zvýšiť vašu pozornosť a kreativitu, zlepšiť Vaše kognitívne reflexy a je v mnohých ohľadoch terapeutická.

    clanek_003

    Tí, ktorí maľovanie podľa čísel vyskúšali, popisujú pokoj, ktorý pri práci prežívali, ako úplné oslobodenie od bežných starostí a problémov. Všetko sa proste zúži na "tu a teraz". Tieto až meditačné stavy sa ešte umocňujú maľovaním mandaly. Buď podľa vlastnej fantázie, alebo podľa predlohy.

  5. Pochopíte svet farieb

    Maľovanie podľa čísel je veľká škola sama o sebe, pokiaľ ide o vlastnosti a správanie farieb. Ako farby fungujú v protiklade alebo v súlade, ako vyzerajú a fungujú pri miešaní, ako sa správajú v niekoľkých vrstvách a tak podobne. To všetko Vás naučí technika maľovanie podľa čísel.

Objavte svet maľovania

Možno, že sa Váš svet nezačne točiť okolo maľovania, ale človek by mal vyskúšať všetko. Teraz teda máte aj Vy možnosť overiť si na vlastnej koži, že aj pre Vás má maľovanie podľa čísel svoje čaro, pôvab a prínos.

Možno, že nájdete aj iné dôvody, prečo si túto techniku obľúbite. Vyberte si len nejaký motív z našej ponuky a jednoducho začnite. Odporúčame pre začiatok vyberať z motívov s ľahkou náročnosťou.